Politika

Ibrahimović: Glasaćemo samo u interesu manjina

Ervin Ibrahimović

Poslanici Bošnjačke stranke u parlamentu će glasati u skladu sa svojim ubjeđenjem i stranačkim programom, rukovođeni interesima bošnjačkog i drugih manjinskih naroda, kao i svih građana i države Crne Gore. To je u razgovoru za Dan saopštio poslanik BS-a i šef kluba manjinskih stranaka Ervin Ibrahimović, odgovarajući na pitanje hoće li BS bespogovorno podržavati sve predloge koji u parlament dođu iz DPS-a.

Ibrahimović je imenovan za šefa poslaničkog kluba manjinskih partija. Ističe da će mu prioriteti u radu na toj poziciji biti na unapređenju rada kluba, samim tim i parlamenta Crne Gore, kao i ispunjavanje zacrtanih ciljeva koji su definisani u zajedničkoj platformi konstituenata poslaničkog kluba BS, Forca, DUA, AA i HGI.

“Akcenat će biti na unapređenju demokratije, vladavine prava, ljudskih i manjinskih prava, kao i socijalno-ekonomskog ambijenta u Crnoj Gori, posebno na područjima gdje žive pripadnici manjinskih naroda”, kazao je on.

Zajednički poslanički klub u Skupštini Crne Gore koji čine poslanici Bošnjačke stranke, koalicije „Albanci odlučno” ( Forca, DUA i AA) i Hrvatske građanske inicijative formiran je  5. decembra.

“Pored slične problematike koju imaju tri konstituenta kluba, svakako da i svaki od njih ima i svoje specifičnosti. Uzimajući to u obzir jednoglasno je donijeta odluka da šef poslaničkog kluba u prvoj godini budem ja, a u drugoj godini da predsjedava predstavnik HGI. Što se tiče pozicija u odborima i tu je osnovna vodilja bila interes našeg kluba, kao i reference predloženih kandidata, kako bi što kvalitetnije zastupali interese našeg naroda”, kazao je on.

Bošnjačka stranka će, naglašava on, u parlamentu glasati u skladu sa svojim ubjeđenjem i stranačkim programom, rukovođeni interesima bošnjačkog i drugih manjinskih naroda, kao i svih građana i države Crne Gore.

“Bošnjačka stranka je dobila povjerenje od svojih birača na osnovu predloženog programa. Kao što znate, poslanički mandat predstavnika BS-a „koštao” je preko 6.000 glasova. To obavezuje poslanike BS-a da se, pored svojeg ubjeđenja, moraju opredjeljivati isključivo u skladu sa programom stranke, samim tim, interesima bošnjačkog naroda i države Crne Gore. Svakako da će rad poslanika biti znatno olakšan jer u novoj 41. Vladi Bošnjačka stranka ima potpredsjednika za regionalni razvoj Rafeta Husovića, ministra za saobraćaj i pomorstvo Osmana Nurkovića i ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića”, poručio je Ibrahimović.

Intenzuvni su kaže pregovori sa DPS-om o raspodjeli funkcija u vlasti “po dubini“.

“Bošnjačka stranka je odredila pregovarače koji su visoki funkcioneri naše stranke, čime šaljemo jasan signal o važnosti pregovora. Bošnjačka stranka se tokom pregovora ne vodi interesom pojedinca, već isključivo interesima manjinskih naroda i svih drugih građana Crne Gore”, kazao je on.

Send this to a friend