Politika

 I drugi tim Vojske Crne Gore uspješno okončao učešće u operaciji EU

Devetočlani Autonomni tim za zaštitu brodova (AVPD tim) Vojske Crne Gore okončao je svoj četvoromjesečni mandat u operaciji Evropske unije NAVFOR ATALANTA, u pomorskom području Roga Afrike.

Načelnik Generalštba VCG, brigadni general Dragutin Dakić, čestitao je pripadnicima tima na uspješno ispunjenom zadatku zaštite brodova koji prenose hranu i ostalu pomoć narodu Somalije pod okriljem Svjetskog programa hrane (WFP) Ujedinjenih nacija.

On je istakao da je riječ o izuzetno humanoj operaciji koja se izvodi pod patronatom Evropske unije.

“Vi ste, štiteći brodove u okviru Svjetskog programa hrane Ujedinjenih nacija, štitili narod Somalije, ali i interese Crne Gore i svih onih koji žele mir i prosperitet. Štitili ste slobodu i vrijednosti koje su štitili i vaši preci,“ kazao je general Dakić.

Komandir AVPD tima, kapetan korvete Blažo Gašić, je istakao da su pripadnici tima, u potpunosti ispunili zadatak koji im je postavljen prije četiri mjeseca.

On se zahvalio na povjerenju koje im je dato iz Ministarstva i Vojske Crne Gore.

Vojska Crne Gore je proširila učešće u oparaciji ATALANTA u aprilu prošle godine, slanjem Samostalnih timova za zaštitu brodova. Svoj mandat upravo je okončao drugi tim po redu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

śećam se nekih komentara opozivionih veljesrpskih dušebrižnika sa početka humanitarne misije VCG. Bilo je pominjanje topovskog mesa, limenih kovčega raznijeh boleština i kad od toga ništa ne bi samo se pokriše ušima kao da ništa nijesu ni zborili…

Brale
Gost
Brale

Svaka cast momci, cestitam!!! Vazno je sto ste se zdravo I dobro vratili, I misiju ispunili.

Myguz@
Gost
Myguz@

Devet članova…znači svi bili.

Send this to a friend