Politika

Himna opet dijeli javnost: Država se ne mora voljeti, ali se mora poštovati

Zastava Crne Gore

Vladin Prijedlog Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore kojom se uvodi obaveza ustajanja prilikom izvođenja himna, kao i odgovarajuća kaznena odredba ukoliko se prekrši zakon izazvala je različite reakcije crnogorske javnosti. Poslanici Demokratske partije socijalista i Socijaldemokarata poručuju u izjavi za CdM da podržavaju ovaj prijedlog, dok u Demokratskom frontu ističu da ih niko ničim ne može natjerati da poštuju stihove Sekule Drljevića.

<<<Ko ne ustane na himnu Crne Gore platiće kaznu do 2000 eura<<<

Ukoliko Skupština Crne Gore usvoji Vladin prijedlog građani koji ne ustanu prilikom izvođenja himne “Oj svijetla majska zoro”, platiće novčanu kaznu od 300 do 2.000 eura. Novim zakonskim rješenjem je predviđeno i da je obaveza opština i javnih ustanova čiji je osnivač država ili opština da viju državnu zastavu. Ako se ta odredba prekrši kazne za pravna lica iznosiće se od 300 do 20.000 eura, za fizička lica od 300 do 2.000 eura, a za preduzetnike od 300 do 6.000 eura.

U DPS-u ocjenjuju da je Prijedlog zakona ispravan i najavljuju da će ga podržati.

“Smatram Prijedlog zakona potpuno ispravnim i u tom smislu imaće punu podršku kluba Demokratske partije socijalista. Himna i državni simboli predstavljaju značaj dio državnog identiteta i kao takvi mora im se iskazati poštovanje bez obzira na političke razlike koje postoje”, rekao je CdM-u poslanik DPS-a Miloš Nikolić.

On je istakao da smo u prošlosti bili svjedoci da to nije bio uvijek slučaj tako da smatra u potpunosti opravdanim zakonsko rešenje kojim bi se takvo ponašanje sankcionisalo.

Iz SD-a naglašavaju da ne mora svako da voli državu u kojoj živi, ali da je mora poštovati.

“Za Socijaldemokrate je od izuzetnog značaja poštovanje države i njenih simbola. Nije dobro što na ovaj način, tj. kroz ove kaznene odredbe, mi na represivan način regulišemo odnos pojedinih građana prema državnim simbolima Crne Gore, ali smo itekako svjesni da je u prethodnom periodu bilo mnoštvo događaja koji su naprosto iziskivali da država uvede red i u ovoj oblasti, pa i na ovaj način. Ne mora svako da voli državu u kojoj živi, ali je mora poštovati”, rekao je CdM-u portparol SD-a Stefan Šušter.

Poslanik DF-a Jovan Vučurović je ocijenio da najnoviji prijedlog Zakona o državnim simbolima predstavlja posljednje korake u realizovanju davnašnje želje DPS-a da izjednači partiju i državu, i da simbole koji su odavno prepoznati kao njihovi partijski, jer su doneseni bez dogovora i konsenzusa, silom nametne svim građanima.

“Što se tiče DF-a, koji je na jasnim antifašističkim pozicijama, za nas su stihovi Sekule Drljevića, koji su nasilno ugurani u himnu Crne Gore, apsolutno neprihvatljivi, i nema tih pendreka koji mogu promijeniti naš odnos prema tome”, poručio je Vučurović.

Pravni savjetnik u Građanskoj alijansi Zoran Vujičić apeluje na zakonodavca da ne žuri sa usvajenjem zakona, te da se dobro konsultuje stručna javnost i pripreme podzakonski akti koji će omogućiti njegovu primjenu.

“Na stranu sve naše emocije i politički stavovi, mislim da je prije definisanja ovog pitanja trebalo konsultovati uporedna iskustva i prije svega praksu Evropskog suda za ljudska prava”, istakao je Vujičić u izjavi za CdM.

On je podsjetio da postoje slučajevi paljenja zastava i slično.

“Tako da je prvo trebalo provjeriti šta je Sud kazao u tim slučajevima pa se na osnovu toga određivati prema rješenju. Apelujem na zakonodavca da ne žuri sa usvajenjem zakona i da se dobro konsultuje stručna javnost i pripreme podzakonski akti koji će omoguciti njegovu primjenu”, zaključio jeVujičić.

Ovaj Prijedlog Vlade komentarisao je veliki broj građana na portalima i društvenim mrežama. Na osnovu tih kometara može se zaključiti da je po ovom pitanju crnogorska javnost i dalje podijeljena. Veliki je broj onih građana koji smatraju da je prijedlog opravdan, ali je i te kako značajan broj onih koji imaju suprotno mišljenje.

Izdvajamo nekoliko komenatara čitalaca CdM-a:

-Da li u još nekoj zemlji postoji ovakav zakon, zna li neko?

-Svaki donesen zakon je za ljude i neljude, e zamislimo da nema zakona što bi se radilo i kakav bi se život vodio među ljudima, a posebno neljudima.Što prije izvijesni shvate da je ovaj zakon u njihovom interesu biće bolje i nama i njima.Pitamo se zašto je SAD najdemokratskija država u svijetu, jer su donijeli najdemokratskije zakone prije 200 godina sa manjim izmijenama do sada. Ovo ogroman pomak ka boljem životu i odnosima među građanima Crne Gore definitivno!

-Da se prisjetimo da neki nisu htijeli uzeti registarske tablice na kolima zbog zastave, pa nova lična dokumenta države Crne Gore, ali kada su vidjeli da treba plaćati kazne, zaboravili su na srbovanje.Tako i sa ovim zakonom biće oni mirni, kada budu opaljeni po džepu, još će pjevat crnogorsku himnu kad treba i ne treba, još će trenirati kući da ispadnu veći crnogorci od nas ostalih.

-Ovu državu nažalost iskreno voli ajde da kažem 30 posto stanovništa ovo sve ostalo glumi iz razno-raznih interesa. Ima i dosta onih koji ne glume već otvoreno pokazuju mržnju prema svemu crnogorskom.Tako da ne znam može li se na silu išta postići. Bojim se iskreno šta će biti sjutra.

-Sa srećom,vrijeme je bilo da se poštuje država, pa milom ili silom!!!

-Bravo…nek se vije svoja zastava i pjeva svoja himna u svojoj zemlji a kome se ne sviđa neka vije i poje neku drugu ali ne ođe ili kazna !!!

-Bravo!!!!Budi što hoćeš,ali poštuj zemlju u koju živiš!!!!!

– Ajde nešto pametno i iz Vlade da dođe. Samo da se i vi ustajete, kao i drugi. A neka ste ovo uradili, pa ovi koji ne poštuju simbole države plate malo.Vlast,opoziciju, političare ne treba poštovati, ali državu da, posebno kad u nju zarađuju,i to lijepo. No je narod…da ne psujem.

-Davno je to trebalo još 2006. god i isto tako riješiti i pitanje CRNOGORSKE PRAVOSLAVNE CRKVE, a kome nije po volji… iš gubo iz moje torine is is..!!

-Ne može se novcem natjerati neko da nekoga ili nešto poštuje

-Kome se ne sviđa široko im polje

U Vladi napominju da se obavezom isticanja državnih simbola postiže standardizacija i simbolička i identitetska usaglašenost socio-kulturoloških okvira datog prostora, njegove tradicije i istorije.

“Na taj način se u Crnoj Gori, kao i u svakoj drugoj državi, iskazuje poštovanje prema njenim državnim obilježjima i njenom identitetu”, naglašeno je u Prijedlogu zakona o državnim simbolima i Danu državnosti.

U ne tako prošlosti u Crnoj Gori se vodila velika polemika oko državne himne oko stihova Sekule Drljevića. Poznato je i da je bivši predsjednik države Filip Vujanović govorio da neće ustajati na cijelu himnu ali je kasnije promijenio mišljenje.

Svjedoci smo i da prilikom obilježavanja dana lokalnih samouprava na svečanim sjednicama nekih opština nije intonirana himna, niti isticana državna zastava. Da to u budućnosti ne bi prolazilo nekažnjeno Vlada je predložila da se donese Prijedlog Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore. Konačnu riječ o Vladinom Prijedlogu daće poslanici crnogorskog Parlamenta na nekom od narednih zasijedanja.

Aleksandra Obradović 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
crnogorac
Gost
crnogorac

Nepoštovanje državnih simbola je sramno, ne treba biti kažnjivo ali se od vlastodržaca ništa pametno ne očekuje. Crna Gora je vječna i ostaće iza svih nas koji ćemo jednog dana u sabirni centar. Kako će samo ove “patriote” ponijeti ukradeno sa sobom?

Gost
Gost
Gost

Jadna je država koja silom mora tjerati vlastiti narod da ustane kad se svira himna. Da ne može jadnija biti.
Što je tužno, jer je od svih lokalnih himni nastalih nakon “Hej, Sloveni” ova crnogorska jedina nalik na muziku za himnu. Kad se zaori nekako baš dobro zvuči.

Mileva
Gost
Mileva

PARDON – LAJKOVAČKOM

Mileva
Gost
Mileva

AKO JE NEKA KOMPOZICIJA PROGLAŠENA DRŽAVNOM HIMNOM, TREBA JE POŠTOVATI. BEZ OBZIRA KO JE NAPISAO. MOŽDA BI NEKIMA ODGOVARALO ” IDE MILE KAJKOVAČKOM PRUGOM”

Dilbert
Gost
Dilbert

Slazem se. Ali ne zaboravite da kaznite ove sto viju albanske zastave na opstini Tuzi kao i u Gusinju na svakoj kući.

FesKa
Gost
FesKa

Saglasan sa stavom DF. Puna podrška. Neko živi sa kičmom, a neko je vazda zec ili sluga.

tschugo
Gost
tschugo

jos uvijek na ovom portalu vladaju MRZNJA i podjele

Ljuta
Gost
Ljuta

Kako ne idem nidje gdje se pjeva cg himna nemam straha da ce me kazniti…kad budu vratili u himnu ono lovcen kite petrovici a kosovo obilici a izbace ustaski dio mozda negdje i zalutam

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@Ljuta,
Skokni do Novog Pazara i probaj da otpjevaš “Bože pravde”…

Never stop
Gost
Never stop

Imaju li kakav popust oni što ne čuju dobro ?

Rolex
Gost
Rolex

Nasa himna odise sa puno ponosa i ljubavi prema nasoj domovini Crnoj Gori od davnina do navijeka,a svaki gradjanin Crne Gore treba da je ponosan sa nasom drzavnom himnom i da ga dira pravo u srce! «Oj svijetla majska zoro, majko naša Crna Goro, Sinovi smo tvog stijenja i čuvari tvog poštenja. Volimo vas, brda tvrda, i stravične vaše klance,… Više »

Paradoksy
Gost
Paradoksy

Austrougarska okupirala Crnu Goru. Zauzeli Lovćen. Bokeška mornarica slavi okupaciju Cetinja i Lovćena. Kralj Nidzo utekao. Dvije godine kasnije srpska vojska proceruje okupatora. U srpskoj vojsci ima i dobrovoljaca iz Boke. Ti dobrovoljci su danas proglašeni okupatorima. A bokeska mornarica je patriotska organizacija. Savremeni crnogorski paradoks.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Austrougarska vojska okupirala Srbiju. Kralj Aco sa svom vojskom utekao u Grčku Crnogorci drže odstupnicu dok Srbi bježe.Rat završen. Austrougarska vojska se povukla iz Crne Gore. Kraj 1918-e srpska vojska dolazi u Crnu Goru. Okupira Crnu Goru. Neki Crnogorci slave taj datum. Savremeni crnogorski paradoks.

Glavaticic
Gost
Glavaticic

Drzavu ce voljeti svi njeni drzavljani kada himnu i zastavu bude priznalo bar 90% gradjana.
Zasto to nije tako svi dobro znamo.

Lomi
Gost
Lomi

Kao prvo cim drzava mora zakonom da prisiljava narod na ovo znaci da nesto sa himnom nije u redu.Kao drugo,dosta je sumnjiv momenat kada se donio ovaj zakon,par dana pred utakmicu sa Srbijom.Pitamo li se zasto….Inace da se puste karte u slobodnu prodaju msm da bi na stadionu bilo pola za jednu reprezentaciju a pola za drugu sto je sramno… Više »

Realnost
Gost
Realnost

Trebala je zakonom još 2006.godine. Sad je možda I zakasnila jer kad korov pušti korijenje, teško ga poslije sasjeć’. Prije ili poslije utakmice, država se mora poštovati. Niko vas ne može naćerat’ da je volite, ali je poštovati morate I na njenu himnu, kao I svaku drugu, morate ustati, a ne zavalit’ se u stolicu, pričat’ a telefon I slično.… Više »

Gligo
Gost
Gligo

Da li je zakonom predvidjeno gdje da se okrene i u sta da gleda ovaj sto se ustane na himnu.

Gaeta
Gost
Gaeta

Kako može neko da veliča df?Podviju rep i idu od praga do praga,bilo ruskog ili srpskog i blate svoju zemlju.Jadno,sramno i izdajnički…I oni mi pričaju o patrijotizmu.Đe god ima zdravog razuma,to se zove izdaja!I oni se pišu srbima,na Kosovo idite i tamo kličite srpstvu,ako smijete?Crnogorci nijeste,to znamo ,a nijeste ni srbi,više li nego afrikanci,te prema tome nijeste NIŠTA!!! Izgubljeni u… Više »

Bijel
Gost
Bijel

Nick ti dovoljno govori. Ajde, setaj polako. Tačnije, putuj. DF, do slobode!

Paradoksy
Gost
Paradoksy

Meee meeee meeee meeeee meee meee me meeee meeeeee me meee meeeee

Rade Hn
Gost
Rade Hn

@Cetinje

Kod vas moze doci samo Srbin koji je teski mazohista. Dosta je pogledati snimak kosarkaske utakmice izmedju CG i Srb odrzane u dvorani Lovcen 13. juna 2012 gdje se skandira:’ Srbe na vrbe’ i ‘Ubij,zakolji da Srbin ne postoji?
Toliko o gradu heroju.
https://www.youtube.com/watch?v=LqG0lfWfFfw

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Rade Hn

Stvar je u tome što mnogi koji su ovo skandirali imaju nekakve veze sa Srbijom. Ili imaju nekoga svoga gore, ili često odlaze gore po mnogim pitanjima ili možda čak i žive gore. I po Srbiji ima svašta, skandiranja, tuča, zviždanja, ali niko nikada nebi ni pomislio da arlauče ” ubij Crnogorca”.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Reklo bi se da su Srbalji poštena marva.

Salz
Gost
Salz

Volim CG, ali ne poštujem himnu koju je usvojila kriminalna vlast, a čije je stihove napisao nacista. Može li tako?
Živio DF! Živjela slobodna Crna Gora!

Mrgud
Gost
Mrgud

Ti bi bože pravde,malo morgen. A kako voljeli Crnu Goru toliko zdravo bili.

Ljuta
Gost
Ljuta

Pa sigurno da voli onu istinsku Petrovicku i Marka Miljanova CG a ne ovu lupesku

Dirigent
Gost
Dirigent

Salz@ upravo suprotno, jer DF baštini četničku ideologiju koja je bila rame uz rame sa nacistima. Što ce reći da pišeš nebulozno.

KLM
Gost
KLM

Ok postavimo stvari ovako.Ja tj neko ne ustane na himnu recimo slucajno i popije 2000 eura kaznu.Ja tj neko redovno ustajem na himnu ali zavrcem ovaj bravni narod i opet ne popijem kaznu.Ok djesmo onda Crnogorci.

Lele dome
Gost
Lele dome

Tek kad pohapsite mafiju i korumpirane politicare koji su unistili ovu drzavu za koju se sad trazi kao postovanje, podrzacu ovaj zakon. Ne mogu oni koji ne da ne postuju ovu drzavu vec je ponizavaju i kradu na svakom koraku da donose ovakve zakone. To je cisti bezobrazluk i sprdnja sa drzavom.

Pjer
Gost
Pjer

Kome to pricas prijatelju vidis li dje zivis

Popocatepetl
Gost
Popocatepetl

” Ne mora svako da voli državu u kojoj živi, ali je mora poštovati”, rekao je CdM-u portparol SD-a Stefan Šušter.”

Bjehu li ovo one iste socijaldemokrate sto nisu htjele da ustaju na himnu Jugoslavije? Kamo im tada bjese ova mudrost o postovanju drzave koji ne volis?

AwenPG
Gost
AwenPG

Sramni SD i SDP. Sa DF do pobjede!

Zeta Slavna
Gost
Zeta Slavna

Ocemo autonomiju Slavne Zete Balsica sPrimorjem ovi iz 4 nahije nek zicom ograde tu Goru crnu

Zaro
Gost
Zaro

Zeta slavna pušti se ti primorja, mi smo svoji na svome, Crnogorci!

Ljuta
Gost
Ljuta

Boka nije cg

Lv-Mne
Gost
Lv-Mne

Kad vec uporedjujete sa drugim zemljama, u Letoniji postoji ovakav zakon.
Kome se ne svidja, kupite kartu u jednom smjeru, ne znam sto ste do sad cekali.

PG-TG
Gost
PG-TG

Majko i oče hvala vam beskrajno što sam Crnogorac, a ne srbin ili posrbica.

Zeta Slavna
Gost
Zeta Slavna

Bas im hvala sto niesi Srbin i tebi i svijama te na Njegosa pljuju i ne trebate nam to djalje samo se zovite nekako drugacije jer je Njegos bijo Srbin s teritorije Crne Gore pa posto sve falsifikujete onda falsifikujte i CG ime naprimjer Black Montains se zovite ili Kakaricka Gora

xXx
Gost
xXx

Cega se pametan stidi, budala se ponosi

Ljuta
Gost
Ljuta

Kad glup zbori mudar cuti

Bokelj
Gost
Bokelj

Ne zelim i nikad necu voljeti nista crnogoransko poslije toliko zlocina napravljenog u Boki Kotorskoj.
Nezavisna Boka !!!

Dirigent
Gost
Dirigent

Prazna priča iz prazne usijane glave.

Falsa istorija
Gost
Falsa istorija

Dukljani nema sta da traze u Boki. Boka i Montenegro dva svijeta. I ovaj zakon je znak da se mora osnovati pokret za autonomiju Boke.

Dirigent
Gost
Dirigent

I tako lako pišeš gluposti…mogu misliti kad progovoriš.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Moze li se filip vujanovic retroaktivno kazniti ?

Bazinga
Gost
Bazinga

Ja bih ga kaznio 50% od kazne. Ipak mu se sviđa pola himne. 🙂

Pistaljka
Gost
Pistaljka

Tek sad necu da postujem himnu. Neka me slikaju dok budem zvizdao. Herceg Novi.

Boki
Gost
Boki

Oćeš, oćeš.

Mugabee
Gost
Mugabee

Jes jes baš si ti iz Igala i novog sa tim seljackim “vidji”.

Sara
Gost
Sara

Možeš i da legneš… potpuno si nebitan!

Dirigent
Gost
Dirigent

To što si necivilizovan, niko ti neće zamjeriti. Moja preporuka ti je da sad počneš da zvizdiš i da ne prestješ dok si živ.

Zaro
Gost
Zaro

Mi iz Novog i Igala poštujemo našu himnu, Oj svijetla majska zoro, a ti viđi što ćeš.

Istina lijek
Gost
Istina lijek

Zasto je Krsto Popovic sebe deklarisao Srbinom?

zrno krstov
Gost
zrno krstov

Da bi ga gedžovani gonili!!!

Njegos
Gost
Njegos

Mogu li da ustanem i zvizdim?

Bazinga
Gost
Bazinga

Imam i za to rešenje pjevaj na plejbek. To neće niko ni primjetiti. “Ko na brdo, ak i malo, stoji više vidi no onaj pod brdom”. Pitnje je sa koje pozicije gledamo na nešto. A za pjesmu”Bez muke se pesma ne ispoja bez muke se sablja ne sakova.” Tako je i sa ovom himnom i sa novim zakonom.:-)

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Vrijeme je da Boka i Budva traze autonomiju.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Vrijeme je da tvoje tijelo trazi autonomiju od tvoga mozga

Abedi Pele
Gost
Abedi Pele

Tebi se mozak odvojio od tijela. Potpuno je nezavisan.

Eon
Gost
Eon

Vrijeme je da se vratis u, Srbiju,ti nijesi pravi Bokelj

GaudY
Gost
GaudY

Podrška za DF!

Divota
Gost
Divota

Bas me briga za himnu, niti cu je pustati niti gdje slusati. Ovo govori sve o drzavi.

Ljuta
Gost
Ljuta

Ja dosad nisam nikad ni cuo tu himnu a zivim u cg od rodjenja

Nemanja
Gost
Nemanja

Mi Srbi smo proklet narod.

H. Novi
Gost
H. Novi

I proklet i loš. Nikakav.

Blago drzavi
Gost
Blago drzavi

Ova himna je bas po kvalitetu za nvo cpc i stexa. I za desetak procenata dukljana u drzavi.

Assans
Gost
Assans

To je partijska himna, eto im je neka se igraju dok ovo zlo ne promijenimo.

Nasa trobojka
Gost
Nasa trobojka

Nekad ponosna drzava, danas montenegro kaznjava narod da bi volio falsifikovane simbole.

Dirigent
Gost
Dirigent

Trobojku vam je dao sultan fermanom 1830.

bodulski borej
Gost
bodulski borej

slicno je i u hrvatskoj. brojni velikosrbski ‘krajistnici’ (pobjegulje koje danas mahom zive u srbiji i izvan hrvatske) licemjerno uzimaju mirovine iz hrvatske, ter s pomocu hrvatskih putovnicâ putuju svijetom i europom, a opet redovno pljuju po toj istoj hrvatskoj.

Abedi Pele
Gost
Abedi Pele

Hrvatsku penziju uzimaju jer su u toj državi privredjivali cijeli život. Dakle, nije licemjerno, već normalno. Licemjerno je reci da je to licemjerno. Hrvatske pasoše, kojima putuju po svijetu, imaju jer su državljani te zemlje. Redovno pljuju jer su protjerani, srušene su im kuće, oduzeti stanovi, nemaju se gdje vratiti, uzurpirana im je imovina od strane Hrvata, dozivljavaju uvrede, pljuvanja,… Više »

pgp
Gost
pgp

Abedi. kako siješ, tako ćeš i žeti.

Nasa trobojka
Gost
Nasa trobojka

Trobojka je bila zastava Crne Gore prije 1918, a i sada je svima, sem dukljanima.

Dadada
Gost
Dadada

Baš tako. A onda ti sole pamet o poštovanju istorije. Samo kod nas.

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Okacite himnu na plac Mirasu, gdje njegova NVO CPC pjeva svake godine na badnji dan.

zrno krstov
Gost
zrno krstov

Boka srpska,hahahahahaha,stvarno ste bolesni!

Cetinje
Gost
Cetinje

Dođi ti junače da je okačiš.

Dirigent
Gost
Dirigent

Ovoga ni Srbi ne shvataju ozbiljno… Kakvih se gluposti nacitah danas…

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Boka je pored Crne Gore. Ovo je samo jos jedan dokaz zasto mi Bokelji ovakvu CG ne treba da dozivljavamo kao svoju drzavu.

abc
Gost
abc

Otkad su Bilećani Bokelji ?

Grbaljka
Gost
Grbaljka

Bilecani ne pripadaju ni jednom narodu

Mugabeee
Gost
Mugabeee

Od kada su je naseljavali. Herceg Novi uglavnom.

Abedi Pele
Gost
Abedi Pele

Ne mekeći!

Zeta Slavna
Gost
Zeta Slavna

ABC ahaaa odkad su Bile cani Bokelji? Od onoga dana kad je pola Hercegovine aneksirano u necesovo ime Crna Gora i ako imamo ravnicu i More

PG-TG
Gost
PG-TG

Ajde ne foliraj se. Ti si iz šumske. Jel tako?

Drzava??
Gost
Drzava??

Ovo je drzava falsifikata. Jezik, nvo crkva, slova, himna, sve falsifikovano.

zrno krstov
Gost
zrno krstov

SVI KOD PUPOVCA NA SPECIJALIZACIJU,MOŽE I KOD HARADINAJA,PA PA!

Dirigent
Gost
Dirigent

Drugim riječima govoriš kako veze nemaš o CG… Zbilja smijesan komentar..

Drzava??
Gost
Drzava??

Samo lazni pop miras ce ovo podrzati.

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Himna je ruzna i pisao je fasista. Gore po Montenegro ako usvoje zakon, kakva je drzava koja ovo radi.

Dirigent
Gost
Dirigent

Ti kad bi se preselio npr u Požarevac ti bi se rodio.. ti nećeš preteći ni mjesec dana kako si krenuo.

Gost
Gost
Gost

Meni je muzika himne sjajna i zvuči odlično. Ni tekst nije uvredljiv per se, nikog ne anatemiše. Zastava je zbilja mogla ljepša biti, da se ne lažemo. A grb ne znam ni kako izgleda.

staropodgoricki
Gost
staropodgoricki

I SVETO JE MIRNO STOJAO DOK SE INTONIRALA HIMNA I PJEVAO IZ PUNIH USTA ONAJ REFREN CUVARI TVOG POSTENJA I NA ZALOST NIJE JEDINI

Zoran Rajicevic
Gost
Zoran Rajicevic

Posto je novi zakon uveden i kazna 2000€ ko ne ustane prilikom intoniranja himne ja predlazem da se uvede zakon da svaki gradjanin koji voli anti Srbsku Goru Crnu dobije mjesecno kao nagradu 2000€ E to bi se tek zvalo patriotizam i ljubav prema domovini

Bilderkooo
Gost
Bilderkooo

Cinjenica je da oko 50% ne voli ovu nakaradnu himnu i zastavu. Pricam primarno o Crnogorcima i Srbima. Da ne pominjem Bosnjake, Albance i Hrvate koji naginju svojim maticnim drzavama.

Dirigent
Gost
Dirigent

Samo ću reći LAŽ.

GBKO
Gost
GBKO

Posebno je nevladin sektor tuzan i u sluzbi grantova i mrznje prema Crnoj Gori.

Mugabeee
Gost
Mugabeee

Zato što je kritički prema vladi što mu je i osnov?

mne
Gost
mne

ima čarapani da stoje mirno i da pjevaju dok ide himna “oj svijetla majska zoro majko naša crna goro ” a njihovu tamo daleko i bože pravde mogu pjevat na kosovo da ako ih albanci pušte tamo

Vaso
Gost
Vaso

E pa docekaces to

PG-TG
Gost
PG-TG

Već smo dočekali.

Bazinga
Gost
Bazinga

Pa nama i Vujanović bi najradije sjedio na pola himne, ali ni to nije rešenje. Sad će morti i on da prestoji na cijelu himnu. Da napomenem i Miloš Crnjanski je bio na Frankovoj i Musolinijenov strani u ratovima. Ali niko ne može da ospori njegovu intelektualnost i književnost, iako je bio protivnik komunizma. Ostavio je za sobom više dijela… Više »

Leleku
Gost
Leleku

Ti si brat moj kako god okreneš!

Hyperboreia
Gost
Hyperboreia

Ti apsolutno ništa ne znaš o životu Miloša Crnjanskog. Dao si potpuno netačan podatak. Ponekad me plaši kad neko ovako nešto izvali, što može da se obori sa 30 sekundi guglanja, a onda dobije pluseve.

Bazinga
Gost
Bazinga

Tragaj ti za izgubljenim! Pošto si izgubljen u vremenu i prostoru. Ovo je bilo moje mišljenje a nisam rekao da moraš da ga usvojiš to je razlika između mene i tebe. A za Crnjanskog su ovo činjenice da je preferirao fašizam. A vi što hoćete podjele tražite izgovor za njih i to vam je samo cilj. Da sve obesmislite što… Više »

Hyperboreia
Gost
Hyperboreia

Tvoje mišljenje može da bude i da je zemlja ravna, ali nije. Tvoj pokušaj duhovitosti Seborea/Hypperboreia krije ambis neznanja, jer ja aludiram na naslov romana Crnjanskog “Kod Hyperborejaca” gdje opisuje autobiografski prve dane rata u Italiji gdje je bio u diplomatskoj službi. I svoj bijeg u London (preko Portugala) gdje će živjeti preko 20 godina. Zašto, ako je kako kažeš… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

A sa Frankom Nerijem šta imaš da kažeš? Dok je on veličao Franka, Ernes Hemongvej je piso o petokolonašima. Šta misliš o tome?

Hyperboreia
Gost
Hyperboreia

Mislim da nisi čitao ni Embahade od Crnjanskog. Nikad pet minuta guglanja i izjava izvucenih iz konteksta ne mogu zamijeniti pročitanu knjigu. Da si je čitao, znao bi. Ključno nije šta je rečeno, već kada: npr. podržavati Mila 91 i ’18 nema veze jedno s drugim. A pročitao bi i vrlo zanimljive pohvalne Čerčilove izjave o Hitleru iz 30-ih koje… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Ja preskačem a ti ne napisa ništa o Španskom građanskom ratu. Pa da ne preskačemo opet hop.Znaš li da je ratovao protiv carske Rusa U Austrougarskoj vojsi i bio ranjen 1915?„… Фронт, болнице, па опет фронт, и љубави, свуда љубави, за хлеб и за шећер, све мокро, све киша и блато, магле умирања”A da te pitam zašto onda nije postao… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Nisam Milov i pazi šta pričaš jer mi je žena rođena Beograđanka. Imam dvoje djece koju je rodila Srpkinja, tako da me poštedi svojih laži i obmana, sve ovo pišem u cilju pomirenja. A ja sam komunista po ubjeđenju pa ti je možda malo jasniji moj stav. Ja kao takav ne mogu da osporim njegova dijela iako je bio protiv… Više »

Hyperboreia
Gost
Hyperboreia

Bazinga, ne bi miješao ženu i djecu u raspravu, glupo je. Nemam pojma ko si i šta si niti me briga. Ono što ja znam je da nemaš pojma o Milošu Crnjanskom i njegovom životu. Ti si čak i žanr Embahada falio, a učio bi nekoga o sadržini. Ne ide to tako, osim cenzurom. Ni komunizam ni nacizam ni demokratija… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Mogao sam i napisati Joban Dučić isto za kojeg komunisti nisu marili. Zato što je sarađivao kao ambasador u Rimu sa Musolinijem. Koji je isto išao u Portugaliju pa za USA. I tamo umro 1943. Njegovu genijalnost niko ne spori , ali je čekao bukvalno kao pokojnik 57 god. da bi bio dostojno sahranjen u Trebinju, po svom testamentu. A… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Ko će sad da se nadoveže na Jovana Dučića. I da i ovo ospori? Ovi Hiperboreici imaju danas slobodan dan, ne rade. 🙂

Bazinga
Gost
Bazinga

Povuče se ti, koje ćeš sad ime da izabereš na portalu. Molim te javi mi da znam sa kim se dopisujem? Jer danas si Janko a sjutra Marko a ja pričam sa istim čovjekom a možda nisam ni svjestan te činjenice. Po meni si ti pročitan (kao knjiga)a i tvoje namjere. 🙂

Bazinga
Gost
Bazinga

Eto vidiš iako sa komunistički orijentisan priznajem greške toga sistema jer treba činjenicama gledati u oči a ne biti jednostran. Ni komunisti nisu bili zlto ali nisu dijelili narod. Kao ovi danas. Evo ti dolje korisnih linkova vezano za ovu moju priču. Možda i teoriju koju zastupiam iza koje stojim.

Hyperboreia
Gost
Hyperboreia

Da, lažeš. Poslije rata ga niko nije predložio za člana SANU, nisu mu dali da se vrati. O tome Milisav Savić, “Ožiljci tišine”. Kad se kao starac vratio, dat mu je izbor da bude je DOPISNI, a ne redovni član. Zato je odbio, a ne zbog Tita. L. A. Ž. Avaj, jedan poduži komentar gdje sam argumentovano sahranio tvoje laži… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Nisu ga priznali znači bio je dopisni a ne redovni član SANU. Dođosmo li do poente? Iako nije bio član SANU, može li mu ko osporiti dijela? Eto trebalo je malo vremena da shvatiš poentu moje priče. Upravo sam i to htio da kažem i objasnim. Samo mora neko to da obezsmisli, ne odgovara svakom mir i sloga na ovim… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Hyperboreac. Ne volim samo kad neko počinje sa sredine! Počni priču od početka. Tako ide redosled početa, razrada i kraj. Koliko se ja razumijem u to tako je i u životu. A ti hop pa presloči Španski građanski rat anarhizam i komunizam. A on je bio (Miloš Crnjanski)izvještač iz Frakovog štaba. A Franko je pomagan od strane Hitlera i Musolinija… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Francisko Frnko (Franko Neri) su ga zvali Crnu Franko da nebi bilo zabune sa italijanskim glumcem.

Bazinga
Gost
Bazinga

Poslije ovog tvog posta i onih dolje dobro sam razmislio. Koliko si plaćen da podmećeš prvociraš i kriviš sliku? Očito ni CDM ni tebi nije do nekog mira. Nego bi samo da obmanjujete ovaj narod, da mu mažete oči. Ne odgovara svakome mir u na ovim prostorima. Možda griješim? Vrijeme će pokazati svoje! Ali sve me upućuje na to, obesmisliti… Više »

One man army
Gost
One man army

Ja obozavam crnu goru, da ne znam kako je u njoj ne bih znao da cijenim zivot koji imam daleko od nje..

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Komentari navedeni u tekstu su pravi primjer fasizma, a medijsko smece zvano CDM ga promovise. U tekstu o himni navesti komentar o crkvi moze samo idiot.

BANJANIN
Gost
BANJANIN

Druže,mnogo je bolesno nevoljet svoju državu,to nema niđe nasvjet,sve srbi ugroženi,a većina ih radi na odgovornim mjestima,Crna Gora ih je 90tih bratski primila,a sad oni ovako vraćaju,brate ako ti nevalja, širogo ti polje,vrći se na svoje Zubce Trebinjske,bosnu srbiju,mene lično bi bilo sramota živjet neđe a nevoljet to

Nigđe
Gost
Nigđe

Znači, ako je država šovinistička mora se voljeti? Npr. Hitler na vlasti? Konc logori na sve strane? Tebi je to zanemarljivo jer: Njemačka iznad svega. Ali, nikad ljudi bez obraza neće razumjeti ljude sa obrazom. A i obratno.

Peceno prase
Gost
Peceno prase

Drzava se treba i voljeti i postovati kao i njena himna.Ko ne voli Crnu Goru sreca mu na put.

Neko
Gost
Neko

Jesam Crnogorac,ali zakon ocaj,ne mozes da tjeras covjeka da radi nesto ako on to nece. Neustajanje na himnu,prikazuje nekulturu pojedinca,medjutim, ne mozes da kaznjavas nekoga zbog toga.

Cetinje06
Gost
Cetinje06

sve Crnogorci lijeni a Srbi ne mogu ni na himnu ustati

Leleku
Gost
Leleku

Dobra!

Fakat
Gost
Fakat

Ti Srbi su potomci onih Crnogoraca koji ne ljube lance. Lijenost u oba slučaja, tamo nećeš turski lanac, ovdje nećeš himnu fašiste.

gradaninmne
Gost
gradaninmne

Oj svijetla majska zoro, majko nasa Crna Goro. To su kultne rijeci za svakog Crnogorca. Ne smeta opoziciji Sekula, no im smeta sto im pise da im je majka Crna Gora, koju oni zamjenjuju za macehu., esrecnici pred Bogom.

Vaso
Gost
Vaso

Ma sta mi naprica

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Te svete jesu kultne, ostale nijesu!

♥ CG ♥
Gost
♥ CG ♥

Sa primjenom zakona i maksimalnim sankcionisanjem krenuti PRVO od narodnih poslanika koji sramotno sjede kad se intonira himna ! Kad oni budu imali 2/3 vecinu koju dobiju na izborima onda neka je mjenjaju. Moraju je postovati ili im non stop izricati maksimalne novcane kazne. Pa kome dosadi

By the way
Gost
By the way

Himna se ne može mijenjati svaki put kada se promijeni vlast u državi. Ona mora biti opštenarodno prihvaćena. Ova očigledno to nije.

Himna
Gost
Himna

Kao i crnogorski jezik koji je uveden dekretom. Zato ja bar DF-u nikad ne dajem glas, bez Meda bi sva ova sprdnja bila nemoguća.

Đurisic dejan💔
Gost
Đurisic dejan💔

Sad me zvao nikola direktor banke rekao mi je niko nema ovamo tolike pare na banku. Sve je tvoj rizik a ja rizikovati neću. 👍

prijatelj
Gost
prijatelj

Dejo prijatelju vrh ti je kom! 😆😅🤣😂😁😄

Pepić Hajran
Gost
Pepić Hajran

Zašto bi poštovao C.G. nacionalno obeležje, Ko ima to pravo da nam namjetne zastavu pod kojom su Crnogorci počinili grdne zločine nad Bošnjacima i Albancima, ako samo pomenemo, 1912 plavska oblast 1918-1924 Šahoviće, danas vraneška dolina I mnogo drugih. Državu volim, pogotovo dio sanđžaka koji je C.G njenim proširenjem zauzela, i baš tada i baš pod takvu zastavu počinili te… Više »

Mima
Gost
Mima

Vuk navuka ovčiju čapru! Provaljen si, viri ti brada.

Primorac
Gost
Primorac

Provaljen si sa opet laži laži, jeste ma ta nedjela nisu radili Cg ustaše kako ih pogrdno nazivate nego oni sto su brade i za srbiju radili oni su po krštavali ili ubijali,a isti ti su nazvali crnogorce ustašama jer su ustali da brame svoju crnu goru,polu lazi koje plasirate ne vjerujete ni vi sami,pih.

Pravedni
Gost
Pravedni

Svi bi voljeli i više poštovali svoju državu Crnu Goru da su drugi političari vlast 🇲🇪 Da nisu jedni isti iz mandata u mandat evo od 1989 do danas. To je jedina istina. Vrijeme im je za političku penziju. Ovo je 2018 pa neka prepuste mlađim generacijama koje su obazovanije.

Šimenc
Gost
Šimenc

🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Paškvalin
Gost
Paškvalin

Šta da poštujem? Fašistu Sekulu Drljevića? Nikad! Nećete me gledati na tim mjestima gdje se intonira himna. Vama dobro, meni dobro. Ovo je NDH bez noževa i žica!

abc
Gost
abc

Da je ovo NDH, ne bi ti progovaro.

Šimenc
Gost
Šimenc

Evo ce taman doci ovdje to sto si ti sad napisao. Odredjuju ti kad smijes sjesti, a kad moras ustati, a ne sto drugo. Poslije toga ocekujemo da neces smjeti reci sto mislis.

Izbori
Gost
Izbori

abc, na Kosovu su Crnogorce protjerali kao i Srbe, isto važi i za Hrvate i Krajinu. Možda najveća iluzija ovog naroda, koji iz CG ne mrda, je da ga region gleda kao narod koji nema veze sa Srbima. Nije tako i to je istina.

zrno krstov
Gost
zrno krstov

Odlično je,samo kad ne moraš ići za tuđine na ratište,što misliš??

Abedi Pele
Gost
Abedi Pele

Odlično je sto kad jedna NATO zemlja zarati, automatski si i ti u ratu isto kao i ta zemlja. Svidja li ti se ta opcija? Meni ne, ni jedna, ni druga, a tebi?

peki
Gost
peki

dojucerasnji i visegodisnji predsjednik CG nije po svom priznanju slusao nasu himnu sa postovanjem a i ovoga su sad sile prilika na to nacerali…najboljw se vidu po postupcima prema svom narodu ko koga voli i postuje…ne postujes narod a drzavu postujes…ne slaze se nesto

Bane
Gost
Bane

E vidite,ja volim Crnu Goru,ali ne postujem drzavu,tj. sistem koji su stvorili pojedini. Drzava je sistem za izdavanje licnih karata i naplatu poreza. Pa bi sad i da kaznjavaju sto ih ne postujemo. Crna Gora nije jednako drzava Crna Gora. Crna Gora je vjecna. I bila i prije i bice. A drzava Crna Gora jedan sistem za pranje i kradju.… Više »

Zeljko
Gost
Zeljko

AMIN tako je

drug
Gost
drug

Ti bi Bane Crnu Goru kao geografski pojam, a ja kao državu.

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Kad moze u ameruku dje ima vise nacija i ljudi no svuda svi na americku himnu da se dizu i postuju mora vala u veliku crnu goru…. A postovanje drzave i himne nema veze s tim ko je na vlast u nju i koja je politika

Pravedni
Gost
Pravedni

Tačno je da se država ne mora voljeti, ali se treba poštovati. Njeni simboli jer su usvojeni i to je u Ustavu Crne Gore 🇲🇪 Međutim ja smatram da je poštovanje države kada svi plaćamo porez zbog ekonomije i standarda građanki i građana.
Pozdrav za Aleksandru Sašku Obradović.

Isaak
Gost
Isaak

Svoju drzavu treba postovati na svaki nacin…ne samo postovanjem himne i zastave vec i placanjem poreza, nekradjom drzave i njenih gradjana i sl. Drzava se postuje na mnogo nacina.

runh
Gost
runh

to reci lopovima iz DPS i ovima iz CDM koji ih podržavaju

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Da , ali se u ovom zakonu ne pominju druge stvari o kojim govoriš, i to potpuno korektno. Tako da se ne moze na silu stvarati patriotizam..

zrno krstov
Gost
zrno krstov

MOŽE se stvarati lijek ANTIPATRIOTIZMU-PO DŽEPU,,četnici su tu najosjetljiviji!

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Tako je, drzava mora da se ppstuje! Ustav je drzava, a ne janko i marko. A da bi bilo bolje, mora se paziti koga biras na vlasti i koga zaukruzis na glasanju. Kad odje ljudi shvate da muslimani sa njihovim interesima kroje kapu i otezavaju bolji zivot zbog njihovih strategija, bice kasno. Isto kao i ove srpske placenicke organizacije zasnovane… Više »

burek vojvoda
Gost
burek vojvoda

Ja ne bik prao pare ljudima. Ako dodjem na vlast ukrao bi istoriju zastavu crkvu i jezik a po dzepu ne bik udara ostroga mi.

Mileuna Simovic
Gost
Mileuna Simovic

Ne mora se ni postovati. Postovanje se ne dobija vec se stice.

Dirigent
Gost
Dirigent

Tvoja država je tvoja bez obzira ko je na vlasti… Čovjek rođenjem ne bira državu kao sto ne bira majku i oca… Ako svoju domovinu ne poštuješ onda nesto nije u redu sa tobom.

Mugabe
Gost
Mugabe

Dirigent sa vama neato nije uredu kad poistovjecujete vlast sa državom. Nova vlast novi ideološki simboli i? Sto ja moram da poštujem simbole i politiku “patriotizma” koju je DPS izabrao. Ae palite više poltroni što branite sitne lične interese.

prijatelj
Gost
prijatelj

Dirigent opet ti! Ajde idi i diriguj Betovenovu Mjesec sonatu! 🎹🎻

Lucky
Gost
Lucky

Pojedince ne bih kaznio samo novcano, recimo poslaniku ili politicaru koji ne ispostuje simbole drzave koja mu daje sve privilegije bih oduzeo iste. Nije isto kad neki “gradjanin” ne postuje simbole kao i neka zvanicna licnost, tipa poslanik, gradonacelnik, opozicionar. Dakle njima bih uz najdrasticniju novcanu kaznu oduzeo mandat cak ni zatvorska kazna ne bi bila lose. Kao sto rekose… Više »

ron.de.jeremy
Gost
ron.de.jeremy

Pušti sad te priče, nije sramota priznat da si 90tih dizao tri prsta. Juče srbalj, danas crnogorac, śutra ko zna ko. Ljubav do potonjeg eura… pripejd ljudi najgora sorta s dna kace.. zato slava svima koji su za našu državu prolili znoj i krv i podnosili najveće žrtve. I koji je iskreno vole i cijene. Čuvajmo se međusobno crnogorci ma… Više »

Lucky
Gost
Lucky

Ti si jedan neinteligentan pojedinac a sa tobom mi ne pada na pamet da polemisem koliki sam ja crnogorac.

HN-BG
Gost
HN-BG

Niti volim niti poštujem ovu kokoska državu ….to je moje elementarno pravo da nešto volim ili ne volim,da nešto poštujem ili ne poštujem……

pakol
Gost
pakol

e nije onda tebi lako…zao mi te je…mislim da ti je milije nesto tudje a i da ti je neko tudji blizi on tvojih najblizih

auh, glava!
Gost
auh, glava!

HN-BG, pa sto ćeš ođe, jadove! Idi u tvoju voljenu ako imaš mušku stvar

Dirigent
Gost
Dirigent

Kokoška država? Ovakva kvalifikacija i mržnja može doći samo od poremećene osobe ili osobe zadojene mržnjom… Pa kazu mržnja prema Srbima, ovdje se samo obrnuto može pročitati.

gradaninmne
Gost
gradaninmne

pa kad je ne volis i ne postujes sto smrdis u njoj.

Opš
Gost
Opš

Zamislite da neko dodje naprimjer u Poljskoj i njihovog bijelog orla prefarba u žutu boju, zamislite da neko u normalnoj zemlji ubaci stihove fašiste. Zašto je ovoj vlasti toliko stalo da Srbe iritira. Neka se skrati himna i garantujem da će svaki gradjanin ustati. Dakle pravo pitanje za vlast zašto ste gospodo ubacili himnu za koju znate da je pola… Više »

Globetrotter
Gost
Globetrotter

To bi stajalo na mjestu kad bi DPS-u bilo u interesu da ne svadja narod, naravno oni ne mogu drugačije niti odrzati vlast ,niti vladati..

Pravnik
Gost
Pravnik

Zakon je dobar i treba ga usvojiti. Jer nije jasno kako to da ne poštuješ himnu i druge simbole CG, a hoćeš da učestvuješ kao političar u Skupštini te iste CG?! Nije samo Vučuroviću i njegovom DF-u problem himna CG, već i cjelokupna istorija CG! Oni smatraju da je 1918-ta godina bila slavna za CG, dok većina nas smatra da… Više »

xxx
Gost
xxx

Kako da postujes nekoga ko te ne postuje.DPS je drzava a ne Crna Gora.Ako nijesi u DPS klub nijesi ni gradjanin Crne Gore.Pa bio tu milion godina.

Prvi Palube
Gost
Prvi Palube

Koliko ce se para uzeti samo za dan utakmice Crna Gora – Srbija?

By the way
Gost
By the way

Nisi ti prvi od palube, ti si kapetan.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Ja volim moju zemlju CG..

Globetrotter
Gost
Globetrotter

I ja je volim Dukljanine, ali oni istinsku koje se borila protiv okupatora i oslobodila svoj narod! Ovo danas su sluge koje se ne pitajuvsa gaćama jer su ucijenjeni a vladati jedino mogu po principu podjela.

Tragikomedija
Gost
Tragikomedija

Ustvari obrnuto drzava mora da se voli a i ne da se postuje s obzirom kakvi foliranti i dzeparosi su pustili pipke i predstavljaju se kao crnogorci a boli njih uvo za sve to se vidi po njihovim facama

BudoMNE
Gost
BudoMNE

Ti i takvi, koji tako razmišljaju i rade, ste prava-tragikomedija…blago vama sa vama…hahaha

Istina
Gost
Istina

Budo, odakle ti stan? Znamo se…

BudoMNE
Gost
BudoMNE

Koji stan…imam ih više…hahaha
Pali ajvanu…

Komsija
Gost
Komsija

Tako je Suster,ne mora da se voli ali mora da se postuje.Vi je volite i postujete do potonjeg Eura.

auh, glava!
Gost
auh, glava!

Komšija, u svoj tor!

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Čim presuše crni fondovi, ljubav prema državi još brže nestaje..

pakol
Gost
pakol

evo je prava definicija vecine iz DPSa…ne moras je voljeti ali postuj ovo sto ti je omogucila da super zivis

Miško
Gost
Miško

To je samo stvar vaspitanja. U celom svetu ljudi ustaju na intoniranje himne i poštuju simbole svoje države pa bi trebali i ovi naši.

Teta
Gost
Teta

Jos samo na blajburg da se ode sa se položi cvijeće i zaokruzili ste. Hove tirotovu bistu a himna fasiste. Ej preci se stide.

amo
Gost
amo

Kome je bliza kosulja od podkosulje neka ide tamo dje mu je milije.ALI,ali tamo dje bi posli bili bi niko i nista i zvali bi se dosljaci!!!

Savko
Gost
Savko

Lepo sto amovici sa knedlom u grlu stoje pod crnogorskim nacionalnim simbolima na kojima dominira krst casni. Kako ih je drps prevaspitao. Da su samo drpsovci to uradili treba im dati nagradu. Sa bolm u dusi ali ipak se dignu da ispostuju krst casni

amo
Gost
amo

Savko tulipanu,ako pise amo ne mora znacit da je druge vjere,a ti i tvoji istomisljenici i ne znate sto je krst casni nego samo mlatite,jer ste nedje culi za krst.

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Ako govoris o Crnogorcima, oni su u Srbiji ostvarili sve ono sto nijesu mogli u CG, bili voljeni,postovani..dosljaci su ovi koji dolaze da uzmu pare za izbore i nema ih do sledecih izbora.

Окле
Gost
Окле

Док не промјените химну и избаците стихове фашисте Дрљевића, нема устајања и да је срамота сваког ко устаје.

pgg
Gost
pgg

Bićete vi meki ko tijesto.

Pravnik
Gost
Pravnik

Vi ne priznajete ni CG kao državu, ni njenu istoriju, ni njeno pravo na postojanje, a kamoli njene simbole… Priča o strofama himne je samo puki izgovor, da kobajagi vi volite CG, ali da himna bude “Bože pravde”. Ili da ne bude crvena zastava, već trobojka… Vi ne priznajete CG, niti joj želite dobro. Evo vam Zakon stvoren za Vas,… Više »

zrno krstov
Gost
zrno krstov

Drljević je GOSPODIN,samo kad nije Ljotić!!

Đurisic dejan💔
Gost
Đurisic dejan💔

Milijuna eura dajem ženi. 👍

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pjesma je prvi put zapisana kad je Sekula imao dvije godine. Ta priča je samo povod. Zastavu ne vole jer nije ka srpska, crnogorski jezik vrijeđaju jer ima dva slova koja im očevi i đedovi koriste, istoriju omalovažavaju jer je junačka za razliku od srpske… Ipak će bit da im smetaju stihovi “da je vječna Crna Gora”

L1e
Gost
L1e

Pa dobro si priznao da je crnogorska trobojka srpska zastava, samim tim je i Kralj Nikola koji se krunisao za kralja pod tom zastavom veliki Srbin.

Leleku
Gost
Leleku

Ma Stara ti je potrcko DPSa. Ubira sitne benifite pa njihovu partisku ideologiju poistovjecuje sa državom. Obavezno koristi najgore metode diskreditacije suprotnog mišljenja i dokazanih činjenica, kako bi istakao svoj polutizam. Mislim sta reci za čovjeka koji kaže, da su za vrijeme Turskih osvajanja na Balkanu postojale tri države xD A-U, Turska i CG. xD totalno odsustvo razuma.

Leleku
Gost
Leleku

Populizam*

PetarPan
Gost
PetarPan

Nepoštovanje simbola države je građanska neposlušnost koja se svuđe sankcioniše.A ovakva zadrtost kod nas sigurno niđe nema.Slijepo se voditi za nekim stranačkim vođama koji jedu hljeb iz kase iste te države koju ne vole i blate je stvarno bez ikakvog smisla…

Murga
Gost
Murga

Stvarno je i bez ikakvog smisla kad stihove himne napise onaj ko nije volio drzavu ko je saradjivao sa fasistima onaj ko je blatio onaj ko je bio kvinsling,onaj ko je spasavao domaće izdajnike,i sad da ja ili pola CG ako ne i vise ustajemo da postujemo lik i djelo ovoga gore navedenog,e to nema smisla,a ako toliki broj gradjana… Više »

lexy
Gost
lexy

samo vi sjedite, ne ustajte slobodno pa cete se i opruzit u spuz 12 dana, po volji 😉

Feki
Gost
Feki

I zatvor je za ljude,i Ljubo Cupic je stajao sa osmjehom na licu pred puskama prkoseći fasizmu, strijeljali ga cetnici,danas nam neko prijeti novcanim kaznama i zatvorom ako ne ustanemo dok se intonira himna koju je napisao fasista Drljevic, presmijesno je,moze biti da mu je i Pavelić pomogao,saradivali su,Drljevic i Pavelic,sve pod komandom Musolinija

Hrasys
Gost
Hrasys

A imaju li Boro i Ramiz neko mišljenje o ovome?

Zanz
Gost
Zanz

O kakvoj se državi radi vidi se po ovom zakonu. Fašistička vlast, i njihove sluge, misle da mogu da tlace građane. Neće moći.

vasojevic
Gost
vasojevic

Drzava CRNA GORA! Ne mijesajte pojmove nepismeni, drzava i vlast nije isto,vlast je smjenjiva a drzava je vjecna

Mugabeee
Gost
Mugabeee

Kao i njena nakaradna ideologija koju vi poltroni poistovjecujete sa državom.

zrno krstov
Gost
zrno krstov

Gledaš iz ugla Marinkove bare ili Surdulice!?

gost
Gost
gost

Zrno mozga krstov…

Volim prirodu
Gost
Volim prirodu

Da je Vječna!!!
🇲🇪🇲🇪🇲🇪

HmasY
Gost
HmasY

Podrška za DF!

zrno krstov
Gost
zrno krstov

Ako nas iko spasi to je DF,jbg,prošla sezona pipuna i meda!

cinik
Gost
cinik

Predsjednik Vlade izjavi da su priznali Kosovo iako su znali da je 85% gradjana protiv. I sad ovih 85% treba da poštuju predsjednika Vlade?

Pravnik
Gost
Pravnik

Srbija će na kraju Kosovo priznati, bez obzira što je većina gradjana Srbije protiv toga… Živ bEo pa vidEo…

cinik
Gost
cinik

Briga me za Srbiju, predsjednika Vlade Crne Gore ne interesuje što je 85% gradjana protiv neke odluke! Čije interese on zastupa?

Mugabeee
Gost
Mugabeee

Čini vidiš da su to poltroncine ko i uzori im? Šta im drugo ostaje nego zamjena teza.

zrno krstov
Gost
zrno krstov

takva vam je svaka istina,Ofrlje!!!

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Sad ce da se postuje pravo!
Ono kad dijete bijes sto nece da jede boraniju,
koju naravno nikad nece voljet’.
Ali ce je postovat’. 😂

Nezavisna Boka
Gost
Nezavisna Boka

Bravo Cetinjanin! Boranija se mora poštovat’. Hahaha, inače će da kažnjava.

Mico P
Gost
Mico P

Ajde probaj “Nezavisna Boka” , nego prvo spremi traktor pa će ti dati boranije u maticu kad stigneš !

Cile
Gost
Cile

Mico beeeeee.

Nezavisna Boka
Gost
Nezavisna Boka

@ Mico P, samo ti poštuj boraniju i tikvice. Nijesi za bolje.

Primorac
Gost
Primorac

Ma ni ti

trt
Gost
trt

Evo ja volim himnu a ne postujem drzavu.

Barani
Gost
Barani

Какав смо ми народ,од исте мајке двије националности,двије цркве…три вјере. Да полуди човјек како нас је лако завадит. Што нам год господар каже да смо ми пола воли ,пола куди и тако од кад постојимо. Кукала нам мајка што нас роди овакве!!! Мислим да је референдум било најправедније решење за ово питање,али и можда осмислити нека још решења да их… Više »

zrno krstov
Gost
zrno krstov

pitaj njih preeko,imaju li dilemu? Nemaju,ali nemaju ni m.da!

Ene
Gost
Ene

Isticanje stranih zastava na teritoriji Crne Gore.

Dilinger
Gost
Dilinger

Sad treba navidat himnu ispred kuce po cijeli dan da zvoni i kad vidis nekog u komsiluk da je sjeo snimit ga i pravo u mup da se prijavi! Da vidimo zadnji ko ostane na noge najveci patriota! 😂

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

E pazite sad ove izjave od politicara koji zastupaju odredjenu grupaciju. Kazu da ih ni pendrecima nece nacerati da postuju himnu. Niko nije pominjao pendreke vec se jasno pominje novcana kazna. A sa druge strane ti ces lako platiti 300e, jer imas primanja oko 2000e i tako ispada da sebi placas malo bolju reklamu. A vasi glasaci ce slijepo da… Više »

Mugabe
Gost
Mugabe

U pravu si! Tako i milas daje primjer poltronstva i lopovluka pa se narod ugleda.

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

A Mugabe, ne radi se o milasu. Sto stalno mijenjate teze. Odje se radi o postovanju drzave i to je to. Nije milas vjecan. Ali nezavisna CG jeste. I kako god i ti i svak ce je postovati. Znaci ukratko da ti objasnim: ustajaces na himnu dje gos ae svirala, kad budes svadbu djeci pravio kacices nasu zastavu. Ima li… Više »

Velimir
Gost
Velimir

ZNAMO MI ODLICNO KO VOLI I KO NE VOLI DRZAVU,
SVAKO MORA STAJATI MIRNO DOK SE INTONIRA HIMNA ,
KO NECE ,DA PLATI MORA.
JEDNOM KAZNU PLATI,DRUGI PUT CE STAJATI KA SVIJECA!

BG-PG
Gost
BG-PG

Ustati na himnu čiji je autor fašistički pulen,NIKADA…a 50% CG je mišljenja istoga,izvolite gospođi iz vlasti izazovite revolt naroda…..ajde cik vam bilo!!!!

Nick
Gost
Nick

Fašistički pulen ti je Čiča Draža, Risto Ćirov i DF. Naša himna nema nikakve veze sa fašizmom, a ni njen autor. Problem je što vama mitomani ispiraju mozak, a vi nemate baš kapaciteta da razlikujete laž od istine.

BG-PG
Gost
BG-PG

Nick@kako si jadan u svojoj nemoći…..

Dirigent
Gost
Dirigent

Nick@ svaka čast na komentar. Da im prevedem: Draža Mihailović je dobio orden od Hitlera kao vjerni saborac protiv partizana… Sad Drazina četnička ideologija koju bastini DF, Risto, i njihovi privesci nalaze za pravo da kazu da je Sekula fašista… Ovo je komedija za normalne a tragedija i licemjerstvo za DF i Rista i ovakve komentare..

Feki
Gost
Feki

Hoće kao ona iskrivljena

Bane
Gost
Bane

E ajde da vidimo kako ces me natjerati da stojim majstore. Jesi ti isao u skolu i ucio malo o istoriji?

Srpko
Gost
Srpko

Volimo i postujmo drzavu, koliko ona voli i postuje nas.

Zetatrans
Gost
Zetatrans

A sto je drzava? Jel se ustanes kad se intonira himna druge drzave na nekoj utakmici?pa jel tu drzavu postujes i volis koliko i ona tebe?

Dirigent
Gost
Dirigent

U svakoj zemlji na svijet se himna poštuje. Svi ovi koji sa lakoćom pljuvaju po CG da se nađu u prilici kad svira himna npr. Butana, zanima me da li bi ustali? Objašnjenje je: patološka mržnja Crne Gore jer to ne radi normalan čovjek.

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

@ Dirigent
Objašnjenje: Ko ne misli kao ja, nije normalan čovjek! A ja bih volio da dirigujem svima! U pravu si, to je patologija!

Dirigent
Gost
Dirigent

Ono.o čemu ja pišem je opšta kultura i poštovanje. A ono što ti pišeš je nebulozno.

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Vučuroviću nažalost smo iz istog grada živimo u istoj državi.Što je reka uvaženi patrijahPavle:Nemožemo birat ćemo se rodit sa kojim ćemo ljudima živjeti,ali možemo birati oćemo li biti ljudi ili neljudi.To važi za tebe,mrčo znaš li da je u svakoj državi svijeta zastava i himna Sveto pismo.Dizat ćeš se i ti i tvoji pajtosi.

Primorac
Gost
Primorac

Tačno Nikšićaninu,skidam kapu,dosta su nesoji rovarili državu, pozdrav sa primorja za tebe ,našu i jedinu državu .
Naslov je vrh svega, poštovati državu a ko je ne voli neka ide u onu koju voli ima ih preko stotinu pa mogu da biraju.

Veljko
Gost
Veljko

Ali ni u jednoj državi svijeta ne postoji himna koju je napisao fasista,imam pravo da sam antifasista i da ne ustajem i da ne postujem lik i djelo fasiste

bato
Gost
bato

Kao sto ste humnu i zastavu usvojili sa cetvrtinom crnogoraca, sada u nastavljate u istom ritmu da silom na sramotu tjerate ljude da se ustaju uskopartijsku himnu, Da ste zelkjeli mogli ste to uraditi da svi u Crnoj Gori budu zadovoljniali sefu se ne smije odbiti naredjenje. Vama koji se bavite ovim zakonom koji zahtjeva da se ustaje na nesto… Više »

Primorac
Gost
Primorac

A bato po pisanju iz tebe izvire građanska svijest vidi se iz belograda,ali ima dobre riječi u tvom tekstu “građanska hrabrost”i jedno i drugo su novina za one koje prestavljas,to znaci da idemo naprijed,još samo da se nauči sto to znači.Lp.

Nezavisna Boka
Gost
Nezavisna Boka

Jesi li ti siguran da nijesi prizemac?

Primorac
Gost
Primorac

Nisam kao ti po kršteni, kamenjar koji sebe pjeva u pjesmama srbadije.sa vama niti su oni dobili niti mi primorci izgubili.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

demokratskom frontu eeeeeeee .filipu vujanovicu ee…..to su partije i ljudi koji su vec zaboravljeni ..nebitni …sekulu drljevica ce pominjati generacije …..a pjesma je pravi izbor za himnu crne gore …

BG-PG
Gost
BG-PG

Pominjace se kao izdajnik i fašista,to je sigurno……a tako će završiti i ova vlast,jer ima istu putanju kao i drljević…živi bili pa vidjeli!!!!!

Raki
Gost
Raki

Zbog toga je vlast odgovorna…treba da naprave ambijent da je svi zavole a ne kaznama bruko jedna…a to moze standadom za sve gradjane…cujeli sjever vam se iseli uvpg i ovo sto je ostalo treba svi da zakljucaju kuce i na cemovsko polje pa ce te vidjet kome treba autoput

Enigma
Gost
Enigma

Treba uvesti kazne i za nošenje raznih zastava širom Crne Gore, jedna je zastava jedna je himna jedna je DRŽAVA …..Živjela republika Zabjelooooo🤣

gornjamoraca.v
Gost
gornjamoraca.v

Jovan Vucurovic je kao clan DF na jasnim antifasistickim poyicijama sa CETNICKIM VOJVODOM na celu. Mora da se dofatio po nosu. Samo ne znam sta koristi. Mi smo jedina drzava na svijetu kojoj mora zakon gradjanima da nalze da postuju drzavne simbole. Ne bih kaznjavao sa 2000,nego sa uskracivanjem gostoprimstva svima onima koji se u Crnoj Gori ne osjecaju kao… Više »

Kiro
Gost
Kiro

A mozda je do domacina to sto se neki u Crnoj Gori ne osjecaju kao u svojoj kuci. Jesi li kad o tome razmisljao.

Middle Finger
Gost
Middle Finger

Ako krenes da krades kokoske i vidi te gazda pa se zaleti na tebe – samo mu pustis himnu i morace da stane, a ti stura 😆

Mima
Gost
Mima

Moga li ukras što drugo?!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Moga je ukras Mimu ali ne zna što će mu.

kolega
Gost
kolega

Ništa nije urađeno kako treba oko simbola. Trebao je biti konsenzus a ne olako biranje simbola od strane tadašnje većine u parlamentu a zarad svojih kratkoročnih ciljeva. Sada imamo himnu jedinu u Evropi koju je pisao nacistički pobornik.

Primorac
Gost
Primorac

To iz srbske istorije,sjedi neznas ni sto je bilo prije 20 god.ili ne zelite da znate,ma u stvari vaše je laž laž i laž postaju istina a sokole to je doktrina gebelsa i onih za koje si ti.

Saša
Gost
Saša

Obavezno zabraniti svatovima da viju zastave drugih država,ili može da je vije al da crnogorska zastava bude u prvom planu!!

Marko
Gost
Marko

A ljudska prava? Po tebi ajmo ih bacit u kantu za smece 🙂

Primorac
Gost
Primorac

Pozdrav i podrška za Saša,da ztako treba.

cinik
Gost
cinik

Država voli svoje gradjane i poštuje ih, u svakom pogledu, a gradjani adekvatno uzvraćaju!?

zrno krstov
Gost
zrno krstov

previše je država poštovala,ali ne znamo do kada

Send this to a friend