Politika

Hajduković: Vječiti poslanici i lideri da podnesu ostavke

Naučnik Dragan Hajduković uputio je danas otvoreno pismo poslanicima Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore, pozvavši sve njih koji imaju 12 ili više godina zbirnog staža kao poslanici i članovi Vlade da podnesu ostavke. Ukoliko oni to učine, dodao je Hajduković, onda bi i poslanici nove vladajuće koalicije sa 12 ili više godina poslaničkog staža trebalo da podnesu ostavke.

Hajdukovićevo otvoreno pismo prenosimo u cjelosti.

Svim poslanicima u Skupštini Crne Gore sam čestitao izbor pa naravno čestitam i Vama. Vaš izbor je istovremeno i vaša velika šansa da pokažete da čojstvo (čuvati druge od sebe) još nije umrlo u Crnoj Gori i da doprinesete ozdravljenju crnogorske Skupštine i vaše partije.

Među vama ima dosta poslanika koji, od referenduma 2006 godine do danas imaju 12 ili više godina zbirnog staža kao poslanici i članovi Vlade. Ne vjerujem da ste toga svjesni, ali bilo je to dovoljno vremena da malena Crna Gora postane jedna od najboljih država Evrope; nažalost, umjesto toga, doveli ste Crnu Goru na samrtničku postelju i na prag nestajanja. Zato vas pozivam da, ako imate 12 ili više godina zbirnog staža u Skupštini i Vladi, pokažete osjećaj za ličnu odgovornost; preciznije pozivam svakoga od vas da ODMAH podnese ostavku na poslaničko mjesto, da istupi iz članstva DPS i da zauvijek prestane da se bavi politikom. Istovremeno bi trebalo da uputite poziv svim vašim kolegama iz vrha DPS da slijede vaš primjer.

Vaš odlazak bi bio veliki doprinos i Skupštini Crne Gore i bržem ozdravljenju vaše partije.

Ukoliko vi nekim čudom, časno i dostojanstveno, odmah napustite Skupštinu, pozivam i poslanike nove vladajuće koalicije, koji imaju 12 ili više godina poslaničkog staža, da podnesu ostavke. “Vječiti” poslanici unose u Skupštinu stare lične netrpeljivosti i Skupština bi bez njih bila mnogo bolja i efikasnija. Odlaskom “vječitih” poslanika i lidera, možda bi se mogla formirati i neka šira koalicija i ubjedljivija većina; možda čak i Vlada nacionalnog jedinstva. Neprocjenjiva je šteta za Crnu Goru, što gospodin Abazović nije bio dorastao situaciji; kao principijelni preduslov bilo kakve postizborne koalicije, trebalo je tražiti odlazak “vječitih” poslanika i lidera.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sreten
Gost
sreten

pa postoji pravo i nagluposti….. iskustvo i znanje nista a?oces ponovo da nas usrecis nemoj molim te!

Velimir
Gost
Velimir

Posteno!
Dosta I’m je bilo svima- I poziciji I opoziciji!
Svi u kompletu – ostavke!

Budućnost
Gost
Budućnost

Taj boljitak smo već iskusili kad su mladi i ljiepi zbacili iskusne. Ipak mislim da sve poražene partije ne samo DPS uvijek treba podmladiti da bude spoj iskustva i entuzijazma.

Top
Gost
Top

“Naucnice” ko ce onda da vodi drzavu ? Ovi sad sto su fakuktet zavrsili? Laprda covjek

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Ovo je nešto najpametnije što smo čuli u poslednjih deset godina! Svaka čast!

mrkela
Gost
mrkela

Vječiti kandidat za presjednika neka pređe u komičare !

Bjelopavlić
Gost
Bjelopavlić

Podržavam i ako znam da šanse nema.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Odakle si samo iskočio.? A više tih i takvih je puna kapa ovom narodu! Bavi se naukom kumim te Bogom!

Nema podrske
Gost
Nema podrske

Ne slazem se najcesce sa Hajdukovicem ali u ovom slucaju potpuna saglasnost. Svi sadasnji clanovi Vlade trebaju slikediti ministra Pazina i podnijeti ostavke na poslanicke funkcije. Ukoliko to ne urade DPS ce nestati, tu prazninu ce neko popuniti. Ministar Boskovic najavljuje borbu za Crnu Goru, saglasni smo, ali ne sa njim na celu.

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Abazović teško da je dorastao za zvanje doktora,vjerujem da nije za ponos njegovim profesorima.Situacija nalaže da se njegovim pričama,ne vjeruje.

Send this to a friend