Politika

Ibrahimović: Strujić Harbić ima najviše šanse, dobro je za Crnu Goru da ima predsjednicu iz manje brojnog naroda

Ervin Ibrahimović

Lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović je saopštio da će organi stranke ubrzo odrediti ko i da li će biti kandidata za predsjedničke izbore iz te partije.

“Mislim da Bošnjačka stranka daje dobru ponudu svim građanima Crne Gore. U vrijeme ovolikih podjela, političke nestabilnosti, BS šalje poruku Crnoj Gori da izabere za predsjednika države predstavnika manje brojnih naroda. Ta nestabilnost direktno utiče na manjine jer smo uvijek prvi na meti nestabilnosti. Dakle, treba nam predstavnik koji zna koliko je opasno biti nestabilan u nekoj državi i predstavnik koji želi da odgovori na to”, naveo je Ibrahimović u Bojama jutra na TV Vijesti.

Rekao je da misli da Kenana Strujić Harbić kandidat BS koji ima najviše šanse.

“Dobro je za Crnu Goru da ima predsjednika iz manje brojnih naroda, a drugo da ima ženu. Strjuić Harbić je žena koja je pravdoljubiva, koja voli ovu državu, koja je hrabra i koja može da odgovori na izazove koji su pred nama”, poručio je Ibrahimović.

On je kazao da postoje tri načina na koji bi se moglo riješiti pitanje crnogorskih aerodroma, ali da je, kao resorni ministar, najbliži tome da stabilna vlada, u četvorogodišnjem mandatu, odluči o tom pitanju.

Kada je u pitanju davanje aerodroma pod koncesiju, kazao je da postoje ponude tri renomirana ponuđača.

“Možemo da nastavimo taj proces, možemo da prekinemo ili ponovimo postupak, i da se možda da da država upravlja rekonstrukcijom i modernizacijom aerodroma”, rekao je Ibrahimović.

Smatra da sva tri postupka imaju prednosti i nedostatke.

“Ako se odlučimo za nadmetanje, mislim da je to jedan od najboljih koraka jer ne bismo gubili vrijeme, dobili bismo brzo novac, brzo dobili rekonstrukciju aerodroma… Upitno je za mene kao resornog ministra, da li kao vlada u tehničkom mandatu ići u nastavak toga”, istakao je.

Naglasio je da bi ponavljanje postupka koštalo, a ako bi država finansirala modernizaciju aerodroma, pitanje je od kojeg novca bi se to moglo uraditi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BP
Gost
BP

Kako je predstavi, izgleda da joj je jedini adut to sto je pripadnica “manjinskog” naroda! Izadjite više iz te nacionalisticke price. Valjda je gradjanka prvo, a onda j crnogorka jer je rodjena u Crnoj Gori.
I drugo, ako je tako dobra, sto je ne izglasate za predsjednicu partije? Ili vam to nije po volji jer je žena.

Dalmatin
Gost
Dalmatin

Gospodine Ibrahimoviću blago rečena da vam je odluka lakoumna.Pa viditeli u kakvoj je opasnosti Crna Gora. Kao da od šume ne vidite drveće. Razočaravajuće od jednog Bošnjaka.

RORA
Gost
RORA

Nikad čuo za tog kenana, koji ti je to a ja mislio da ces predlozit dritana

Tanja
Gost
Tanja

Strujić-Harbic mi je jako draga osoba! Razborita! Bravo!

Hogar
Gost
Hogar

Kenana nema ni teoretsku šansu..uopšte nijeste trebali izlazit sa svojim kandidatom.

Pomatrač
Gost
Pomatrač

Uh, ona je pravi kandidat, povući će mase za sobom.

oooo
Gost
oooo

Najbolje bi bilo da ovaj tip napusti ovu vladu i da fotelju prepusti nekome ko se razumije u posao.

Aleksa 🇲🇪
Gost
Aleksa 🇲🇪

Ervine ništa nisi uradio za Crnogorski Narod nit za airodrom . Samo si tu došao sa posrbima da ji pomogneš na rušenje svega u 🇲🇪 I da čuvaš fotelju da ne bježi.

Send this to a friend