Politika

Husović: Novoj većini dajemo šansu da ispravi greške prema BS i Bošnjacima

Rafet Husović

Lider Bošnjačke stranke Rafet Husović smatra da je ta partija, sudeći po reakcijama birača i javnosti, donijela ispravnu odluku o neulasku u novu vladu. Husović za RTCG kaže da su time dokazali da se nijesu vodili funkcijama, a da je na akterima buduće vlasti da pokažu kakav će odnos imati prema pripadnicima manjina.

Nakon nedjelju dana od odluke da neće biti dio nove vladajuće većine, predstavnici BS-a sigurni su da su donijeli ispravnu odluku. Husović kaže da su na taj način ispoštovali volju svojih birača, te da su istovremeno pružili šansu novoj većini da u budućem periodu ispravi ranije greške.

“Potvrdilo se da smo donijeli jako jako dobru odluku i vjerovatno najznačajniju poslije odluke da učestvujemo u referendumskoj kampanji za nezavisnost Crne Gore. Ono što ja imam saznanja, jeste zaista da je to jako prihvatljivo kod našeg članstva, pa mogao bih da kažem i šire kod naših sunarodnika, što nam je isto jako važno, jer u ovom trenutku, složićemo se, mi ne predstavljamo samo Bošnjačku stranku i članove Bošnjačke stranke, nego mi u ovom trenutku predstavljamo i ostale Bošnjake, u ostalim partijama i da kažem građane Crne Gore koji su na ovom pronezavisnom bloku za Crnu Goru. Treba da gledamo kako će nova većina da se ophodi prema svim veoma važnim, bitnim pitanjima, a među kojima su i manjinska prava i damo im šansu zaista da oni pokažu i da isprave eventualne i ne samo eventualne, nego da isprave neke greške koje su bile upućene i prema BS-u, pa i prema Bošnjacima i prema funkcionerima Bošnjačke stranke”, kaže Husović.

On odbacuje i pojedine tvrdnje da su odbili ulazak u vlast pod uticajem Demokratske partije socijalista.

“Bošnjačka stranka apsolutno donosi samostalno sve odluke, bilo da su one važnijeg karaktera ili ne. Ono što je jako važno jeste da koalicioni partneri nikada nijesu vršili pritisak”, ističe Husović.

Lider vodeće stranke Bošnjaka zaključuje da su odlaskom u opoziciju dokazali da u vlast nisu bili radi funkcija i ličnih interesa, kako su to govorili njihovi politički protivnici, već naprotiv, da su dokazali spremnost da se odreknu svih benefita koje vlast donosi u korist očuvanja državnog identiteta.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
GastosMitarOrli-banArlekinLeon
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gastos
Gost
Gastos

Pa udji u vladu prvo.

Mitar
Gost
Mitar

E vazi,vazi.

Orli-ban
Gost
Orli-ban

Šta bi oni radili da im vi ne dajete ovakvu šansu. A rekli ste šta mislite ulaskom u vladu.

Arlekin
Gost
Arlekin

Neizmjerno hvala na pruženoj šansi…

Leon
Gost
Leon

Bravo, princip važniji od fotelje

Pješivac
Gost
Pješivac

Kapa dolje, svaka čas, ljudska…

Popocatepetl
Gost
Popocatepetl

Novoj vecini dajemo priliku da isprave gresku inace cemo istupiti iz nje… oh, wait

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

I većina je dala vama šansu da ispravite vaše greške,a posebno vaše greške u vezi saradnje sa dps-om,ali ste vi tu šansu odbili da iskoristite.

Send this to a friend