Politika

I Vojska će čuvati granicu od ilegalnih migranata

Savjet za odbranu i bezbjednost, na prvoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, donio je odluku o angažovanju pripadnika Vojske Crne Gore radi podrške organu uprave nadležnom za poslove policije u zaštiti državne granice od ilegalnih migranata do kraja 2018. godine.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, na sjednici je razmotren Izvještaj o uticaju nove migrantske rute iz Albanije i Grčke koja vodi ka Evropskoj uniji na bezbjednost Crne Gore.

Utvrđeno je da je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće i da se preduzimaju sve potrebne radnje na aktivnom praćenju i reakciji na ilegalne migracije.

“Savjet za odbranu i bezbjednost je na današnjoj sjednici, na prijedlog ministra odbrane, na dužnost načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore postavio brigadnog generala Dragutina Dakića. Dosadašnji vršilac dužnosti načelnika, brigadni general Ilija Daković imenovan je za izaslanika odbrane Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama”, dodaju oni.

Nakon razmatranja donesena je Odluka o učešću štabnih oficira i jedinice Vojske Crne Gore do ranga čete na obuci i vježbama u okviru NATO aktivnosti “Pojačano istureno prisustvo (enhanced Forward Presence- eFP)” do kraja 2019. godine.

Vojska Crne Gore uputiće jednog štabnog oficra i pješadijsko izviđačko odjeljenje u okviru kontigenta Oružanih snaga Republike Slovenije pod komandom Oružanih snaga Kanade (borbena grupa stacionarana u Letoniji).

“U radu su učestvovali članovi savjeta, premijer Duško Marković i predsjednik parlamenta Ivan Brajovič. Na sjednici Savjeta su, po pozivu, učestvovali ministar odbrane Predrag Bošković, ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, vršilac dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Ilija Daković i vršilac dužnosti direktora Uprave policije Vesko Damjanović”, navodi se iz kabineta predsjednika.

9 Komentara na "I Vojska će čuvati granicu od ilegalnih migranata"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend