Politika

SO Herceg Novi danas bez kvoruma, sjutra o izboru predsjednice Bojanić

Herceg Novi

Opozicioini odbornici lokalnog parlamenta u Herceg Novom nijesu danas imali kvorum za današnju vanrednu sjednicu Skupštine koju su sazvali da bi izabrali predsjednicu Ljiljanu Bojanić, nakon što su nedavno smijenili Andriju Radmana iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Na sjednicu lokalnog parlamenta nijesu došli odbornici DPS-a, SDP-a, URE, kao i dva odbornika Izbora, piše portal Boka news.

Predsjedavajući Blago Radanović odložio je za sjutra izbor predsjednice, a poslije toga i Skupštinu o budžetu za ovu godinu.

Sa današnje sjednice SO Herceg Novi (Foto: Radio Jadran)

Ministarstvo javne uprave je već dva puta upozorilo da je ovakav način sazivanja sjednica lokalnog parlamenta suprotan Zakonu o lokalnoj samoupravi, kao i da će odluke ukoliko ih budu usvojili odvornici, biti nelegitimne.

Iz Ministarstva javne uprave saopštili su da sjednica SO Herceg Novi nije sazvana po Zakonu o lokalnoj samoupravi, što znači da je nelegitimna i nelegalna, pa će nelegitimne i nelegalne biti sve odluke koje donese.

“Poštujući Zakon o lokalnoj samoupravi, na sjednici 14. marta, kada je donijeta odluka o razrješenju predsjednika Skupštine opštine, istovremeno je trebalo donijeti i odluku o imenovanju novog predsjednika SO i u tom slučaju bi se stvorili preduslovi da se novom predsjedniku SO obrate odbornici zahtjevom odnosno inicijativnom za sazivanje Skupštine opštine po hitnom postupku i da u slučaju njegovog nepostupanja sami sazovu sjednicu Skupštine”, navedeno je između ostalog u odgovoru Ministarstva javne uprave.

 

Send this to a friend