Politika

Rudović za povratak URA-e u parlament

I Građanski pokret URA ubrzo će u skupštinske klupe jer, kako je CdM-u kazao poslanik tog pokreta Neđeljko Rudović, nema više razloga da ne djeluju u parlamentu i tu “biju bitke” za bolju budućnost Crne Gore.

“Plan izbornih reformi dobra je osnova za pokušaj rješavanja političke krize i stvaranje makar djelimično normalnih uslova za održavanje izbora. Važno je što je Evropska unija stala iz plana jer je to očigledno jedini način da se ograniči političko nasilje u režiji vladajuće stranke. Ako se desi da vlast krene u odugovlačenje i obesmišljavanje dijaloga, za šta već vidimo nagovještaje, zagovaraću aktivno djelovanje URA u parlamentu što prije, u punom kapacitetu“, istakao je Rudović.

Podsjeća da opozicija nije uspjela da iskoristi šansu na predsjedničkim i na lokalnim izborima.

“Manjak iskrenosti, posvećenosti, ozbiljnosti i vizije za ostvarivanje demokratskih promjena doveo je do teškog izbornog poraza. Izbori dobrom dijelu opozicije više služe da nadjačaju konkurente iz opozicije i da im naprave štetu, nego da nadjačaju DPS. To se ne mijenja više od dvije decenije. Poslije predsjedničkih i lokalnih izbora, i nesposobnosti opozicije da djeluje koordinisano u pravcu ostvarivanja uslova za slobodne izbore, bojkot parlamenta više nema smisla kao ranije”, jasan je on.

Na pitanje da li prekid bojkota smeta planu izbornih reformi, Rudović je jasan-ne.

“Zašto bi smetao? Ako DPS ne želi dijalog i fer dogovor, mi nećemo glasati za bilo šta što oni eventualno stave na dnevni red bez dogovora. EU je tu kao partner koji će sve pomno pratiti. S druge strane, oni su već pristali na pregovore, tako da nema razloga da ih daljim bojkotom uslovljavamo da to učine. A s obzirom na to da će pregovori trajati mjesecima, onda možemo sve to vrijeme iskoristiti da im kažemo što mislimo o njihovoj politici na svakom planu i o posljedicama koje ona ima na stanje u zemlji. Umjesto rata saopštenjima, vjerujem da je potrebno da se direktno suočimo”, naveo je Rudović.

19 Komentara na "Rudović za povratak URA-e u parlament"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend