Politika

I pored protivljenja DPS-a Radulović kandidat DF-a za potpredsjednika Skupštine 

Branko Radulović

Potpredsjednik Pokreta za promjene Branko Radulović biće kandidat Demokratskog fronta za funkciju potpredsjednika Skupštine i pored protivljenja Demokratske partije socijalista, saznaje Pobjeda.

Prema informacijama iz DF-a, Nova srpska demokratija Andrije Mandića i Demokratska narodna partija Milana Kneževića dale su zeleno svjetlo za reizbor Rađulovića, koji je i u prošlom sazivu bio potpredsjednik parlamenta.

“Usaglašeni prijedlog DF-a za potpredsjednika Skupštine je profesor Branko Radulović. Ipak, još nijesmo dogovorili kada ćemo formalno inicirati taj prijedlog”, saopštio je izvor Pobjede blizak vrhu DF-a.

Da bi bio izabran na to mjesto koje pripada opoziciji, Radulović bi morao da dobije podršku najvećeg dijela poslanika vladajuće koalicije u prvom redu DPS-a. Poslovnik Skupštine Crne Gore je predvidio da se jedan potpredsjednik bira iz reda opozicije na prijedlog opozicije.

Pitanje izbora potpredsjednika parlamenta iz redova opozicije postalo je ponovo aktuelno nakon što je dvotrećinskom većinom glasovima vladajuće koalicije, SDP-a i DF-a izabran Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Formiranje Odbora pratila je i popuna skupštinskih odbora iz redova opozicije, a najviše pažnje javnosti izazvao je odabir lidera Nove u Odbor zabezbjednost.

“Ako je Andrija Mandić, kome su sudi za pokušaj terorizma, bio prihvatljiv za člana Odbora za bezbjednost, ne vidimo razlog da Branko Radulović ne bude prihvatljiv za potpredsjednika Skupštine”, rekao je izvor Pobjede.

Izvor Pobjede je istakao da ne razmišlaju o drugom kandidatu u slučaju da bude odbijen prijedlog da Radulović bude potpredsjednik parlamenta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zec ulicar
Gost
zec ulicar

isti su ka i dps samo nake starine kandiduju, dje su mladi ljudi

NBA
Gost
NBA

E STVARNO BI TO BIO HAOS! NEVJERUJEM DA BI NI JEDNA SJEDNICA DOSLA DO KRAJA? PREKUNILI BI JE TUCOM I PSOVKAMA U PRVIH 15minuta! LUDNICA!

Velimir
Gost
Velimir

OCE LI ICI IKAD OVA GRDOBINA STARA U PENZIJU,
SKROZ JE PROLUPA OVAJ VAJNI PROFESOR,
PA KOLIKO MU TREBA JOS PARA,DAJTE MU OTPREMNINU SAMO DA GA NAROD NE GLEDA VISE!

vule
Gost
vule

Tramp je sigurno mislio na Radula kad je rekao da su Crnogorci agresivni.

@vule
Gost
@vule

Hahaha! radule a i pipun kad zakoluta onima okicama bogomi lols

tehno
Gost
tehno

ovo je onaj sto oce da se bije u skupstini… i umjesto da mu je zabranjen ulazak u skupstinu dok ne prodje psihijatrijsku procjenu, on je kandidat za potpredsjednika… jos jedan dokaz sposobnosti i legitimnosti opozicije.

crnogorac
Gost
crnogorac

Kad može Brajović da bude predsjednik onda je sve dozvoljeno!

@crnogorac
Gost
@crnogorac

..ali barem brajovic nije u poodmaklom stanju rastrojstva….

Baltazar B.
Gost
Baltazar B.

Hoće li ovoga zabavlja
opet za potpresednika
E biće veselo…

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Covjek je ozbiljan psihopata,mislim da bi ga trebalo potpuno izolovati i ne dozvoliti mu da se bavi politikom!Nazalost ova drzava tolerise ispade i agresivnost i niko ne odgovara za to??!!Koga predstavljaju oni koji pozivaju na krvoprolice svog naroda?Mene sigurno ne,a smatram da tako razmislja makar 80% stanovnistva CG!Ludacima omoguciti da donose odluke u drzavi???Gospodo,nesto je trulo ovdje i strasno smrdi….

oooo
Gost
oooo

Svasta. Neko ko ne voli svoju zemlju i ko joj radi o glavi cijelo vrijeme i to javno, se postavlja na mjesto potpresjednika jedne takve institucije kao sto je Skupstina????!!!!!

z d
Gost
z d

Znači opet Mapet šou u Skupštini!

DUKLJA
Gost
DUKLJA

NEGO ŠTO.KAKO SU TI ĐECA,NESHVAĆENA,A ĐECA SU MIMO ĐECE.

Miketić
Gost
Miketić

Ma idealan. Kada moze Manda u Odbor za bezbjednost, Offis da vodi EU integracije Banja treba da bude Predsjednik Skupštine.

SimAna
Gost
SimAna

Trula jabuka

Send this to a friend