Politika

Han: Jedini forum političke rasprave je parlament

Johanes Han

Komesar Johanes Han je bio jasan – forum političke rasprave u Crnoj Gori jedino je crnogorski parlament. To je Pobjedi saopšteno iz Hanovog kabineta na pitanje da evropski komesar za proširenje komentariše najavu Građanskog pokreta URA i Demokrata o formiranju vaninstitucionalnog foruma koji bi se bavio izbornim zakonodavstvom.

“Komesar očekuje da sve političke partije koje podržavaju crnogorski put ka EU, aktivno učestvuju u radu privremenog skupštinskog odbora koji je upravo uspostavljen”, rečeno je Pobjedi iz Hanovog kabineta.

Crnogorski parlament usvojio je u utorak Odluku o obrazovanju Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, koji je, kako je obrazloženo, formiran radi optimizacije sveukupnog ambijenta u kome će biti održavani naredni izborni ciklusi.

Samo par sati kasnije Han je u poruci na Tviteru saopštio da pozdravlja formiranje privremenog odbora, i da očekuje učešće svih u ovom radnom tijelu.

“Konačno. Očekujemo da će sve stranke koje podržavaju evropski put Crne Gore aktivno učestvovati u radu odbora”, napisao je Han na Tviteru.

Desetak sati nakon Hanove objave, Građanski pokret URA i Demokratska Crna Gora, uradile su upravo suprotno od očekivanja visokog zvaničnika Evropske komisije. Lideri dvije partije Dritan Abazović i Aleksa Bečić najavili su učešće u radu foruma, ali svog, vanparlamentarnog, koji bi bio sastavljen od njihovih istomišljenika i djelovao bi van parlamenta.

Na taj način Bečić i Abazović su se jasno oglušili o zahtjeve Brisela, iako nije bilo davno kada su dvojica lidera upravo u sjedištu EU, komesaru Hanu predstavili svoj plan izbornih reformi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran
Gost
Zoran

Zele politicki zaborav. Umislili da su neko

Velimir
Gost
Velimir

NE MOGU VJEROVATI DA POSTOJE JOS ZALUDJENICI KOJI VJERUJU DA CE U CRNOJ GORI VELIKOSRPSKE I DRUGE NACIONALISTICKE IDEJE PROCI!
ODAVNO STE GUBITNICI!
DALJE RUKE OD GRADJANSKE I MEDJUNARODNO PRIZNATE I UVAZENE CRNE GORE,DUSMANI!

srb
Gost
srb

dace bog da mi srbi pobedimo i zbacimo ovu kvinslisku vladu kod nas a vama braco crnogorci puno srece

Zoran
Gost
Zoran

Ali ti nece bog dati. Pljunuli ste na njega

Ljuta
Gost
Ljuta

Ufff a ja mislio da nije milo Bog

Send this to a friend