Politika

Hrvatska prijeti da će blokirati pristup EU

Školski brod Jadran

Strasti u Hrvatskoj se ne smiruju nakon otkazivanja koncerta hrvatske pjevačice Vane, koja je trebalo da nastupi na palubi školskog broda Jadran povodom 85. rođendana najpoznatijeg broda Mornarice Vojske Crne Gore.

Zagrebački Večernji list, u tekstu “Crna Gora neće u EU dok ne vrati Jadran””, juče piše pozivajući se na stav Evropske komisije “da nijedna država neće moći unijeti u EU neriješena bilateralna pitanja sa susjedima”.

“MVEP u razgovorima s Crnom Gorom traži aktivan pristup rješavanju svih otvorenih pitanja, uključujući i sukcesiju vojne imovine. To je posebno dobilo na važnosti nakon što je Evropska komisija jasno rekla da nijedna država neće moći da u EU unese neriješena bilateralna pitanja sa susjedima kažu sa Zrinjevca. Hrvatska i Crna Gora su, dakle, pred zaoštravanjem odnosa, a povod je neriješeni spor oko povrata velikog školskog jedrenjaka Jadran, od kojeg hrvatska državna administracija ne odustaje. Naprotiv, pojačava pritisak na Crnu Goru. Jedrenjak„Jadran je krajem 1990. uplovio u Boku kotorsku na remont i tako ostao u Crnoj Gori, premda mu je matična luka bila Split i ratna luka Lora. Nakon toliko godina, od sve flote koja je završila u Crnoj Gori, RH potražuje samo taj jedrenjak”, piše zagrebački list, prenosi Dan.

Oni ističu “da Crnogorci nijesu organizovali proslavu 85. rođendana Jadrana i pozvali hrvatsku pjevačicu Vanu da uljepša proslavu, spor oko broda i dalje bi bio izvan očiju javnosti.”

“No, hrvatski su mediji digli buru, držeći da je vrhunac bezobraštine da Vana pjeva u čast otetog jedrenjaka, pa je Vana ubrzo i otkazala nastup. Sve se tako složilo jer baš je prije ljeta iz MORH-a pokrenuta nova međudržavna prepiska između Hrvatske i Crne Gore. Ministar obrane Damir Krstičević svom je kolegi Predragu Boškoviću uputio tri pisma u kojima objašnjava definitivni stav jedrenjak Jadran treba biti vraćen Hrvatskoj. Krstičević objašnjava kako će takav stav Hrvatske ostati nepopustljiv, no u duhu dobrosusjedskih odnosa Hrvatska je spremna na kompromis da školski brod Jadran ostane na raspolaganju i crnogorskim časnicima za obuku i školovanje, no mora biti vraćen u Split, te će se na njemu vijoriti zastava RH. Ne mogu se na brbdu vijoriti dvije zastave”, piše hrvatski list.

Hrvatska pjevačica Ivana Vrdoljak Vana dan prije održavanja koncerta na Jadranu, pod pritiskim tamošnjih medija otkazala je nastup. Tivatska Turistička organizacija koja je organizovala koncert kao poklon gradu u čast 85. godišnjice, umjesto Vane priredila je koncert domaće grupe Perper.

Uprkos zvanično dobrim odnosima Zagreba i Podgorice koji su kulminirali hrvatskom podrškom za pristup Crne Gore NATO, hrvatska strana godinama plasira informacije o “otimanju” broda koji je izgrađen 1933. godine u Hamburgu i čiji je pokrovitelj bio kralj Jugoslavije Petar Drugi Karađorđević.

Oni tvrde da je jedrenjak “otet” ratne 1991. iz splitske luke Lora, a sa više i manje intenziteta podgrijavaju zahtjeve za vraćanje broda čiji je ratni raspored tokom bivše SFRJ uglavnom bio u Tivtu gdje su u vojnopomorskom Arsenalu obavljeni svi njegovi remonti.

“Za crnogorsku mornaricu i Vojsku Crne Gore stvari su više nego jasne školski brod Jadran je dio crnogorske flote i služi za obuku pomorskog kadra”, rekao je nedavno komandant Mornarice Vojske Crne Gore, kapetan bojnog broda, Vesko Tomanović.

Školski brod Jadran je u flotnoj listi brodova Mornarice Crne Gore.

“To je brod koji je vlasništvo Crne Gore i on se nalazi u organizacijsko formacijskoj strukturi Mornarice. Mornarica Crne Gore nije upoznata o bilo kakvim međudržavnim razgovorima između Crne Gore i Republike Hrvatske što se tiče školskog broda Jadran”, navodi Tomanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Trajno
Gost
Trajno

Može, mi njima Jadran, a oni nama Prevlaku. To je jedino pošteno!

Gost
Gost
Gost

Laze vas purgerka da smo desetak godina ispred vas,nije istina,20 do 40 najmanje, ovisno o podrucju koje se gleda.Zato i nema kulturne rasprave,svede se na glupe doskocice i fantazije..?.

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Josip Ban Jelacic i to je to od vas vazala hahahah

Skamp
Gost
Skamp

Da vam damo brod,pa da odma dovedeteTompsona na njega.Malo morgen

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Skamp
Znas sta ste napravili otkad je Ivica Racan Crnoj Gori bez spora dao otocic Mamula? Nista! Osim sto je Ceca snimila spot na njemu nedavno!
Iskreno, ja taj brod ne bih htjela ni vidjet u Hrvatskoj.

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Evo je opet… kakve veze vi imate sa teritorijalnim vodama i ostrvima u CG?

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Cao kralju
Ti bas volis sa mnom u rasprave?
Covjek spominje Thompsona i brod. Ja sam se nadovezala jer smo u sporu oko broda i Thompson je hrvatski pjevac. Otok Mamula je isto bio sporan nakon raspada SFRJ. Povukla sam paralelu oko toga i pjevaca. Dal ti jos trebam objasnjavati ?

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@Purgeri,
Oćemo li na kafu?

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Fra Sotona
Hoces biti dobar pa jednom promijeniti nick? Bilo bi mi bilo drago da popijemo zajedno ti kavu, ja vodu ( sportski zivot).

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@Purgeri,
Imamo zajedničkih tema.., a za nick ćemo se lako dogovoriti.

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Fra Sotona
Onda pristajem! I jos jedan uvjet, nemoj da citam o djeci neduznoj zlonamjerno kad provociras R. Srpska. Rastuzis me.

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Kad ga bolje upoznas nice ti jasno.

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Cao kralju.
Pa ne misli on to ozbiljno za NDH i djecu, nemoguce mi je za povjerovat. Ne poznas ga osobno, to je vjerovatno na CDM samo sa R. Srpska bio u svadji

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Pusti se ti paralela jer Mamula ama baš nikakve veze sa vama nema! Vodi ovu sotonu na kafu i ne vracaj ga please!

Purgeri
Gost
Purgeri

@Cao kralju
Tebi za volju pustam se ja paralela, a ti se pusti bezobraznog ponasanja. On je Crnogorac i ne vidim razlog zasto tebi smeta u Crnoj Gori.

Skamp
Gost
Skamp

Svi bi s tobom na kafu,a ja te zovem na skampe

Purgeri
Gost
Purgeri

Smekerski od tebe, ali skampe ne jedem. Vise po seljacki…Kontinentalna hrana, domace, a najcesce prehrana prilagodena treningu. Vidjet cu dal cu ovo ljeto jos u CG. 🙁

Skamp
Gost
Skamp

Vidim fino da cu morat da mijenjam ishranu…ako dodjes,javi se..

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Skamp
Pozitivno je cut Crnogorci su prilagodljivi! prehrana je bitna( skidanje sa fast fooda obavezno) , da nema porok cigarete, ne pijanceva, da je sportskog duha bar rekreativno. Da ima nekog reda u zivotu, ako nema , uvest mu taj red 🤗

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Нама дао Мамулу?!!!

Oktopod
Gost
Oktopod

Mozda misli Nadu Mamulu?

Skamp
Gost
Skamp

Purgeri,na SP u fudbalu,od srca sam navijao za Hrvatsku i sad mi je, drago kako ste dobri bili,ali imam osjecaj da nekako sporo izlazite, iz nacionalnog izivljavanja.Od svih ex Yu zemalja,cini mi se da smo mi Crnogorci imali najbolju proslost,naravno,ima ruznih epizoda,po meni najgora je ona sa Dubrovackog ratista.Da se pitam brod bih vam dao u zamjenu za Prevlaku i… Više »

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Skamp Nacionalizam je prisutan u RH, ali ne u tim razmjerima kako mislis. Nisam na hrvatskim portalima, niti srpskim jer bas bude svega. Sve je to krenulo tijekom SP od strane Srba. A u Hrvatskoj lagano nakon sto je Seselj zapalio hrvatsku zastavu. Sada je kulminiralo. Osobno, nisam nacionalista niti se druzim puno sa takvim ljudima. Oko Prevlake svi… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Purgeri Dođi na neki srpski portal, ali reci na koji pa da dođem i ja, ako te neko bude vrijeđao ja ću mu lično j…. mater. Kao što si vidjela ja sam čo’ek izuzetno tolerantan i fin i ne koristim vulgarizme, ali sam zbog tebe sprman na sve. Ti se meni sviđaš i preko ekrana ja sam se zaljubio… Više »

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
I imaš 48 godina, nisi ženjen i dane provodiš na crnogorskom portalu.

Purgeri
Gost
Purgeri

@ R. Srpska Ti si prema meni ljubazan, nisi prost ni vulgaran, imas svoj stav kojeg se drzis i to cijenim. Srpske portale izbjegavam jer komentari su brutalni, nije mi ugodno citati. Jednom si napisao da ti nisu Hrvati “ zena i đeca pa da ih volis “. Meni to zvuci da imas obitelj, zenu, djecu. Jasno je da imas… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ne zezam se, iskreno šprdam se sa ovim Crnogorcima. Svi oni nekoga imaju po Srbiji, tamo se liječe, školuju i naseljavaju, a ovako pišu a drugačije zbore. Bio sam u Ivanić Gradu na vaš Uskrs 1. aprila o.g. Ti naravno znaš gdje je to. A ja se ne krijem, moje je ime Marko Lazarević, iz Pelagićeva sam to ti je… Više »

Purgeri
Gost
Purgeri

Evo me! Ma meni je taj narod drag i kad sam isla tamo po ljeti bas sam se dobro osjecala medju njima. Smijesno mi sto vecina ljudi na portalu mijenja misljenje zavisno od novinskog clanka taj dan. Ima nekoliko njih poput fra Sotona ili Madjo ili marius ili budimo realni…, koji se stvarno drze svoje price. Ali ima mnogo beskarakternih… Više »

Bokelj
Gost
Bokelj

Hrvacani i crnogorani se otimaju oko Bokeljske teritorije.

Madjo
Gost
Madjo

Ovo nije dobro za prepucavanje preko medija. postoje valjda neki strucni forumi gdje se moze utvrditi vlasnistvo. Ako je u pitanju siva zona (sto znaci da postoje strucni argumenti za i protiv i na jednoj i na drugoj strani), te da je tesko utvrditi nedvosmslenog vlasnika, treba brod procijeniti i podijeliti tu novcanu vrijednost, i dogovriti se ko ce da… Više »

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

To si u pravu! Komunizam je najveće simpatije u CG imao.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Izaslanik ce to rijesiti po starom obicaju Izvinjavamo se mnogo se izvinjavamo !

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Hahahah CG nacionalni identitet.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Hrvati na nama liječe komplekse jer su ih tokom istorije redom gazili Austrijanci, Mađari, Mlečani, Turci, Francuzi, Italijani, Njemci, Srbi i Crnogorci… Svako ko je ovuda prolazio njih je za sluge uzimao. Kmetovsko-konjušarska posla.

Gost
Gost
Gost

Nije tebi lako ahahaha

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Da i ti nesto tačno kažeš. .. Nego… ko ono bijahu Kenjo…?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Cao kralju.

Kad mu treba, koristi i Srbe.
No, mi više ne padamo na te licemjerne fore.
Zbogom Crna Goro zauvijek i ne vraćaj se više nikada, nikada, nikada,…..

A slučaj će se ovako završiti !
Kolinda će odgurnuti Duška, i laktom udariti Mila.
Ova dvojica će se ponizno izviniti. šahovnice će se zavijoriti nad Cetinjem, a “Jadran” će pripasti Hrvatskoj.

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Daj Srpska ne pomazi mu hahahah čekaj da se prvo malo ismijem ljudski.

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Evo ga ko podvojena ličnost, čas je tito, čas pg, čas fra xD

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Višestruka šizofrenija, neizlječivo Imam osjećaj da će izvršiti siucid.

” Slabi i ntvorni neka umru. Prvi znak naše samilosti prema njima biće u tome što ćemo im pomoći da što prije dođu do svoje sopstvene propasti”- filozof Friedrich Nietzsche !

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Načitan, uzalud. Star, bez kučeta i mačet, iskompleksiran, vjerovatno te komšije znaju kao labilnog, neoženjen… ima kod tebe materijala za crnu hroniku.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Jesi li čuo? “Nema mijenjanja granica na Balkanu”!
Zbogom Kosovo, a ti osta’ u torinu BiH.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Fra Sotona

‘Ajde mali Jože, priznaj da ti sa svojijem čeljadima i marvom živiš pod istim krovom .

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Nismo mi Srbaljke da spavamo sa volovima…

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Fra Sotona

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Fra Sotona

Srpkinje ne spavaju sa crnogorcima.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
To i kažem, one spavaju sa volovima.

Madjo
Gost
Madjo

Sahovnica se vijorila iznad Cetinja iz pjesmu Misa Kovaca (Dalamacija u mom oku) nakon istorijskog hrvatskog uspjeha na svjetskom prvenstvuu u fudbalu sto je bilo lijep i prijateljski gest, jer svi mi neoptereceni mreznjom smo to pomalo osjecali kao i nas uspjeh. Tako bi bilo i da je to ucinila i Srbija ili Slovenija ili bilo koja druga bratska drzava,… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Tako bi bilo i da je to ucinila i Srbija ili Slovenija ili bilo koja druga bratska drzava,
———————————————————————————————————–
Ne vrijeđaj Srbiju nazivajuć’ je bratskom državom.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Kralju,
Kenjo Stankov Jovanović?!
Bolje ćuti.

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Fra Sotona iliti padobranac, možda ti znaš ko je bio?

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@Kralju,
Jovanović nije bio sigurno!
Ajde ćuti malo.

Dranja
Gost
Dranja

Ovo sa hrvatima je jedinstven slučaj u cijelom svijetu ! Prvo hrvatska nikad nije postojala kao država ! Drugo , to što hrvati smatraju da je hrvatska drzava, to su bile razne teritorije u sastavu drugih raznih država, austrougarske, venecije, mletačke republike, italije, jugoslavije, turske itd. Nikada prije današnje hrvatske nije postojala neka džava hrvatska ! Nikad ! A oni… Više »

Gost
Gost
Gost

Ma da,nas u biti nema,ne postojimo.Na cemu si ti?
Ahahaha

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Goste postojite ali ne tako društveno razvijeni :)))) Daj bre nekakav Ban vam najveća kulturnoistoriska ličnost xD

Gost
Gost
Gost

Gde si bre?

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Jao bre purgerka bre pa jel te to istina zaboljela? Kao što vas je uvjek boljela….

Purgeri
Gost
Purgeri

@Cao kralju
Mene nista nije zaboljelo, ali da sam musko dobio bi odgovor sta me boli kad citam tvoje vjerodostojne komentare… Nego, sljedeci puta kada budem htjela komentirati bilo sta u vezi Hrvatske dal smijem bez tvog dopustenja ?!

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Počela si bas nebuloze da bacas… Nego nikako da mi kažeš šta bi sa Srbima do sjevera ti današnje zemlje? I ko bi Ban Jelacic?

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Cao kralju
Dobio si ti svoj odgovor na provokaciju o vazalima. Kad to gradivo pravilno naucis, pristojno odgovoris na taj dio, javi se da razgovaramo.
Rekla sam ti da si svakom loncu poklopac, kao da raspravljam sa klincem od 20 godina.

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

To je samo tvoje skromno mišljenje (ne zaboravi) koje teško da me dotiče. Jeste, Srbi su bili vazali Turcima nakon što su dobro desetkovani, a tvoji? Svakom skidali gaće. .. Tako da nemoj ti o vazalima, nego reci sta bi sa Srbima do sjevera ti zemlje?

Purgeri
Gost
Purgeri

Moje misljene te se ne dotice. Toga se pridrzavam. Ne brigaj za Hrvate, niti cu ja za tvoje. To je kompromisno rjesenje.

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Kako se palis na BRE a ujo? Znamo tačno kako vas navuci na tanak led hahaha kaj ne kuzis ne?!

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Cao kralju
Pusti povijesne licnosti, ali koliko god smo razvijeni odnosno nerazvijeni, trenutacno smo 10 godina ispred vas u mnogo kategorija.

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Gost
Zasto raspravljas sa ovakvom osobom? Uostalom, vidis koliko njih tako misli. Samo se nasmij i neka gleda kako ce nepostojecoj naciji i nepostojecoj drzavi ipak pripasti veci dio kolaca. Nisam za to da se nepravedno dijeli, ali nakon ovakvih komentara, nisam vise ni protiv. No sikiriki

Gost
Gost
Gost

Slazem se,nema smisla,vrijedja, lupeta.
Pozdrav svima…

Dranja
Gost
Dranja

Ma u biti vas je stvorila mržnja prema drugim južnoslovenskim narodima , naročito prema srbima. Hrvatska nacija je nastala za vrijeme Jugoslavije Karađorđevića koju ste iskoristili kao trojanskog konja da zauzmete teritorije koje vam nijesu pripadale ni po čemu. Avnojevskom jugoslavijom to vam je konačno potvrđeno uz pristrasnu ulogu hrvata komunista i podanistvo ostalih prije svega crnogorskih i srpskih komunista,… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Pa predpostavimo i da je i Hrvatski, skolski bod Jadran? A moje je pitanje ko ga je odžavao i doveo u pristojno stanje. Evo se kod nas se održava ravno 18 godina. A u njega je prije toga ulagala Jugoslavija ,SFRJ,SRJ,SCG i Crna Gora. Ja bi da svako uzme po svoj dio jer su svi učestvovali u njegovom održavanju. Pa… Više »

Gost
Gost
Gost

Imas li kakve podatke koliko ste uplacivali a koliko ste povlacili iz zajednicke kase u SFRJ?

Bazinga
Gost
Bazinga

Kome ti predlažeš da ga poklonimo? Ja stvarno ne znam ali ako su ga Italijani vratili 1949 u Crnu Goru, to jeste u Tivat onda je vjerovatno naš. A i kad je napravljen je stigao prvo u Tivat. Nisu ga vratili ni u Zagreb ni u Beograd ali bez uvrede za oba grada, no u matičnu luku, ako nisi znao.… Više »

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Ajde Gost ne laprdaj! Kakve vi veze imate sa ovim jjedrenjakom?!

Gost
Gost
Gost

Nas je

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Goste goste koliko vidim nije hahahah a koliko vidim niti imaš pojma, a kamo li argumenata da je vaš.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Bazinga Nisu ga vratili ni u Zagreb ni u Beograd ————————————————— Beograd nema nikakve veze sa ovim slučajem. Zašto vi Crnogorci ne možete, ali stvarno ne možete a da na svakoj temi ne spomenete Beograd i Srbe ??? Jeli vama jasno da Jugoslavije nema već tri decenije a neće je više nikada ni biti ? Jeli vama jasno da… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Izvinuo sam se i BG i ZG ako nisi pročitao, sitan ali važan detalj. A i o crkvi sam danas nešto napisao ali u drugom tekstu. Pročitaj”Živi lanac od kupača spasio Kazahstance na Velikoj plaži” naravno ako te interesuje moj stav po tom pitanju.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ne interesuje me.

Bazinga
Gost
Bazinga

Zbogom!

Bazinga
Gost
Bazinga

Kad sam bio pod Ostog “slava mu imilost”. Jedan sveštenik uze toljagu i udari pašče koje je ušlo u Donji manastir. Naiđe otac Zosim iz Banjaluke i prekori ga” Ne udaraj ga pa i to je Božije stvorenje”. Poslije toga sam naravno ostao da razgovaram sa Zosimom, a ne sa ovim drgim kjemu ni ime nisam zapamtio. I tad mi… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Vratite vi nama našeg Svetog Vasilija Ostroškog jer on je Srbin Hercegovac po nacionalnosti iz Mrkonjića, nije Crnogorac. Mi će mo mu mošti prenijeti negdje u RS, u Tvrdoš kod Trebinja, u Dobrun kod Višegrada, na Ozren, nebitno…. a onda neka Ostrog dođe pod jurisdikciju vaše CPC i svi manastiri i crkve u AVNOJ-evskoj Crnoj Gori.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Uz kafu stavi jednu pod jezik jutros.

Bazinga
Gost
Bazinga

Ne dao Bog da je vaš, pošto bi ga posjećivali u Carigrad. Branili su ga Petroviči i Crnogorci, a vi se poklopite ušima i janičarite. Jer ste vi Bosna i Hercegovina-Vodovodi Kanalizacija. A vi se viđite međusobno ko je Vodovod a ko Kanalizacija.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Živio ti takav 100 godina.
U toru naravno.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ajde priznaj mali Jože da živiš sa svojim čeljadima i ovcama pod jednim krovom ???

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Izgubio si kompas malo, a?
Nije ni čudo.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Bogami, ni pomoći kompasa nije lako naći planinčugu gdje živiš u štali sa svojom familijom.
Jel’ tako Jože ???
Da, tako je.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Koga obrćeš ono? Starog Nikolu?

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Bazinga
Ne bi Hrvati s tim brodom nista napravili, isto kao ni Crnogorci sa otocicem Mamula, koji je njima bez ikakvog spora prepustio Ivica Racan. Ustupili ga vasoj Ceci da snimi spot! S brodom budite oametniji i sretno ga koristite.

Sasa CG
Gost
Sasa CG

Londonski sporazum 1915 niko ne spominje. Prave se blesavi pa da ne ostanu takvi 😉

mister no
Gost
mister no

a da nan vratite Dubrovnik ,sto smo ga renta-tenkovima osvojili a uje?

Animus
Gost
Animus

Dubrovnik je bio dio Duklje…oce li ga vracati?

Vukasin K.
Gost
Vukasin K.

Sljedecu će po svemu sudeći slaviti u Split.

G s
Gost
G s

Ko nije provalio – provokacija vezana za proslavu 85 god (kakav jubilej…) sa naše strane je bila namjerna. Ova reakcija se tražila.
Potpaljuje se narod opet. Samo iskulirati sve.

Zar ne
Gost
Zar ne

Karadjordjevici platili da se uradi a Hr i Cg se spore cije je, bolesno

Arbitar
Gost
Arbitar

Nijesu Karađorđevići ,bukvalisto, nego Kraljevina Jugoslavija, a kralj je samo naredio.

faust
Gost
faust

Vi nemate more, đe ćete s njim na adu CIGANLIJU?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Tačno je da Srbi nemaju more, ali mnoge zemlje isto tako nemaju more.
A gdje će mo na more ?
Pa u Grčku, naravno.
Ove godine ( do sada, a sezona još nije prošla) preko milion Srba je ljetovalo u Grčkoj.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
A đeca iz R.Srpske se socijalizuju u Bečićima.
A ti ćeš put Mikonosa kad izađeš iz treće smjene, a?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Lažeš mali Jože, lažeš.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Čekaj, čekaj, pa ćeš viđeti…
Mikonos ili Rodos mrčo?
Dođi kod nas, još uvijek primamo izbjeglice.

xxy
Gost
xxy

Jubilejom 85 godisnjice skolskog broda Jadran nije trebala da se bavi lokalna turisticka organizacija i njena sefica nego Vojska Crne Gore i malo ozbiljnije institucije.
Ispala je sprdnja sa pjevacicom iz Hrvatske i seficom TO Tivat na stetu tradicije Pomorstva i vojske Crne Gore i Boke.
Sledecu godisnjicu neka neko ozbiljniji to organizuje.

Killy
Gost
Killy

Neka mi samo neko pametniji i stručniji od mene kaže na koju foru su Hrvati usli u EU kada nisu rijesili pitanja ni sa jednom drźavom sa kojom se graniče.. Ili ta pravila vaże samo za nas koji smo bili saveznici u svim ratovima protiv fašista..

Sasa CG
Gost
Sasa CG

zato sto su katolici ili vecina tvrdi

MIKI
Gost
MIKI

Hrvati su ka i Srbi, ništa roba.

xxy
Gost
xxy

A CG salje oficira na proslavu zlocina nad civilima da bi se ulizala Hrvatima a oni ovako odgovaraju, a CG nema zvanicni stav u vezi Jadrana nago cuti sramota.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ xxy

Neka šalje, to je vaše pravo i vaša stvar.
Sa srpske tačke to je više no dobro, jer se sve više udaljavamo jedni od drugih.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Ali eto Srbalja na crnogorskom moru opet.
Kažem ti ja.., samo đonom.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

To je vaš ološ koji parazitira po Srbiji.
Dolazi na šedovinu dolje, ne vraćao se nikad više nazad.
Koliko to puta moram ponavljati da bi ušlo u tvoju praznu a tvrdu glavu ???
Glava ti je tvrđa od majčinije rogova.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Ivanjica, Čačak, Prijepolje, Subotica…
Pokrij se ušima stari. Ponovo.

£€$
Gost
£€$

Brod “Jadran” je izgradjen za potrebe jugoslovenske ratne mornarice. Hrvati su htjeli van Jugoslavije i napustili je. Onaj ko napusta taj i ostavlja sve, vazda je tako pravilo bilo! Stoga Hrvati trebaju da prihvate da Jadran nje njihov pa neka grade kopije ako su mozda postali nostalgicni. MI NASE NE DAMO!

Gost
Gost
Gost

Znac vi ste u Jugoslaviji,jos uvijek?A imovina iz bivse drzave pripada vama?
Ahahaha

vozi misko
Gost
vozi misko

ne no cemo Jadran da posaljemo za Srbiju da plovi po panonskom moru ajde sjedi jadan nebio

£€$
Gost
£€$

Za “gosta u 14,22h” ne nismo jos u Jugoslaviji, na kraju je ostala SRJ pa shodno tome smo sa Srbijom dijelili na kraju imovinu. Njoj je bilo 100% jasno da je Jadran crnogorski. Mi smo za razliku od Hrvata malo duze bili u Jugoslaviji, u tom smislu je komentar napisan i to su shvatili svi osim tebe “gostu”.

Ponosni Crnogor
Gost
Ponosni Crnogor

Smijemo li im sto reci?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

A kako im Dusko odbrusi svaka mu cast!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Oce prevlaku,hoce brod jadran. Sta hoce jos,boku da uzmu.

Hrvoje
Gost
Hrvoje

Nemam komentara……….

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Crnogorci, imam jedan prijedlog kako da sačuvate ” Jadran”. Prekosjutra, 19. avgusta se navršava 78 godina od osnivanja koncentracionog logora ” Jasenovac”. Pošaljite delegaciju tamo, prikupite narod iz vascijele Crne Gore( biće mnoštvo dobrovoljaca, pogotovo na Cetinju) i krenite sa naj manje 200 autobusa put zapadne Slavonije. Jes’ da Hrvati taj dan ne obilježavaju, ali pravite se nevješti, recite da… Više »

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Kako tebe nije strah da spominješ Jasenovac?! Trebao bi da preskačeš i slovo J u abecedi.

Mne-Mne
Gost
Mne-Mne

Ne brini R. šumska. Evo smo se spremili. Ide Marko Milačić!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Mne-Mne Svi ste vi nama isti. Marko Milačić ili Andrija Popović ne pravimo nikakvu razliku. Pavle Đurišić ili Sekule Drljević. Isti, čak i rođaci. Sekule je u mladosti bio ” velji Srbin”. Ko garantuje da Milačić munjevitom brzinom neće evoluirati u novog Drljevića ??? Pa sjeti se samo Novaka Kilibarde i njegove priče početkom devedestih a priče sada ???… Više »

Slavonac
Gost
Slavonac

Totalno lud svijet. Srbin se sprda sa Jasenovcem i zrtvama. A brod poklonite Sloveniji, mi cemo par topova nek i oni imaju mornaricu.

vozi misko
Gost
vozi misko

Sumar opet ti? Daj reci mi molim te kako si mi u glavu poslije 90ih? Jesi li mrco izlazio iz njih uopste?

Bazinga
Gost
Bazinga

Ispravka ,77 godina od osnivanja Jasenovca. A tamo su svi stradali najviše Srba doduše potom, Jevreja, Roma,Muslimana i Jugoslovenskih komunista(partizana) . Žalosno i tužno za nauk da fašizam nikom ništa dobro nije donio. Imam slika na kojo se vide da su ustaše i četnici zajedno pa čak i u kafani pa se naježim, da ih izravnam sa partizanima, a radi… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Bazinga Bazinga, u Jasenovcu su naj vjerovatnije preko 80% stradali Srbi. Najviše civili. On nema nikakve veze sa vama Crnogorcima a zvučiš mi pomalo patetično što nikako ne razumijem. Za vas Crnogorce bi stradanje u Jasenovcu trebalo da bude ( što se osjećaja tiče) idenrično kao stradanje Bura ( Holandskih doseljenika) u J. Africi početkom 20. vijeka, a od… Više »

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Ipak nije tako! Volimo da navijamo! I da se smijemo.

Purgeri
Gost
Purgeri

Pitanje za Hrvate : Zasto smatrate da je brod (iskljucivo) Hrvatski? Uzeti u obzir cinjenice : 1. Brod je financiran iz zajednicke blagajne Kraljevine SHS i privatnog fonda kralja Aleksandra Karadordevica 2. Prva maticna luka mu je bio Tivat, otkad je bio dopremljen tamo iz Hamburga 1933. 3. Vise od pola Hrvata prvi put cuje za ovaj brod, niti ga… Više »

Roki
Gost
Roki

Eo cekamo da se javi neko iz Hrvatske diplomatije da ti odgovori na pitanje.

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Roki
Pitanje nije za diplomate, vec za ovih par komentatora Hrvata. Jesam li sada bila dovoljno jasna da me ceo svet razume?

Gost
Gost
Gost

Na ovoj strani Jadrana jedino je Hrvatska visevjekovna pomorska zemlja.Bivse ratne mornarice su formirane na osnovu hrvatkog mora i hrvatskih pomoraca i kapetana.Brod pripada nama po zakonima ljudskim i bozjim

xxy
Gost
xxy

A Pomorstvo Boke Kotorske.
Pomorstvo u Hrvatskoj je pomorstvo Mletacke Republike i Austro-ugarske.
Kotor je bio pomorska Luka Srpske Carevine tada najaca na Jadranu a Srpska Carevina je izlazila na tri mora.

Gost
Gost
Gost

Ti si legenda,cuveni srpski moreplovci….
Ahahahaha

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Kao prvo Hrvatska nije ni vjekovna, a ne visevjekovna drzava za razliku od CG. To naravno nije sramota ali to moras priznati sebi. Ja licno ne vidim ni jedan jedini razlog da Hrvati trazeda im ga vratimo. Da im ga poklonimo mozemo ali se poklon ne trazi.

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Budimo realni Ako ocekujete da vas postuju drugi, onda molim te prestanite sa potcjenjivanjem. Ne znam dal je znak neznanja ili inata. Cesto se opovrgava i dovodi u pitanje hrvatski narod, teritorij, drzava, vjera, jezik… Hrvati su stari slavenski narod od 7. stoljeca na ovim podrucjima. Imali smo srednjevjekovne vladare, zatim uniju sa Madarima gdje smo imali donekle ravnopravan… Više »

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Zagrebcanko niko vas ne podcjenjuje nego vam realnost ne paše! Jeste, vi ste staro slovensko pleme i to je to. Vladare nema sta da pominješ kad vam je najveći bio Ban. Srbi su vam bili skroz do sjevera sadašnje drzave, dok ih Vatikan i Beč ne pokatolise. Sad ste svi Hrvati.

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Cao kralju Vidis da o Hrvatima pojma nemate, cak ne znate da se ne pise Zagrebcanka, nego Zagrepcanka. Ne ucimo istu povijest to je ocito. Istina je uvijek negdje u sredini. Necu ruzno pricati o srpskoj povijesti, odnosno crnogorskoj, a mogu te demantirati u svakoj raspravi. Jednostavno necu, jer Zagreb nije ista kultura, kao vecine komentatora ovdje. Sve da… Više »

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Jok ti ces nas naučiti xD Ok ZagrpCanko, ajde kad ste državu imali? Kog vladara sem Bana Jelacica? Pusti šuplje price, nego prosvijetli argumentima! Lako ćemo za 21. vijek, nego šta ćemo sa Srbina do sjevera Hrvatske koje su vasi mentori pokatolicili? Niste vazali od uvjek bili je li?

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Cao kralju Osim uciteljice, potrebno je sa tobom biti i dobar pedagog. Toliko volje nemam. Drago mi je da ti je najdrazi vladar bas Tito – Hrvat, Zagorac..Nemoj Hrvatima drzati lekcije o vazalstvu, jer niste bolji. Prouci kupovinu mira sa Turcima kada Srbija daje u harem Bajazitu ( ubojici svoga oca) svoju maloljetnu Oliveru, kcerku kneza Lazara i time… Više »

Madjo
Gost
Madjo

@ Puugeri. Ti si prilicno realna i to pozdravljam. btw Istintio je da je Njegos htio posvetiti Gorski Vijenac Hrvatskom banu Josipu Jelacicu, jer je mislio da je on taj koji treba povesti borbu svih Juznih Slovena za oslobodjenje. Kada je shvatio do to Jelacic smatra nerealnim ocekivanjem, razocarao se i posvetio ga na kraju srpskom vozdu Karadjordju. U istom… Više »

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Madjo
Trudim se biti realna, ali ovo je borba s vjetrenjacama. Shvacam da stvarno Hrvatima nije mjesto ovdje, jer je jos uvijek previse mrznje i nepostovanja. Indoktrinacija, a ne edukacija. Ima osoba s kojima je poucno i ugodno polemizirat, ti si jedan od njih. Hvala na ovoj informaciji o Njegosu, nisam to znala.

Madjo
Gost
Madjo

Hvala Purgeri, ali nemoj tako zakljucivati. Ja ipak mislim da vecina stanovnika Crne Gore nema nista protiv Hrvata. Naprotiv. Isto tako nema ni protiv Srba. Ima jedino protiv ustasa i cetnika, ali mislim da je to slucaj i sa svim pravim Hrvatima i Srbima koji znaju sto su, koliko su u sustini bliski, koliko god oni drugi to poricali, ne… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Madjo

Isto tako nema ni protiv Srba.
————————————–
Nemamo ni mi ništa protiv vas , ali samo pod tri uslova :

1. Svi cg naseljeni poslije ww2 u Srbiju da se vrate dolje. Primjer : Lovćenac na Lovćen
2. Ne dolazite nam, dolazit’ vam nećemo.
3. Ne smatrajte Srbiju bratskom državom niti Srbe braćom

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Ipak su Srbalji najbrojniji turisti. Ali ovi iz Srbije.., ti si iz Bosne, pa sa tim veze nemaš.

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Madjo
Cetnici i ustase su definitivno negativna pojava. Za RH ustase i NDH su najvece zlo, sramota, poremeceni umovi. Jedan komentator me “ izvrijedao” zbog ustasa i logora, pa sam isla detaljnije to prouciti. Naravno da nas to ne uce u skolama da su djecu smjestali u logore. Logori za djecu, pa to je zlo nad svim zlima, za plakanje.

Kan kan
Gost
Kan kan

Ne razumijem ove sto dislajkuju ovaj post od Purgeri koji je realan i tacan.

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Kan kan
Iz razloga sto sam Hrvatica, to je dovoljno. Pozz

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Oprosti ako mislis da te potcjenjujem jer mi to nije namjera. Vidim da citas Njegosa pa vjerujem da si procitala pjesmu Srbin Srbima na casti zahvaljuje. To je pjesma kojom se zahvalio za gostoprimstvo katolickoj porodici iz Prcnja. I jesu(bar bi trebali bit) Srbi i Hrvati braca jer smo istog porijekla i samo se zbog sujete svadjamo. Isti su nam… Više »

Madjo
Gost
Madjo

Budimo Realni
Po pravilu jednacenje suglasnika po zvucnosti. To je kod svih nas isto gramaticko pravilo.

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Budimo realni Jednacenje glasova po zvucnosti. Suglasnik “b”prelazi u “p”. To je najkrace moguce objasnjenje. Zanimljivo, ja ne uspijevam izgovoriti Zagrebcanka. Bas tesko. Mi oduvijek ucimo da je Njegos Crnogorac, da su Srbi Srbi, Hrvati Hrvati. Vi imate polaziste da su svi okolni narodi nastali od Srba. Nikome se ne inatim, nisam sujetna, nisam odgojena u takvoj obitelji. Da… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Zagrebcanko moja draga ima par starleta Hrvatskih nego nisam u tom fazonu pa im se imena sjetit ne mogu ali nadam se da ce me neko dopunit. Takodje znam da se u Hrvatskoj slusaju cajke iako su donedavno zabranjene bile. Srbijanska tv mozda prednjaci sa sundom ali ga Hrvati zestoko prate i ucestvuju u njemu. Za lutalice si vjerovatno u… Više »

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Budimo realni Starleta imate vise na ulici svakodnevno ( to zna svatko tko je u Bg krocio ) nego mi na tv ekranima; Takodje nemoj ti meni “ znati da su cajke zabranjene bile”, jer nisu bile sto znaci nisi bio do Zagreba nikako ( cajke su nama razonoda da opustis mozak, u Srbiji mnogima nacin zivota i uzori… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Evo ja sam samo zbog tebe prebacio na latinicu, a ti mi zamjeraš što ti odgovorih latinicom. Inače broj minusa i pluseva mi nije bitan jer ne pišem da se dodvorim nekom već iznosim svoj stav. Kad s nekim komuniciram ja se znam i našaliti pa oprosti ako te uvrijedilo ovo Zagrepčanko mala, a mislio sam da ćeš skapirati da… Više »

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Budimo realni Ava Karabatic zivi u Srbiji, jer takve kod nas nitko nece. Nives Celzijus je isto zivjela u Srbiji neko vrijeme…ozenit ce ju nitko. No, nebitno je i to. Zelim reci da toga ima u RH u manjem broju da bi bilo uocljivo, dok u Srbiji upada u oci. Ovdje je normalnije da djevojka ulaze u obrazovanje i… Više »

Purgeri
Gost
Purgeri

🐑🐑 nastradale ni krive ni duzne! Ajd to ti uvazavam! Imam temperaturu pa sam lose volje, samo lezim a htjela sam planinarit na Sljemenu. Volim se salit, ali nekad je tesko ovako porukama odgonetnut dal je sala ili “ spustanje”.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Pij cajeva i bices ko nova. A da smo zdravo nikad mi necemo 100% usaglasit stavove ali bitno je da se ne koljemo.

Purgeri
Gost
Purgeri

👍🏻 Tocno potpuno. Vjerujem da se bar slazes sa ovim dijelom oko djevojcica koje plesu da je skroz pogresno. Sad smo se “ pomirili” pozdravljam te ! 🙂

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Po tom pitanju sam radikalan i protivnik sam izbora za miss jer po meni vrijedjaju zensko dostojanstvo. Zena koja odluci da seta pistom dok je neki bidoni ocjenjuju je sama sebe ponizila. Tek katastrofalno misljenje imam o igracicama oko sipki i oko pijanih gostiju jer mi je to skoro kao prostitucija. Nazalost los zakon i bijeda dovode do sve veceg… Više »

Purgeri
Gost
Purgeri

Ali pricam ti o tome i kljucno je ovo “ sjeti se dje je Hrvatica prevarila muza…” Znaci ima toga, ali nije popularno kao u Srbiji. Toj osobi se davala paznja dok je show trajao. U Srbiji blud u rijalitiju dizu na pijedestal mediji i to su onda glavne zvijezde mjesecima i duze. Normalno da neces priznati jer branis svoje,… Više »

Purgeri
Gost
Purgeri

Auuu sad sam otisla zbog tebe samo na srpske portale! kakva tuga, Kija,Lina, muz, zena i ljubavnica glavne zvijezde, starleta do starlete, jedna osta trudna u realityu a ode sa drugim, auuuu jedna maloljetna ostala trudna s maminim deckom???!!! Stanija,Soraja,Ana Marija, Teodora, neka silikoni u grudima, straznjici ( ali se pomakli), usnama, vadila rebra Tamara Djuric, cajka do cajke eto… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ne posjecujem ni srbijanske ni hrvatske portale osim kad mi neko od prijatelja na fb izbaci nesto zanimjivo. U Beograd idem rijetko, a u Zagreb nisam bio nikada. Zene po ulicama BG su sasvim OK i ne sudi po rijalitijima. Zbog mene nisi morala ulazit ali kad vec jesi izguglaj malo i hrvatske starlete pa ces vidjet da ni vama… Više »

Purgeri
Gost
Purgeri

Eee sljedeci put ne vuci me za jezik, drzi se teme. Lako pljuvat po tudjij drzavi svuda gdje god te citam. Ali po Srbiji nikad lose.. Cao 👐

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Popovic je budala prije svega, a ovaj drugi jos veca iako vjerujem da je to marketing. A tu drugu iz rialitija ne znam ali je sigurno nasla budalu. Kod nas ima poslovica “Kad se zenis ili kupujes kravu biraj iz svog sela.” Ima i nasih “humanitarki” udatih u Hrvatsku ne boj se.

Madjo
Gost
Madjo

Nakon prodora Svete lige vecina juznoslovenskog Balkana se oslobadja Turaka oko 1686 i cak se kasnije uspostavlja i kraljevina Srbija pod austrijskim protektoratom i traje do 1739. To su vremena kad se Srbe zbog straha od turske odmazde masovno sele u krajeve koji su bili pod Austrijskom vrhovnom vlascu (Vojvodina, Hrvatska…). Tada i Kosovo biva masovno iseljeno a kasnije postepeno… Više »

Purgeri
Gost
Purgeri

Jel uopce istina kad Srbi pricaju Kosovo je kolijevka Srbije?! Meni je to sumnjivo… Jer dosta toga izvrcu i ne vjerujem im. Dal je moguce da Srbi zbog utjecaja Turaka imaju tu muziku ili su to od Bugara pokupili? Mislim koliko smo slicni toliko smo i razliciti u nekim stvarima. Bar sjever Hrvatske. I da, najsmjesnije mi je to da… Više »

Madjo
Gost
Madjo

Hrvatska je bila jedna od prvih juzno-slovenskih drzava. I danas nasa djeca uce o kralju Tomislavu koji je prvi krunisani kralj kod Juznih Slovena (jos 925 godine). Hrvati su izgubili punu nezavsinost 1102 u bici na Gvozdu ali su u uniji sa Ugraskom bili potpuno ravnopravni osim sto je dinastija Arpad bila madjarska itd. Iako su bili dio drugih drzava… Više »

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Madjo Imas znanje, svaka cast! Izdvojila bih Nikolu Subica – Zrinskog koji je nazivan hrvatskim Leonidom u Europi. Sprijecio je tada prodor Osmanlija u Europu, zahvalnica od Beca i mislim Madara ( nisam sigurna). Bitka kod Sigeta 1566. 3000 vojnika ( vecinom Hrvati ) protiv cca 100 000 Osmanlija. Pirova pobjeda gdje je doslovno izgubio glavu, ali ujedno Osmanlije… Više »

Madjo
Gost
Madjo

Kosovska bitka je najznacajnija bitka sa Turcima u Evropi u 14. vijeku. U njoj pored srpskog stradao i turski vladar (a na srpskoj strani ucestvovao je veliki vojvoda bosanski, hrvatski ban i herceg splitski Hrvoje Vukcic Hrvatinic) . Bilo je i nesto manjih bitaka u kojima su Srbi pobijedili Turke kao bitka na Plocniku,Bileci, Dubravnici- vecinom bitke Lazara Hrebeljanovica. Iako… Više »

Purgeri
Gost
Purgeri

Mi smo ucili da u biti Srbiju od Osmalija oslobadja neki austrijski vladar ( ne mogu se sjetit koji ). A Srbi koji su zivjeli u Krajini da su pronasli utociste kod nas, jer srpska vojska nije mogla ili cak htjela pruzati otpor Turcima. Da su cak davali svoje zene Turcima i tako kupovali mir. I neki prelazili na islam.… Više »

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Gost
Necu se svadati sa tobom, ali ne slazem se. Nismo mi patentirali pomorstvo ni ratne mornarice. Po Bozjim i ljudskim zakonima ne zive ni svecenici, kamoli Hrvati katolici zajedno sa CG, Srbijom, BiH itd.

Madjo
Gost
Madjo

@Gost. Nemoj molim te biti biti toliko iskljuciv. Boka jedna od kolijevki “naseg” pomorstva, kao i Dubrovnik. Sto se Boke tice dovoljno je pomenuti Perast i Matiju Zmajevica te Prcanj i Iva Visina. Ti ces sigurno reci da su oni Hrvati iz Boke. Za Iva Visina je mozda tako, (postoje predanja da je porodica istarskog porijekla) i ipak je bio… Više »

xxy
Gost
xxy

Pola cijene Jadrana odbijeno je kao ratna osteta Kraljevini Srbiji za I sv .rat a ostatak su platili Karadjordjevici i bogati trgovci iz Srbije.
Takodje svi remonti Jadrana u zadnjih 85 godina vrseni su u Tivtu i zadnji u Bijeloj ,sto je vrijednije od priveza u Splitu.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Za Jadran se u potpunosti slazemo, a za Prevlaku nikako. No nema veze draga moja Zagrebcanko doce sve na svoje. Kad tad. Budi mi zdravo!

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Bidimo realni
O Prevlaci cemo kad bude tema. Valjane argumente imam, pripremi i ti svoje! 🙂

Budimo realni
Gost
Budimo realni

А да ако има мудријих глава које ће тај спор ријешит. Једини аргумент који ти могу признати су Авнојевске границе али било је граница много прије њих, а Хрватске није.😉

Madjo
Gost
Madjo

Prevlaka je bila u avnojevskim granicama Hrvatske. Geografski nije bas idalno podijeljno jer limitira kontrolu Crne Gore nad ulazom u Kotorski zaliv (i to su crnogorski argumenti o pravednom razgranicenju), ali razlog sto je dijelneo tako je sto je tamo ikao malobrojno, ali uglavnom Hrvatsko stanovnistvo. Selo Vitaljina sa druge strane brda je Hrvatsko katolicko selo. Imam bliskog rodjaka u… Više »

Purgeri
Gost
Purgeri

@ Madjo
Tocno je sve sto si napisao. Odnosno slazem se sa time. Moji argumenti su upravo neosporno vlasnistvo zemlje. Tko god da su bili, oni se izjasnjavaju od davnina kao Hrvati i katolici.

prijatelj
Gost
prijatelj

Crna Gora neće vratiti školski brod Jadran Hrvatskoj jer je on crnogorski. I po cijenu članstva u EU. To izgleda ovako 🇲🇪➡️⛴🇭🇷🙄

Mario
Gost
Mario

Po kom je principu vaš što ste ga ukrali kao i ostale brodove kao da ste vi financirali cijelu JRM,sa u stavri izdvajali ste neku mizeriju u stvari ni niste pošto ste bili najnerazvijena republika u SFRJ i živjeli ste od tuđih novaca konkretno od Slovenije i Hrvatske,a sad se pravite kao mnogo bitni.Da ne zaboravim koliko ste još pokrali… Više »

Arbitar
Gost
Arbitar

Ne zoveš se ti Mario, samo se neuspješno trudiš govoriti, hrvatsim j., prije će biti da se zoveš: Milojko, ili Radojko, ili Radenko…!

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Mario aj ne drobi! “Pola cijene Jadrana odbijeno je kao ratna osteta Kraljevini Srbiji za I sv .rat a ostatak su platili Karadjordjevici i bogati trgovci iz Srbije.
Takodje svi remonti Jadrana u zadnjih 85 godina vrseni su u Tivtu i zadnji u Bijeloj ,sto je vrijednije od priveza u Splitu.”

Madjo
Gost
Madjo

Mario nije dobro potcjenjivati druge na taj nacin i generalizovati stvari, kao sto nije dobra ni iskljucivost tvog suparnika u dijalogu.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Kad bi vas pitali

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Nece to su nam braca nasi Hrvati

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Kuku Crnogorci. Kuku. I još jednom kuku !
Zar ovako nešto od braće vam Hrvata ???

KUKU !

nikša
Gost
nikša

A što si zakuka’ kuku ti u pamet!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ nikša

Nećeš vjerovat’ al’ nešto mi vas žao.
Zamisli kolika mi je muka kad’ čak i vas žalim.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Imaš ti jedno 700.000 razloga za žal, umjesto što likuješ sa sadašnjom braćom.
Aha ha ha ha ha ha

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Kojom braćom sotono ?

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Sa Hrvatima, glupane.

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Pa u pravu si misko, ne kaže džabe on doskocica od svih Srba najgori su Hrvati. A Crnogorci – Brdjani su šaka jada u 4 Nahije. Znaci 80% CG su ti Srbi.

Madjo
Gost
Madjo

Molim vas briste ovaj komentar. Ovo je bolesni jezik mrznja. Aludira sa ne jednu od brojki koje su u opticaju za jasnovacke zrtve.

Madjo
Gost
Madjo

Takodje i ovaj Nick nije prihvatljiv, jer aludira na ustaskog zlocinca i koljaca fratra Miroslava Filipovica Majstorovica zvanog Sotona.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Jesi li tu kuknjavu naslijedio od predaka, od Gospića, preko Jasenovca, pa sve do “reke” Drine kod Višegrada?

Madjo
Gost
Madjo

Iako je ovaj R.Srpska ekstemista i tezak sagovornik, ipak se ne moze zbog njegovog problematicnog stava koji nek ide njemu na obraz, tolerisati izrugivanje sa zrtvama zlocina. Brisite ovo podhitno.

vozi misko
Gost
vozi misko

Sumar, na tvoju zalost nauka je genetski dokazala da Srbi i Hrvati genetski imaju poklapanje od cak 80%…Na tvoju zalost ta dva naroda nemaju poklapanje sa Crnogorcima tako da vjerujem da si ti vise Hrvat nego binsrrr. Kako god ,preporucujem davanje uzorka krvi kako bi uskladio svoja razmisljanja sa svojom genetskom slikom.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ vozi misko

Neznam dali Srbi i Hrvati imaju 80% genetskog poklapanja, ali znam da to imate vi i Albanci.

Madjo
Gost
Madjo

Ne pricaj.
Idi Boga ti. Najezio sam se. (sto bi rekao Balasevic)

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@vozi miško,
Reklo bi se da ih Srbalji zato vole, a ne zato što im ne mogu ni pod prozor dunut’, evo jedno stoljeće…

Duks
Gost
Duks

Što je sa vama ljudi…Crna Gora postaje turistička sila grade se hoteli,gradovi, ski centri, ulaže se veliki kapital…pa mislite li vi da će neko ko je uložio milione dozvoliti bilo kom pa i Hrvatskoj da na bilo koji način destabilizuje Crnu Goru? ! Grdno se vrate!

Bokelj
Gost
Bokelj

Nek ponude DPS-u pravu sumu i nebrinite vratice ga za 5 min.

Mario
Gost
Mario

Ma mnogo ste bitni haha vidimo što misli o vama predsjednik USA.

Jah
Gost
Jah

Previse nam je znacaja pridao. slazem se da imamo jake individualce, ali 3. sv rat je ipak preko mjere. inace nije ti on bas neka pametna referenca. nisam siguran ni da su Amerikanci bas ponosni na njega. Bush mladji ce ispasti na kraju Sokrat kakv je Tramp

Globetrotter
Gost
Globetrotter

A ko gradi i ulaze pare??? Drzava CG da bi zaposlila vise radnika ili bjelosvjetska olos da opere pare?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Duks

Tebi se izgleda sviđaju Monti Pajtonovci.

Rejting
Gost
Rejting

Ko šiša brod i hrvate ! Nebitni su !

Mario
Gost
Mario

Ma da vi ste jako bitni haha

Piroska
Gost
Piroska

Ko je bio na celu Vlade Crne Gore kada su nasi “junaci” harali po Konavlima , kada su pokrali svu opremu sa aerodrome Cilipi , krali krave , mehanizaciju , palili i unistavali ,……kada je 150 momaka ostavilo zivote na nekoj tamo zamisljenoj granici koja vodi ïz niotkud u nidje”. I sada se jos brukamo sa ovim brodom koji je… Više »

andjelka
Gost
andjelka

Piroska,zaboravili ste dva prvobitna uslova EU:restituciju i osudu komunistickih zlocina.

Jadran
Gost
Jadran

Brod nije slucajno bio na remontu kod nas vec je od kraja drugog svjetskog rata remontovan samo u Crnoj Gori , 1945., 1956./1957., kao i 1967. godine. Brod je gradila Kraljevina Jugoslavija i Hrvatska a ni jedna druga zemlja nema nista vece pravo od nas da raspolazem tim brodom.

Malo
Gost
Malo

Nemoj da komentarišeš nešto što ne znaš. Brodu je prva luka upisa bio Tivat.

44debilanaCDMu
Gost
44debilanaCDMu

Nesmije ga vlada dati ako je ranije bio Crnogorski prije nego je završio u Split .

Sales
Gost
Sales

Hrvati nisu nisu nista bolji od Vlaha

Ko? Ja!
Gost
Ko? Ja!

Prije bi ga potopio no dao bilo kome

mina
Gost
mina

Zar braca hrvati to da nam urade?Jedino nas moye spasiti onaj Masulovic,u pomoc vajnog i harizmatcnog ministra Boskovica

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Neka se Masulovic slika pored brode u posalje im sliku mail-om, da im se zaprijeti 😆😆😆😆😆

prijatelj
Gost
prijatelj

“Mina, Mina moja cura fina” ❤🙄

Misonja
Gost
Misonja

Imam na ljubotinj jedan vinograd.. treba bi pitat ove hrvate jeli njihov? A cak se suska da je sve sto Tramp avetni ima njihovo..

Misonja
Gost
Misonja

Imam na ljubotinj jedan vinograd.. treba bi pitat ove hrvate jeli njihov? A cak se suska da je sve sto Tramp avetni ima njihovo..

caps lock
Gost
caps lock

raspace se taj brod prije nego crna gora proviri u eu tako da nije problem

Pujo
Gost
Pujo

Ima li ko od ovih naših političara da kaže Hrvatima da iskuliraju?

Razocaran
Gost
Razocaran

Ada,Kako da NAM prijeti ,,CRVENI BRAT,,Svi jadi od ovoga Svijeta,Crnoj Gori ,dolazi is Srbije. Sva steca,sto u blzini imamo OSVJEDOCENE PRIJATELJE u Hrvatima,Albancima,Kosovarima.Zar SE nasi politicari nijesu utrkivali u Superlativima o NASIM,BRILJANTNIM odnosima,sa pomrnutim komsijama. Cake smo ,I covjeka koji je u ZagrebuTudjmanu ,rrferieao kao Predsjednik Jugoslavije, ,,Ja Sam svoje OBAVIO.,Jugoslavije vise NEMA..Proglasili Pocasnim gradjanin Podgorice. Ali,ovo je sitnica,prema onom… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Razocaran

Bez ironije molim.
Ostanite pri stavu da svi jadi ovoga svijeta CG dolazi od Srbije, a da su vam Hrvati i Albanci veliki prijatelji.
To je u našem interesu, jer valjda će te se onda što više udaljavati od nas, od naj višeg pa do naj nižeg nivoa ( međuljudski odnosi).
Srpski nacionalni interes je dekontaminacija crnogorštine u Srbiji i u srpstvu.

Razocarani
Gost
Razocarani

Reoublika Srpska.
Nece moci.Svemu dodje kraj.Pa i ovoj zamucenosti pameti ,mojim ,,Crnogircima,,Srbima.Ima naznake,sto su GLADNIJI to lakse shvataju da su nasamareni.Izuzetak su ONI koji su spremni da za sitni sicar prodaju SVE,Vjeru ,Naciju,Porodicu,Obraz,pa i rodjenu zenu.Na srecu,njih je mali,i svakim fanom sve manje i manje.
IMA NADE ! Ne idricite se BRACE –NEBRACE.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Razocarani

Došao kraj ili nikada ne došao, meni je svejedno kao i ogromnoj većini Srba.
Prešli ste crvenu liniju sa koje više nema povratka ( čak i kad bi šćeli), priješli ste na drugu obali rijeke Stix.

Zbogom Crna Goro, zbogom Crnogorci za sva vremena !
Sretno vam bilo !

I molim te samo bez patetike tipa ” braća”.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Brate, ti si stalno ođe. Počinješ da mi se sviđaš. Možda te i naučim ponešto.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Onda bi Srbija bila šuplja, pa bi je opet mi naselili. Greote.

Č.Jovanović
Gost
Č.Jovanović

Dekontaminirali su tvoji preci i dobro prorijedili, Srbe u Srbiji u sklopu vojske Austro- Ugarske, besramno se dokazujući kao njihove vjerne sluge.Tako da smo bili primorani, spašavati što se spasiti može, bježeći preko Albanije.Ne bi nam se strva znalo da nije bilo Crnogoraca, koji su žrtvovali svoje živote, pa i ono što im je uvijek bilo najsvjetlije svoju Državu.Nijesmo im… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Č.Jovanović

Glumiš tipično crnogorski, loše.
Kad već lažeš., da si iz Srbije onda koristi ekavicu.
A ta Mojkovačka bitka je obična izmišljotina, nije se nikada ni desila.
Pa vi nebi branili ni rođenu mater, a kamoli nekoga drugog.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Kako te prosuo Č.Jovanović, a ti na to lupetaš gluposti.

Ax122
Gost
Ax122

Mi smo inace okruzeni problemima ….hrvatska bi boku……srbija cij

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Ax122

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Ax122
————-
Ništa Srbija neće vaše. Ni kvadratni milimentar. Srbija je konačno shvatila koliko je sretna što ste zauvijek otišli. Što se mene tiče, preuzmite i sve manstire i crkve po CG i nek budu vlasništvo CPC-a. Pa da najzad budemo daleki ( osim na žalost geografski i ono malo jezički) stranci.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Oće, oće… Samo da ti upload-ujem sliku, pa da vidiš sirotane iz R.Srpske, izbjeglico.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Kukavice, tišina !

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Koliko još puta da te pozovem na neutralnu teritoriju glupane? Čega se bojiš?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Tebi je BG neutralna teritorija mali Jože ???
To je moja teritorija kurvinj kopiljanu a ne tvoja.
Ti si tamo daleki, neželjeni i omraženi stranac.
Javi mi se na mejl koji sam ti ostavio pa da zakažemo susret.
I da ti pokažem ka šta je Tramp pokazao Dušku i Milu.
Proći ćeš isto.

komičar
Gost
komičar

Lako je za Jadran. Prevlaka će nam biti ogroman problem sa braćom Hrvatima…..

Misko
Gost
Misko

Vidi se iz samaljota providna igra cetnika,prvo cuveni “tanjug”,pa sada isto tako cuven “dan” ,a oba medija sa iste matrice cuvenog sedmog bataljona,uzas sta rade mrzitelji Crne Gore!

Trpimir
Gost
Trpimir

Kako si ti sa glavom jutros brato mrzitelju.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Misko

Opet vi uvlačite Srbe u vaše interne svinjarije sa Hrvatima ?
Shvatite da ste Srbima manje bitni od pada meteora u rejon Tunguska ( Sibir) daleke 1905. godine.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Koga briga za Srbalje, navijamo za Kosovo i Hrvatsku.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Tebi je sotono povrijeđena sujeta. Budi barem na sekund čo’ek a ne Crnogorac pa priznaj da te boli ovo odricanje srpstva od crnogorštine ??? Zato i repliciraš na svaki moj komentar. Imaš li koga bližnjeg da parazitira po Srbiji. Neka bježe dok je vrijeme dolaze vremena deratizacije.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Nemoj da se srdiš što volim s tobom da komuniciram, dok ti meni često izostaviš repliku.
Kad bih bio kao Srbalj, na šamare bih okrenuo drugi obraz.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Kad bih bio kao Srbalj, na šamare bih okrenuo drugi obraz.
——————————————————————————
Zato si crnogorac.
Pa se na odgurivanje i laktanje javno izvinjavaš.
Ko Milo i Duško Donaldu.

Izvinjavaćeš se ti i kad ti budu uši izvlačili i pljuske davali, sve u skladu sa spoljnom politikom CG-

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Fra Sotona

Koga briga za Srbalje, navijamo za Kosovo i Hrvatsku.
————————————————————————-

VELIKO HVALA !
DRAGO NAM JE !

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Nema na čemu. I svaki put.

Strijelac
Gost
Strijelac

Voljeli bi vi da se možete umiješati, ali toga više nema.Vidi se iz tvojih komentara.Riješićemo mi to sa Hrvatskom, bez brige.

Prvi Palube
Gost
Prvi Palube

Kako da ne,dacemo vam ga ali juce.Brod vijori Crnogorsku zastavu i tako ce da ostane!Neka ucjenjuju Srbiju,nas nece i ne mogu.

Mario
Gost
Mario

Ma da vi ste ipak sila možeš misliti vads ne može nitko ucjenjivati ipak ste vi faktor u svijetu.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Prvi Palube

Neka ucjenjuju Srbiju,nas nece i ne mogu.
——————————————————-
Srbe ne mogu ucjenjivati, jer Srbe kao narod savršeno zabolje za EU koja vjerovatno za deceniju neće ni postojati.
Srbi su okrenuti ( mislim na običan narod) na sasvim drugu stranu, a koja je sve jača i jača.
Ucjenjujuć Srbe, nisu svijesni da Srbima čine uslugu.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
70% izvoza iz Srbije ide u EU, a 85% investicije je iz EU, dok je 80% vojnih vježbi izvedeno sa NATO-m.
Mislim da su Srbalji okrenuti samo svom zadnjem dijelu, kao i po običaju, a da se sa druge strane samo prave hrabri i pošteni.
Jadni Srbalji, ponovo će im agonija.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Kako ti to znaš ?
Vjerovatno imaš nekog bliskog da parazitira gore ?
Reci mu da bježi dok ne bude kasno uskoro slijedi de- crnogorština Srbije i srpatva ili jednostavnije: deratizacija Srbije.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
To su ti zvanični podaci. Izbjeglice. I pokrij se ušima, ponovo.

Strijelac
Gost
Strijelac

Slažem se sa tobom, R.Srpska, biće Srbija sve jača i jača … bez, neptrebnog Kosova, bez R.Šumske… misliće isključivo na sebe.Ako se sa kim i pomakljaju biće međusobno.Uh, zamalo da saboravim Vojvodinu- i tamo će im biti skraćene ruke.Što je još jedan plus za njih.Pozz.

Brzina
Gost
Brzina

Bezobrazluk!

GoranM
Gost
GoranM

Treba brodu upisati Cetinja kao maticnu luku pa neka ponosno vije Hrvatsku zastavu a bude u CG.Tako Vuk sit a ovce na broju.

Avangarda
Gost
Avangarda

Pazite ovo izvor “dan”,time je sve receno koliko cetnici su uporni da nanesu stetu Crnoj Gori,samo dokle?

Sabane dragi
Gost
Sabane dragi

ukucaj u gugl o brodu, pa ces da vidis masu hr. portala koji pisu o obaveznoim vracanju broda. Cetnici, ahahahahahahaah jado polupismena.

marius
Gost
marius

Ako Hrvati misle da je brod njihov, a s druge strane mi tvrdimo da je nas, i ne mozemo se dogovorit, slucaj predat na medjunarodni sud, pa kome ga sud dodijeli ,neka mu je sa srecom. Dosta je bilo vise prepucavanja oko svega i svacesa. Okrenimo se ljudi nekom napretku, nekoj ljepsoj strani zivota !

Kotor
Gost
Kotor

Do ovoga svega vijerovatno ne bi doslo da nisu strucnjaci iz TO Tivat zvali Hrvatsku pijevacicu da pijeva na proslavi ŠB Jadran iako znaju za spor izmedju dvije drzave stvarno totalno nepotrebno od tih ljudi. Jer se upravo zbog Vane digla frka u Hr medijima. Mislim da brod ne smijemo da nikome predamo ni pod cijenu EU.

Mario
Gost
Mario

Ali brod nije vaš,pa vi ste u SFRJ bili nebitni bili ste najnerazvijena republika SFRJ i živjeli ste od novca iz Slovenije i Hrvatske koje su bile najrazvijenije.Za JNA ste izdavali minornu svotu,a 89% JRM je bilo stacionirano u Hrvatskoj i Hrvatska je najviše izdvajala za JRM.
Bili ste nebitni tada i sada.

Rade007
Gost
Rade007

Mario,toliko smo nebitni da plačete i kukate za Prevlakom,Bokom,teritorijalnim vodama i sad i za ovom olupinom…Hahahahaha ,ajde Mario uzmi bananu i vrati se u kavez.

Pajo
Gost
Pajo

Kukamo za Prevlakom? Kako neko može kukat za nečim što je njegovo bilo, jest i biti će?

Vadisa
Gost
Vadisa

Nemojte braćo komšije, evo ponovo ćemo poslati nekoga kad budete proslavljali Oluju, bljesak, Medački džep, Jasenovac…

Gost
Gost
Gost

Ti si slao Vulina a on vise nece u Hrvatsku…

Knin
Gost
Knin

Nije da neće, no ne može. Rampa!

Vlasnik
Gost
Vlasnik

Ako je Kralj Petar II Karadjordjevic kupio taj brod, onda je on vlasnistvo Karadjordjevica.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Vlasnik, ma kakvi crni Karađorđevići, kad bi oni vraćali što su dužni traga od njig ne bi ostalo. Karađorđevići su Crnogorcima dužni krv, ime, crkvu, sve!!!!

Novljanin
Gost
Novljanin

Oće montenegrini da im Hrvati budu prijatalji posto poto, a ove bas zabolje. Hhahhahaha koja sprdnja

Mare
Gost
Mare

Novljanin, kako su tvoji u Banoj Luci?

NemanjaKO
Gost
NemanjaKO

hahahaha evivax

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Bravo Tomanoviću,imali susjeda sa kojima Hrvatska nema neki spor.Može om biti dok im Njemci čuvaju lea

Mario
Gost
Mario

A imate li vi da nemate sa nekime spor??imate sa BiH sa Srbijom sa Kosovom sa Albanijom i sa Hrvatskom.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Nemaju sa Srbijom nikakav granični spor. No Srbija ima problem sa njima, ima ih oko 360ooo po Srbiji. Statistički podaci govore da 85% kriminalnih djela po Srbiji čine oni. Osim toga, izvor su nepotizma, nerada, vežu ih plemenske i kumovsko- rođačke veze. Osim toga, po Srbiji se liječe, školuju, zapošljavaju, nastanjuju što je tragično po Srbe. Oni nikako da shvate… Više »

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Je li ti jasno da se sirotani iz R.Srpske kupaju u Bečićima, a ne u Grčkoj, Estoniji, Irskoj, Čileu, Argentini.., Hrvatskoj?!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ne pravdaj se pred Hrvatima.
Ako se vi njima uvlačite u debelo crijevo oni se neće uvlačiti vama.
Još malo pa će i Kolinda šutati Duška i laktati Mila.
Bijednici…

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Vi Srbalji ste sad dobri s njima, a pričaš o uvlačenju…? Zašto li ste dobri s njima, da mi je znat’? Da nije iz straha možda?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Lažeš mali Jože, lažeš.

SANJA
Gost
SANJA

STO STE OCEKIVALI ……….

Zadomspremni
Gost
Zadomspremni

A što čine perkovići …..

Vitez I reda
Gost
Vitez I reda

Hrvati kao fašistička tvorevina treba da budu srećni sa postojećim lažnim granicama, a ne da traži nešto što nije njeno poput broda…

Gost
Gost
Gost

Tvoje upravo mijenjaju

Mario
Gost
Mario

Nije bolest sve što boli jek da??

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Vitez I reda Hrvati kao fašistička tvorevina —————————————– Ako je iko stradao od NDH onda su to Srbi, a ne vi Crnogorci. Izuzetno si bezobrazan što koristiš srpsku muku i tragediju u svojim prepucavanjem sa Hrvatima. Dok se onaj vaš Crnogorac pod nazivom fra Sotona šprda sa ubijenom srpskom đecom po Jasenovcu i Kozari i kako plivaju Savom ka… Više »

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Treba li da žalimo tebe i tu tvoju felu, koja nije ruku digla da se odbrani, dok je 700.000 odvođeno?!
Naravno da su ti draži, ja uporno pričam, sa Srbaljima samo đonom i voljeće te zauvjek!
P.S. Uopšte se ne šalim s tim, krajnje sam ozbiljan.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Vaše sažaljenje prema nama bi nam bila velika sramota.
A samo pokušajte na nas đonom, prijeđite granicu, imamo bagere za nova pasja groblja ( koristićmo vaše inovacije bez obzira što na njih imate licencu).

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Ponovo si ispao glup…
Pa i ne žalimo, nego nam je milo.
Već smo vas đonom gađali, kao i svi koji vas okružuju. Znaš zašto? Zato što to Srbalji vole.
A da, Srbalji više vole traktore! Na njima jašu kroz Oluje i nevremena.

ma, neka
Gost
ma, neka

Vitez I reda, nemoj ti u ime Crnogoraca, dako se snađemo bez vas srbislavovića!

amo
Gost
amo

Ni zrno zita neprijatelju!!!!

Sales
Gost
Sales

Da sam kapetan broda prije bih ga potopio nego vratio hrvatima

Gost
Gost
Gost

I potonuo sa njim ko pravi kapetan

xxy
Gost
xxy

To je pravilo starih kapetana da tonu sa brodom ,pravila su se promjenila sada kapetani prvi napustaju brod koji tone.

Kriticar
Gost
Kriticar

Vala, ovi mozgovi koji su pozvali hrvatsku pjevacicu da pjeva na proslavi, ili su to namjerno uradili da aktuelizuju spor ili nemaju mozga uopste.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Mizerija Sto hrvatska cini??

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Pa Hrvati su nasi prijatelji ljudi,nijesu tako mislili

Errnay
Gost
Errnay

Hrvatska je neprijatelj Crne Gore, i čini ono što je u njihovom interesu, ali neki po cijenu obraza hoće da im budu bliski. Bljak

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Errnay Hrvatska je neprijatelj Crne Gore, ——————————————- Otkud sad to ??? No dobro, ali molim vas Crnogorci, molim vas nemojte sada Srbe proglašavati kano svoje prijatelje. Jer….. mi smo sa vama odavno na čistu. Saveza između nas nikada, nikada više ne smije biti čak i pod možebit’, prijetnjom zajedničkog totalnog uništenja od strane istog i identičnog neprijatelja. To je… Više »

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Srbalji su sebi najveći neprijatelj!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Momče crnogorče, kod vas krave putevima hodaju i balegaju.
Ajde priznaj da crnogorci su njima spavaju pod istim krovom, …. ma kakvim krovom u istoj prostoriji.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Errnay, ne lupaj, na osnovu čega zaključi da je ta zemlja “neprijatelj”? Znamo mi ko su nam neprijatelji, ne imputirajte Crnogorcima vaše “želje”!Riješiće se i pitanje broda, valjda, civilizovano.

Tivcanin
Gost
Tivcanin

HGI treba da napusti Vladu ako se nasoj domovini ne vrati Jadran!

Crni
Gost
Crni

Treba im vratiti i vas takve sve potrpati na njega da vas vose ne gledamo

xxy
Gost
xxy

Prvo ,Srbiji i Karadjordjevicima da se plati protiv vrijednost za kupovinu broda a onda Crnoj Gori za njegovo odrzavanje i sve remonte u zadnjih 85 godina.

Zuzi
Gost
Zuzi

Izgladice to ministar odbrane Boskovic koji rado nosi hrvtaski šal oko vrata…

Caka
Gost
Caka

Jes veliki neo dukljanin nekad nosio prsten sa 4 s

Realno
Gost
Realno

E da se vi pitate, mozda bi i bilo tako ali kad uvate Kolindicu za uvo ima da potpise sa osmjehom

Mario
Gost
Mario

hahah vas vuće za uši Tramp ,a ne Kolindu.

ron.de.jeremy
Gost
ron.de.jeremy

Hahahaha to se oni malo šale

Malo
Gost
Malo

Kako može slaviti 85 godina i biti Hrvatski?

Crni
Gost
Crni

Masite sahovnicama sa Lovcena…masite svojoj braci….

Zadomspremni
Gost
Zadomspremni

E neka su ih francuzi napunili u finalu…..nije trebalo ni da igraju finale…..!!!

Gost
Gost
Gost

Ispricavamo se za finale,drugi put cemo vas pitati dal smijemo.Ups,pa mi vas nista i nikad vise necemo pitati dal smijemo il ne smijemo,proslo vam vrijeme…

Mario
Gost
Mario

A gdje je CG ono igrala hahaha jadan ne bio….vas čemo pitati drugi put ipak ste vi sila u nogometu i ostalim sportovima.
Kompleksi su to jel da?

Rozaj
Gost
Rozaj

Vratimo oteto, “oteto prokleto”

spediter
Gost
spediter

Vrati ti “rozaj”Sandzak Sulju Velicanstvenom,cuti i ne seri kretencino,kad bi vi “vracali”oteto-prokleto ti bi bio,znas dje,NIDJE.

xxy
Gost
xxy

Kako vratiti, kad nije oteto nego kupljeno i odrzavano 85 godina.

GoranM
Gost
GoranM

Da se brod da Srbiji ako ga je kralj Petar platio

Prvi Palube
Gost
Prvi Palube

Da plovi od Beograda do Panceva i svercuje cigare!

xxy
Gost
xxy

Prvi palube jesi li ikad cuo za Beoplov dje je sve plovio imao je vece brodove nego ijedna hrvatska kompanija.
Jesi li ikad cu za SwichAtlantic i ostale Svajcarske pomorske kompanije a Svajcarska nema more itd itd.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ GoranM

Da se brod da Srbiji ako ga je kralj Petar platio
————————————————————
Opet vi uplećete Srbe u vaše interne svinjarije.
Sad vam je i Srbija dobra.
Ne prihvatamo “velikodušan” prijedlog.

Hvala !

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Evo ti prijedlog:
“Spasi Srbiju i ubij seeee…
Svi redom.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Fra Sotona

ХАХАХАХАХАХАХ

Nešto si mi nervozan momče milogorče kad ne zaoblaziš ni jedan moj komentar. :)))))))))))
Popij čašu eksencije, bolje i to no da doživiš moždani udar po ovijm vrućinama :))))))

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Od one tvoje blamaže mogu samo da uživam u prepisci sa tobom. Još i pjevam i pjevaću kad god Srbaljima bude muka.
Uz to, možeš i da mi odgovoriš na komentare, nema razloga da se kriješ, stidiš ili bojiš.

Jah
Gost
Jah

Pa da onda plovi u bazenu na Tasmajdanu?

speed
Gost
speed

Kumovi se svađaju. Sto bi? Kazete da je pokrovitelj bio Petar drugi Karađorđevic koji je tada imao 10 godina. Svaka vam je istina ovakva. ”Mrski” kralj Aleksandar je licno iz svog fonda finansirao izgradnju broda. Kad si mali na tebe se svako istresa. Vijorili se jos sahvnica na Cetinje?

Sanja T.
Gost
Sanja T.

Ma od kada je u vlasništvu CG, od kada je otet kao i druga plovima JRM. Setite se što ste sve dovukovali brodovima / raspale sušete, gvozdene krevete…kuhinjske lonce/ i vukli najveći dio za SRB. Nije bitan JADRAN no kako ćete se razgraniciti na moru ispred BOKE ako ista znate. No se bojim da znate sami ono što vas privatno… Više »

Iki
Gost
Iki

Sa nama se sprda ko stigne,hvala vladi sto smo jadni i beznacajni

BokeljUSA
Gost
BokeljUSA

Sprdaju im se s glavama, a oni misle da su bitni. Lider u regionu ahahahhahah

Zorka Jurković
Gost
Zorka Jurković

Sram vas bilo vas HDZ sa svim ste se zavadili po vašemu je sve vaše
A to sto mladi ljudi odlaze to vas ne zanima
Lešinari jedni

Send this to a friend