Politika

Ibrahimović: Očuvanje identiteta Bošnjaka jedan je od temeljnih programskih ciljeva BS

Ervin Ibrahimović

Očuvanje identiteta Bošnjaka, jedan je od temeljnih programskih ciljeva Bošnjačke stranke, kaže za Al Jazeeru Ervin Ibrahimović, šef kluba poslanika Bošnjačke stranke.

Ibrahimović je u razgovoru na temu najavljenog popisa stanovništva u Crnoj Gori kazao da su Bošnjaci autohton narod na ovim prostorima i da je obaveza BS, kao političkih predstavnika, da radi na očuvanju i unaprjeđenju identiteta bošnjačkog naroda.

“U vremenu iza nas, Bošnjaci su pokazali svoju privrženost državi Crnoj Gori i skoro plebiscitarno podržali nezavisnost Crne Gore. S toga i smatramo da je očuvanje tradicije, običaja, jezika, kulture i svih drugih posebnosti Bošnjaka dio jednog zajedničkog procesa u cilju izgradnje multietničkog društva, kao najvećeg bogatstva Crne Gore”, kaže Ibrahimović.

On smatra da se u posljednjih deset godina mnogo uradilo na razdvajanju dva pojma – Bošnjaci nacionalno ime i musliman vjerska pripadnost.

“Očekujemo da dođe do povećanja broja Bošnjaka u Crnoj Gori, jer je to posljedica sazrijevanja svijesti”, zaključuje Ibrahimović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DDE
Gost
DDE

Novi ministar u rekonstruisanoj vladi Ibrahimovic

Husein
Gost
Husein

Naravno,imamo sve svoje i treba samo sebi da se povetimo .

Perko
Gost
Perko

Znaci oce u vladu….bravo👍👍👍

adnan
Gost
adnan

Ibrahimoviću vi ste kao Bosnjacka stranka dosta uradili na razdvajanju Muslimana u Crnoj Gori…nećete više

bakoc
Gost
bakoc

Lako je to vama.

Send this to a friend