Politika

Hrvatska snažno podržava evropski put Crne Gore

Hrvatska snažno podržava evropski put Crne Gore, zaključeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem na konferenciji „Europa Forum Wachau“ u Austriji.

“Na sastanku je bilo riječi prvenstveno o crnogorskom integracionom procesu odnosno o dinamici naše evropske agende”, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

“Marković je upoznao predsjednika Hrvatske sa planom Crne Gore da u vrijeme austrijskog predsjedanja otvorimo dva pregovaračka poglavlja i da privedemo kraju pretpostavke za ispunjavanje privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 kako bismo ušli u intenzivni proces zatvaranja pregovaračkih poglavlja”, stoji u saopštenju.

Plenković je rekao da Hrvatska snažno podržava Crnu Goru u procesu evropskih integracija i da će Hrvatska unutar Evroske unije podržati ove planove naše zemlje.

Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnim pitanjuma u regionu kao i o evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana u cjelini i svake države pojedinačno.

Marković i Plenković su zaključili da su bilateralni odnosi Crne Gore i Republike Hrvatske odlični što će biti potvrđeno i tokom zvanične posjete premijera Plenkovića koja se planira za jesen ove godine.

B.M.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Virus
Gost
Virus

Vidjećemo kad dođe pitanje Prevlake tu hrvatsku podršku

Pesa
Gost
Pesa

Jesu li ovo susjedi kojima je nas predsjednik bombardovao najljepsi grad?

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Markovic ima kafanski stil?….

Sasa
Gost
Sasa

To su nasi susjedi,sa kojima treba da gradimo najbolje moguce odnose

Rudi
Gost
Rudi

Taj te mrzi vise no da si iz Kragujevca pokusavaju da nas prevare. Vidjeces kad bude prica o Prevlaci

Send this to a friend