Politika

Ibrahimović: Gusinje ima budućnost i mi moramo zaustavitu devastaciju ovog kraja

Ervin Ibrahimović

Gusinje je dalo mnogo pametnih ljudi iz kulture, nauke i biznisa. Ali sve su to uspjeli da stvore van svog grada. To je iz razloga jer su im sve te druge države dozvolile da svoj potencijal tamo i pokažu, poručio je nosilac liste predsjednik Bošnjačke stranke i nosilac liste „Jasno je!“ Ervin Ibrahimović.

On je na promotivnom skupu u Gusinju poručio da gusinjski kraj ima budućnost i da će Bošnjačka stranka zaustaviti devastaciju Gusinja.

“Možemo reći da svi imamo po malo krivice za ovo stanje, ali vjerujte, Bošnjačka stranka najmanje. Zato smo se danas i okupili ovdje da kažemo da Gusinje ima budućnost i da moramo zaustaviti devastaciju Gusinja. Mi, koliko smo prilike dobili, mi smo i doprinijeli razvoju sjevera i ovog kraja. Ovaj putni pravac Podgorica-Gusinje, preko Albanije, koliko smo mogli kroz rad u parlamentu, mi smo to pitanje držali visoko u agendi. Kada smo se mi pitali u periodu od 2016. do 2020, ovaj put se i otvorio“, kazao je Ibrahimović.

Poručio je da Bošnjaci samo žele iste uslove kao i ostali narodi.

“Boli me siromaštvo u kojem živi naš narod. Mi to nismo zaslužili. Narod koji je pametan, sa ovako bogatom istorijom, kulturom, tradicijom, ne treba da živi ovako. Ali, to će se promijeniti kada se udružimo. Mi smo jedno i to ćemo pokazati 11.juna“, kazao je Ibrahimović.

Na skupu u Gusinju govorili su i i kadnidati sa poslaničke liste i funkcioneri BS Damir Gutić, Adel Omeragić, Sanel Balić i Raisa Omeragić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LOVEMNE
Gost
LOVEMNE

Jesul zakrpili one ozonske rupe na mostu ? Il si isao preko kruseva da ne vidis rupetine. Ili si im obecao da ce se sanirat pred izbore.

Send this to a friend