Politika

I pored šovnizma koji postao dio svakodnevnice, građanska Crna Gora je još uvijek živa i dovoljno snažna

Amer Smailović

U Crnoj Gori je šovnizam postao dio svakodnevnice i plašim se da je već nanio nepopravljivu štetu društvu, koje teži da bude demokratsko. Mjesecima unazad u javnom diskursu dominiraju teme koje se tiču kadriranja “po dubini”, a imajući u vidu kriterijume koje je Ministarstvo prosvjete, nauke, kultura i sporta utvrdilo prilikom odabira rukovodećeg kadra, očekujemo da stručnost bude zanemarljiv uslov, a da nacionalna i politička pripadnost budu na prvom mjestu, kaže za CdM poslanik Bošnjačke stranke Amer Smailović. On naglašava da je uprkos svemu građanska Crna Gora još uvijek živa i dovoljno snažna.

Smailović ocjenjuje da je vrijeđanje novinara Nebojše Šofranca od strane Vladmira Vukovića, “eksperta” angažovanog u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta samo jedan u nizu neprijatnih događaja koji pokazuju pravi karakter ove Vlade.

“Šovnizam je postao dio svakodnevnice i plašim se da je već nanio nepopravljivu štetu društvu, koje teži da bude demokratsko”, smatra on.

Prema riječima Smailovića mlade generacije, umjesto da se na pravi patriotski način raduju uspjesima naših sportista, sazrijevaju u društvenom ambijentu u kojem je normalno da se vrijeđaju novinari, koji posvećeno i krajnje profesionalno obavljaju svoj posao.

“Poražavajuća je činjenica da na sve to izostaje osuda državnih zvaničnika”, jasan je Smailović.

Određen broj građana, ističe Smailović, očigledno ohrabren djelovanjem desničarskih partija vlasti, nastoji javno promovisati i rehabilitovati ideologije koje je istorija nedvosmisleno nazvala fašizmom.

“Primjer takvog devijantnog ponašanja javnost je mogla vidjeti u objavama na društvenim mrežama nove direktorice OŠ “Ristan Pavlović”. Pritisak javnosti je doprinio da njen mandat kao direktorice traje svega jedan dan, što govori da je građanska Crna Gora još uvijek živa i dovoljno snažna”, ocijenio je sagovornik CdM-a.

Smailović konstatutje da u Crnoj Gori mjesecima unazad u javnom diskursu dominiraju teme koje se tiču kadriranja “po dubini”.

“Ministarstvo kojem pripada resor prosvjete bi trebalo da se primarno bavi unapređenjem obrazovog sistema i da na taj način gradi povjerenje građana. Umjesto toga, imamo najavu otkaza za više stotina direktora škola i vrtića da bi se oslobodio prostor za imenovanja partijskih kadrova aktuelne vladajuće većine. Imajući u vidu kriterijume koje je Ministarstvo utvrdilo prilikom odabira rukovodećeg kadra, očekujemo da stručnost bude zanemarljiv uslov, a da nacionalna i politička pripadnost budu na prvom mjestu”, zaključio je Smailović u izjavi za CdM.

A. Obradović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Montenegrina
Gost
Montenegrina

Gradjanska Crna Gora ce opet pobijediti fasizam i klerofasizam!!!
Da je vjecna Crna Gora!

Petrovic
Gost
Petrovic

Ne koliko stotina direkto ra skola ako je to tacno popisite sve imenom I prezime om svi Koji su smjenjen I u drzavnim institucijama od nove vlade I sve predate evropskoj zajednici nek vide koje ova vlada jer u njihovim zapad I’m glava ma to je nemogu ce Doktor I policajci vojnici administracija sve skupite ova diskriminacije Nije vidjena

PosteniAbdul
Gost
PosteniAbdul

Sovnizam, nacionalizam i posebno vjerski primitivizam je jednako zastupljen kod svih u CG bez razlike na vjerski i nacionalnu pripadnost !

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Dritan bi zbog nekoliko hapšenja bacio crnu goru na koljena,i sa crnim đavolom samo da skine Mila.Ura je najveći neprijatelj ove zemlje jer je dozvolila srpskim nacionalistima da ruše crnu goru!

Send this to a friend