Politika

I Brajović uputio telegrame saučešća Americi i Bugarskoj

Ivan Brajović

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uputio je predsjednicima Senata i Predstavničkog doma Sjedinjenih Američkih Država Majku Pensu i Polu Rajanu pisma saučešća povodom smrti senatora Džona Mekejna.

„Povodom odlaska uvaženog senatora Džona Mekejna, u ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, porodici Mekejn i građanima SAD upućujem izraze poštovanja i iskrenog saučešća. Smrću senatora Mekejna, Republikanska partija, Arizona i Sjedinjene Američke Države izgubile su znamenitog lidera koji je svojim razboritim političkim djelovanjem ostavio neizbrisiv trag na svjetskoj političkoj sceni. On ostaje uzor generacijama mladih širom svijeta o tome kako treba voljeti svoju zemlju i primjer beskompromisnog borca za uzvišene ideale demokratije u koje je čvrsto vjerovao”, poručio je Brajović.

Na kraju je istakao da će Crna Gora Mekejna pamtiti kao velikog prijatelja koji je pružio nemjerljiv doprinos jačanju sveukupnih odnosa između Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država i posebno snaženju međunarodnog položaja naše zemlje.

Brajović je izrazio i saučešće predsjednici Narodne skupštine Republike Bugarske Cveti Karajančevoj povodom saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubilo 16 ljudi.

„Povodom saobraćajne nesreće koja se dogodila u blizini Sofije, u ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, Vama i građanima prijateljske Republike Bugarske upućujem izraze iskrene solidarnosti i saučešća. Molim Vas da porodicama koje su izgubile svoje najmilije prenesete naše saosjećanje, a povrijeđenima želje za brzo ozdravljenje”, poručio je Brajović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tihi ubica
Gost
Tihi ubica

Takva ti demokratija u kući vladala

azra
Gost
azra

Mislim da neko nece ili nema intelektualnog kapaciteta da razlikuje demokratiju i zlocin.

munira
Gost
munira

Pitajte djecu Vijetnama kakve im je demokratske ,,poklone” urucivao.

Razocaran
Gost
Razocaran

Upravo Sada SNN javlja,da su predsjednici Senata primili SAUCESCE,of strane Predsjednika Skupstina C.Gore,Predsjednika SD I I NEKADASNJEG clana SDP.

Ocarani
Gost
Ocarani

Dobro je da nista nisu primili od tebe nepismenog

Send this to a friend