Politika

I dalje pristižu čestitke Đukanoviću povodom Dana državnosti

Milo Đukanović (Foto: CdM)

Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću čestitke povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore uputili su predsjednik Rumunije Klaus Johanis, predsjednik Malte Džordž Vela, predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev, predsjednica Republike Trinidad i Tobago Paula-Mae Weekes.

“U ovom teškom kontekstu, čije prevazilaženje podrazumijeva solidarnost i odgovornost, želim Vas uvjeriti da će Ruminija ostati pouzdan partner crnogorskom narodu i da će konstantno podržavati Crnu Goru u njenim daljim naporima ka evropskom pristupu kao što je to i pokazala tokom svog mandata predsjedavanja Savjetom Evropske unije. Upućujem vam iskrene čestitke na zapaženom uspjehu u pregovaračkom procesu i izražavam nadu da će se takva pozitivna evolucija nastaviti i kroz ubrzani ritam, te da će strateški cilj Crne Gore pristup Evropskoj uniji i konsolidacija profila u okviru NATO-a, biti dostignut u bliskoj buducnosti”, ističe se u čestitki predsjednika Rumunije Klausa Johanisa.

Uz ocjenu da Malta i Crna Gora uživaju u odličnim odnosima koji se kontinuirano njeguju kroz više razmjena na različitim nivoima na bilateralnom planu, kao i u okviru međunarodnih foruma, predsjednik Malte Vela u čestitki dalje navodi da je Malta jedna od zemalja koja najsnažnije podržava proširenje EU“ i u tom smislu podstiče Crnu Goru da „zadrži posvećenost svom putu pristupanja EU.

“Uvjeravam Vas u kontinuiranu podršku Malte evropskim težnjama Vaše zemlje”, navodi se u čestitci predsjednika Malte.

“Prijateljski i partnerski odnosi između Azerbejdžana i Crne Gore se konstantno sveobuhvatno razvijaju i idu uzlaznom putanjom. Vjerujem da će zajednički koraci koje preduzimamo ka jačanju naših odnosa na bilateralnom i multilateralnom planu nastaviti da služe interesima naših zemalja i naroda. Želim da naglasim da je u vrijeme kada se čovječanstvo suočava sa pandemijom COVID-19 azerbejdžanski narod uz prijateljski narod Crne Gore”, navodi se u čestitci predsjednika Azerbejdžana.

U ime Vlade, građana Republike Trinidad i Tobago i u svoje ime, srdačne čestitke predsjedniku Đukanoviću, Vladi i narodu Crne Gore povodom Dana državnosti uputila je predsjednica Republike Trinidad i Tobago Paula-Mae Weekes.

Send this to a friend