Politika

Haradinaj: Sporazum o demarkaciji sa CG je pogrešan

Haradinaj

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smatra da je sporazum o razgraničenju sa Crnom Gorom pogrešan i da će biti korigovan.

On je, kako prenosi portal Gazeta ekspres, raspustio komisiju za demarkaciju granice sa Crnom Gorom i postavio Špejtima Bulićija za šefa budućeg tima koji će biti zadužen za to pitanje.

Haradinaj je u razgovoru za Glas Amerike kazao da će naći druge stručnjake, a ne one koji su u prošlosti radili i da će oni naći istinu.

“Sporazum po meni ima greške, vjerujem da ćemo te greške identifikovati, sigurno ćemo uraditi novu ekspertizu, dakle dovešćemo druge stručnjake a ne one koji su u prošlosti radili kao što su Murat Meha i ostali, i oni će naći istinu, jer sporazum je pogrešan”, rekao je Haradinaj.

Bulići je inače imenovan umjesto dosadašnjeg šefa Murata Mehe.

Gazeta ekspres podsjeća da su Meha i Haradinaj bili u ozbiljnom sukobu povodom procesa demarkacije sa Crnom Gorom i navodi da je Haradinaj na jednoj od sjednica komisije u parlamentarnom odboru Mehi u lice bacio mapu na kojoj je bila prikazana predviđena linija demarkacije.

Haradinaj i njegova Alijansa za budućnost Kosova (AAK) optužili su Meha da djeluje protiv interesa Kosova i da Kosovo gubi teritoriju, a revizija procesa demarkacije bilo je jedno od prvih obećanja novog premijera prije stupanja na dužnost, navodi portal.

Iako je demarkacija granice sa Crnom Gorom ključni zahtjev Evropske unije za dobijanje viznih olakšica, AAK se žestoko opirala dogovoru koji su prije tri godine potpisali Hašim Tači i tadašnji crnogorski ministar spoljnih poslova Igor Lukšić, pa taj sporazum, kojem se usprotivio i pokret Samoopredeljenje, nikada nije odobren u kosovskom parlamentu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DrinaRS
Gost
DrinaRS

Nema potrebe za stvaranjem vještaćke granice između Crne Gore i Kosova.Crnogorci i Albanci su jedan te isti narod samo imaju jezičku granicu.Jednog dana Crna Gora ,Albanija i Kosovo će se ujediniti.Bratski narodi moraju stvarati zajedničku državu.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Vrijeme glupih Politiker. ….

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Lepota. .ovo je Lepota ovaj đentlamen. .kosovo se oslobodilo srbijanskog zuluma al sada oni sami sebe izoliraju. ..nema te zemlje na svijetu koja ce im pomoc protiv CG. ..ne postoji možda turck

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Kad te ovako gledam, a nemogu dugo smuci mi se. Sta je sve kod tebe pogresno karadinaju? Sta mislis?

Ognjen
Gost
Ognjen

Samo sanjaj Haradinaju. Metohija je do 1941 bila Crnogorska. A posle vi uz pomoć okupatora oteli.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Ovaj je opasan. .mislim da mu treba dat do Trsta. …On je susjed vrhhunski. …Dom ne treba zakljucavat jer susjed pazi ..

Crnogorac
Gost
Crnogorac

bravo ti ga – hahahah

Sigurica
Gost
Sigurica

„ Ne čuje baba, sine” … a sve pamti, dobro.

hilton
Gost
hilton

Tako nam i treba doveli smo manjine u vladu kojice izglasat sve u njegovu korisr.

neFormalno
Gost
neFormalno

Šta je hiltone kaka si ti veličina pa imaš pravo da kritikuješ Manjine.Kao prvo intelegencijo na tim granicama žive te manjine i kao drugo ta je priča završena za Crnu Goru i nema šta da se glasa u ničiju korist.Te manjine žive u Crnoj Gori a ne u drugim državama i za druge države.

neFormalno
Gost
neFormalno

Haradinaj mlati praznu slamu i ništa drugo. Crna Gora nema potrebe da reaguje na njegove izjave pa neka se zajapuri koliko hoće ali je na pogrešnoj strani .Zna to on samo treba svom narodu da to objasni kako je i zbog čega primoran da potpiše to.Kad vidim ovoga Hardinaja isto ko kad gledam Vučića samo dizanje prašine .To je naš… Više »

Titograđanin
Gost
Titograđanin

A protesna nota da se uputi?

DDR
Gost
DDR

Ako je to po njemu “pogresno” , onda mu treba i odgovoriti sa povlacenjem priznanja i ambasadora sa Kosova. Ako oni mogu da ne postuju SAD i EU u vezi granica, onda i mi imamo pravo da se branimo od toga

Dzidzi
Gost
Dzidzi

Pin pik ne važi se.na žalost tako će proći svaki dogovor i opet nove podjele,tenzije i nikad mira.a država nije jaka.vjerujem da nikad pedlja tudjeg nebi uzeli.ovo ne miriše na dobro.

Bada Boom
Gost
Bada Boom

On nije svijesan sta prica ili ovo je za unutrasnju upotrebu ili je izmakao kontroli.Treba ga izvesti na pravi put,ubrzo ce saznati pravu istinu,samo malo strpljenja.

Prvokator
Gost
Prvokator

Tacno sam znao da je Ramus veci prijatelj Crnoj Gori od nas Srba!

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Pa zato ste ga vi Srbi i izabrali.

Bobija do Rvasa
Gost
Bobija do Rvasa

Ovo zlo umjesto da trune u hag i dalje siri mrznju.

Milorad
Gost
Milorad

to ti je sto ti je dzabe si lagao birace nepitate se vi za granicu vec ameri . niti kosovo niti cg nece uraditi ono sto im se kaze u vladi vec ce vasington reci onako iz senke dje je linija. svi smo mi pod amerikom jedna firma.

Ano Minus
Gost
Ano Minus

Drugi ti nece bit ponudjen. Prvo nauci sto je drzava, pa se onda upustaj u drzavne rabote. Nije to ni sverc droge ni ubijanje (nevinijeh) ljudi.

jasarko
Gost
jasarko

Budala, mada eu odg da nemaju slobodno kretanje..

cinik
Gost
cinik

Šta sve ispliva na površinu!

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Bangladesch. .Teheran. .Bagdad. .

BOKELJ
Gost
BOKELJ

Tu nema vise iluzija o nammjerama da destabilizuju region,treba povuci ambasadora na konsultacije i obavjestiti EU i USA o daljim koracima.

Ljuta
Gost
Ljuta

Zasto Bokelj..pa ne trazi Boku nasu a ni Cetinje

Dumo
Gost
Dumo

Svi znaju da su Koovu otete hiljade hektara i da im se moraju vratiti . Kao što će se Albaniji morati vratiti Ulcinj , Malesija i Plav . Jedino prirodne granice Prirodne Albanije su garant stabilnoti Balkana .

requiem
Gost
requiem

Idi neđe drugo da pališ narod, trolu

blondy
Gost
blondy

Dumo,
Pazite i ovo sto sad imate jer ni ono nije vase,pusti prirodne granice jer ako mi budemo obiljezavali prirodne granice eto nas do Skadra,zato śedi 1

ND
Gost
ND

Boze me sacuvaj,kakve gluposti! I od mene,sjedi 0 i to prekrizena!

Treti
Gost
Treti

Prirodna Crna Gora u granicama nekadašnje Duklje

Cg ct
Gost
Cg ct

Ako se mi naljutimo i ne budemo mirni…?

Dragan
Gost
Dragan

Dumo,dje si ucio tu geografiju,u koju zemlju,aj ti malo kuco pud Pristine,tamo je prelijepo,pa nam javi kad ova nesreca,Haradinaj dje krene sa Kosova,znas dje moze samo,do Albanije,ali u sadasnjim granicama

mita120
Gost
mita120

Nema mu od tog posla nista..

Biohazard
Gost
Biohazard

” ramuš ” je u pravu , nije postena demarkacija , Crnoj Gori je neposteno oduzeta metohija koja je bila vazda njena , bravo ” ramuše ” , bravo leđendo

Rony
Gost
Rony

Mozda on zna dje su puske.

Rony
Gost
Rony

Hapsi Milivoje Hardinaja !

PG081
Gost
PG081

Neka je vjecna polovicna CG,jer ce Ramuš da uzme sto mu treba,ali mi ih volimo to su braca nasa,blizi su nam no Srbi,i neka im je prosto

Biohazard
Gost
Biohazard

Tebi su braca , eno ste u vladu usli zajedno ? nesto ne vidjeh da je ijedan crnogorac u ” ramušovu ” vladu

Ljuta
Gost
Ljuta

kako u vladu kad crnogorce nisu ni spomenuli u ustavu

Biohazard
Gost
Biohazard

Ja licno ne zalim sto nisu spomenuli ? a vjerujem da ogromna vecina dijeli moje misljenje

PG081
Gost
PG081

Ovo je bila moja ironija,ironicni komentar…

Biohazard
Gost
Biohazard

Ironija ne ironija , ali mi smo u NATO sad , i ne trebaju nam ni jedni ni drugi kao saveznici , jedino eventualno dobre komsije , ako to mogu ikako bit , i nista drugo

VoshaCG
Gost
VoshaCG

Nema veze sto si ti u NATO, Albanija je pre CG, i Albanci su strateski partneri US … zato ces ti mozda ipak na arbitrazu. i sve mi se cini da je to najrealnije. Ova njegova prica mi vise lici na pokusaj da izbalansira s obzirom da prica da se sada mora razgovarati sa Srbima kako bi imao mandat, pa… Više »

Jakvinta
Gost
Jakvinta

Kako plitko razmišljanje. U svakom slučaju ne zavrijeđuje komentar ništa od ovoga, previše je nacionalistički za konstruktivni dijalog.

Send this to a friend