Politika

I SPP pita Demokrate podržavaju li stavove njihove funkcionerke Bošković Ćirović

Foto: SPP

Dileme koje je u ime Demokrata saopštio poslanik Boris Bogdanović idu na ruku DPS-u, a nikako prevazilaženju krize izazvane negiranjem međunarodnih presuda za genocid u Srebrenici i obaveze crnogorskih institucija da priznaju i poštuju međunarodne sudske instance, kako i piše u Ustavu Crne Gore. Netačni su, i zlonamjerni, stavovi kako se priznanjem presuda o genocidu u Srebrenici etiketira cijeli narod“, saopštili su iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) povodom reagovanja Demokrata Crne Gore u vezi sa slučajem ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Kako su kazali, eliminacija bilo kakve dileme oko presuda međunarodnog suda pravde i haškog tribunala istovremeno eliminiše političke zloupotrebe i manipulacije koje, kako tvrde, bivši režim konstantno plasira još od predizborne kampanje prošle godine.

,,Nikakvi nedorečeni stavovi neće pomoći demokratizaciji društva. Ukoliko stavovi ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića ostanu prihvaćeni kao ‘akadmski pogled’, onda možemo očekivati i nastavak kampanje diskreditacije Vlade Crne Gore. Za to, bez obzira šta ko mislio neće biti kriv DPS, već mi sami jer nismo imali snage, političke zrelosti pa ni korektnosti da stavimo tačku na mračnu ideologiju 90-ih godina”, navode iz SPP-a.

Iz te stranke još su istakli da Demokrate Crne Gore, kao važan faktor vladajuće većine, moraju zauzeti jasan stav i iskazati političku hrabrost da zarad budućnosti svih građana Crne Gore podrže smjenu ministra Leposavića.

,,Na taj način eliminišu jednu od poslednjih karika bivšeg režima – podjele! Evropska Crna Gora nema alternative, kao što ni stavovi ministra Leposavića nemaju perspektivu! Takođe, od Demokrata tražimo i da se izjasne stoje li iza stavova njihove funkcionerke Nevenke Bošković Ćirović, koja permanentno sije podjele preko svog Fejsbuk profila? Tražimo od njih da se jasno odrede i pokažu ili građanski, ili neki drugi karakter njihove partije”, zaključuju iz SPP-a.

Podjsjetimo, SPP je dio liste Crno na bijelo.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
Oljahttps://m.cNk.Romale,romalikotor
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Oljahttps://m.c
Gost
Oljahttps://m.c

Oni se ne bore za pravdu no samo da ocrne sto vise DPS. Ali dosta naroda je uvidjelo da le pogrijesilo 30 avgusta. Sad bi glasali DPS samo da maknu ovo zlo sto nas snade.

Romale,romali
Gost
Romale,romali

Leposavić je baš ministar,vi ste ga podržali.

kotor
Gost
kotor

Opet ce DPS biti kriv sto Lepi prica

Nk.
Gost
Nk.

No sta. Cekamo izjavu URE da je DPS kriv.

Send this to a friend