Politika

Gvozdenović: Provjeriću ima li kvoruma, pa odlučiti o zakazivanju sjednice

Gvozdenović

Predsjednik Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva Branimir Gvozdenović poručio je da će, nakon konsultacija sa svim članovima Odbora provjeriti postoji li raspoloženje i potrebna većina za rad tog tijela, te će se, na osnovu toga, odrediti prema zakazivanju sjednice Odbora.

On je reagovao na dopise člana Odbora iz SDP-a Raška Konjevića, koji je tražio da se zakaže sjednica kako bi se razmotrio dalji rad nakon afere “koverta”. Gvozdenović je naveo da je saglasan sa Konjevićem da se mejl prepiskom ne utvrđuje kvorum, ali, kako je istakao, ni prepiskom putem medija.

“Moja ambicija nije bila da dijalog izmjestimo izvan Skupštine, kao što radimo sada. Zato ste i Vi, i ostali članovi Odbora, na osnovu moje instrukcije, dobili poziv iz Sekretarijata Odbora da učestvujete u radu, što ste odbili. Toliko o Vašoj tvrdnji da želim da privatizujem Odbor. Upravo suprotno cilj mi je da se rad nastavi i da na sve teme razgovaramo u Skupštini, u okviru Odbora”, poručio je Gvozdenović.

On je naveo da Konjevićevu inicijativu cijeni kao namjeru za povratak u rad Odbora.

“Nakon komunikacije i konsultacija sa svim članovima Odbora, provjerićemo raspoloženje ostalih članova, i vidjeti da li imamo potrebnu većinu za rad i eventualno odlučivanje, i u skladu sa tim odrediti se prema zakazivanju sjednice, u terminu koji dogovorimo”,  rekao je Gvozdenović.

On je poručio da nema ništa protiv da se bilo koja tema, koja je u skladu sa Odlukom o obrazovanju odbora i metodologijom rada, razmatra u okviru Odbora.

Konjević je dva dana ranije tražio od Gvozdenovića zakazivanje sjednice Odbora na kojoj bi se razmotrio dalji rad nakon afere “koverta. On je u pismu predsjedniku Odbora naveo da Odbor mora imati stav povodom toga.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jovanka
Gost
Jovanka

Aj provjeri pa nam javi odma zivota ti…

Slavko
Gost
Slavko

Dje ti je imovinski karton junace?

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Ti se bas pitas tu…Ne znas ni sto je kvorum ni poslovnik…Neka ti objasni Predsjednik udruzenja uzgajivaca krompira i potpredsjednik Evropske asocijacije kupusa rastana gospodin Milutin Simovic

Lipovo
Gost
Lipovo

Slika za naslovnu stranu ,,monografije,,?

crnogorac
Gost
crnogorac

A nema sigurno, ka’ da ga gledam!

ANALITIČAR
Gost
ANALITIČAR

Brano prvo mora da prebroji ko će od DPS poslanika izać da “popije metak” za voljenog vođu, pa ako bude dobrovoljaca (Marta, Andrija, Marko, Mišo, Vuletić su sigurni) onda će zakazati. Inače, opozicija je ovim “pucala sebi u nogu”. Ako se zakaže sjednica DPS će biti homogenizovan. A kod njih je rasulo takođe. Ima i tamo poštenih ljudi koji su… Više »

Sasa
Gost
Sasa

Brzo ce i tebe provjeravati,ne brini.A onda nece biti problema sa kvorumom.

razocarang i
Gost
razocarang i

Jedva cekam,kada cu te vidjeti na optuzenicku klupu,da narodu dokazes,odakle ti VISEMILIONSKO bogatstvo ?

piko
Gost
piko

nemate vi raspolozenja za to…kad ste uzimali pare od DK valja vam je a sad…ti si sljedeci..

Send this to a friend