Politika

Haradinaj podržao Strategiju za integraciju Crnogoraca u kosovsko društvo

Crnogrska zajednica bila je, ostala i biće veliki oslonac dalje demokratizacije kosovskog društva. Premijer Kosova Ramuš Haradinaj potpisao je podršku Strategiji za afirmaciju i integraciju Crnogoraca u kosovsko društvo i time ukazao na važnost unapređenja odnosa dva naroda, istakao je savjetnik premijera i potpredsednik Alijansse za budućnost Kosova, Gazmend Arbaši, pozdravljajući delegate i goste izborne skupštine partije Nova Snaga, koja je danas ponovo za predsednika izabrala Slobodana Vujičića. Podrška Novoj Snazi stigla je i od Demokratske partije Kosova, ali i od zvaničnika Crne Gore.

Delegati Treće skupštine partije Nova Snaga izabrali su danas ponovo Sobodana Vujičića za svog predsjednika, te izabrali članove predsjdištva i druge organe stranke. Podrška partiji i ukupnoj crnogorskoj zajednici stigla je sa najviših kosovskih i crnogorskih adresa.

“Vlada Kosova, odnosno premijer Haradinaj potpisao je podršku Strategiji za afirmaciju crnogorske zajednice i time ukazao na važnost unapređenja odnosa dva naroda i institucionalno prisustvo Crnogoraca u demokratskom životi u važnosti različitosti političkih partija na Kosovu”, poručio je Gazmend Arbaši, savjetnik premijera Haradinaja i potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova.

I Basri Musmurati, generalni sekretar Demokratske partije Kosova istakao je da pripada partiji koja će se potruditi da Crnogorsci nađu svoje mejsto u institucijama. “Ali to neće zavisiti samo od nas već i od toga koliko ćete se sami angažovati”. Crnogorska zajednica na Kosovu i partija Nova Snaga koje rade na očuvanju identiteta i doprinose dobrosusjedskim odnosima Crne Gore i Kosova uvijek su imale i imaće podršku matične države, koja očekuje i veću podršku kosovskih vlasti.

“Uvjereni smo da nećemo još dugo čekati da Kosovo započne implementaciju Stretegije za afirmaciju crnogorske zajednice i vjerujemo da će uskoro biti riješena i ustavna pozicija crnogorske zajednice, što bi svakakao doprinijelo unapređenju odnosa Crne Gore i Kosova”, istakao je Dražen Miličković, izaslanik predsednika Crne Gore. I ambasador Crne Gore na Kosovu Ferhat Dinoša naglasio je nemjerljiv doprinos Nove Snage i crnogorske zajednice dobrim odnosima Crne Gore i Kosova, te poručio da će Crna Gora i dalje iskazivati poštovanje i podršku crnogorskoj zajednici na Kosovu u poboljšanju njenog statusa.

Vujičić je zahvalio na podršci i istakao da se Nova Snaga bori da se Kosovo izgradi kao društvo slobodnih građana koji će očuvati svoj identitet, vjeru, kulturu i jezik. Želi društvo koje će njegovati bogatstvo različitosti, što treba da nas spaja a ne razdvaja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DALI
Gost
DALI

Ne ,ovo je nova strategija podrške haradinaju a nebi me čudilo da se odjedanput pojavi delegacija Crnogoraca koja će lagano ući u poslaničke klupe i odigrati tu ulogu ako se Srbi ne vrate u skupštinu Kosova .Nama je to normalno da budemo podanici i izdajnici tako da ćemo braću ako ništa barem po vjeri izdati i ovaj put i zadati… Više »

Zoran beograd
Gost
Zoran beograd

Vujicic je crnogorac koji je vernik spc a ne
priznaje crnogorsku pravoslavnu crkvu.

Vujičić
Gost
Vujičić

Pratiš li po zadatku, Zoki?

rade28
Gost
rade28

Crnogorci da se integrisu kod albanaca u oteto kosovo,e jadni i kukavni crnogorci,fuuuj. A vazda smo bili bolji od srbijanaca,sad smo najgori od svih srba.

Rajko
Gost
Rajko

Fino ime Gazmend

Branović Vladan
Gost
Branović Vladan

Biće integrisani isto kao Djurić!

Send this to a friend