Politika "Dijaspora zabrinuta zbog političke, institucionalne i ekonomske krize, kao i zastoja u EU integracijama"

Ibrahimović: Ohrabren sam spremnošću dijaspore da odbrani euroatlanski put Crne Gore i spriječi dalje urušavanje

Foto: BS

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu Ervin Ibrahimović, prethodnih dana je imao niz susreta sa dijasporom u SAD i Zapadnoj Evropi.

“Dijaspora je zabrinuta zbog političke, institucionalne i ekonomske krize u Crnoj Gori, zastoja u EU integracijama, urušavanja statusa pripadnika nacionalnih manjina i položaja dijaspore u društveno-pravnom poretku u Crnoj Gori. Ohrabren sam spremnošću dijaspore da odbrani euroatlanski put Crne Gore, njen demokratski, građanski, sekularni i multikulturalni koncept, spriječi dalje urušavanje i obesmišljavanje njene nezavisnosti i državnosti i pomogne u njenom demokratskom, privrednom i sveukupnom razvoju”,  kazao je Ibrahimović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora mora nastaviti put integracija u EU i mora više raditi na snaženju veza sa dijasporom koja je uvijek pokazivala “zavidnu dozu rodoljublja i u kojoj leži veliki ljudski i ekonomski potencijal neophodan za dalju demokratizaciju i razvoj Crne Gore”.

“Bošnjačka stranka će nastaviti da insistira na snaženju veza sa dijasporom i da se sa svim građanima Crne Gore sa kojim dijeli vrijednosti antifašizma, građanskog, sekularnog i demokratskog društva, te viziju euroatlanske Crne Gore, bori za ostvarenje tih ciljeva. Dugujemo, kao država, veliku zahvalnost dijaspori na svemu što je činila, što čini i što je spremna da učini za građane Crne Gore, državu Crnu Goru i njenu budućnost”, zaključio je Ibrahimović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrdalo
Gost
Mrdalo

Nijedne dame toliko o ravnopravnosti polova na putu ka EU

Bokelj
Gost
Bokelj

Sto ste glasali glasali ste.

Caja
Gost
Caja

Sad si se sjetio

Commentator
Gost
Commentator

I mi bi bili ohrabreni kad bi ti izašao iz vlade.

Stipe
Gost
Stipe

Vas je svega oko 10% i nešto kao “branite” …

Zoka
Gost
Zoka

Kojih je 10%..pa samo Dps ima 39%.Zar nijesu u koaliciji sa suverenistima.Ne treba nikog podcjenjivat.Pa da Dritan nije prevario svoje glasace sa njegovih 2 %ne bi posrbice nikad dosle na vlast.

Milan
Gost
Milan

Ibrahimovicu treba da izades iz Vlade koja rusi CG

sičija
Gost
sičija

Svaka čast za dijasporu, no đe si ti, druže?

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Skitinja po dijaspori i skuplja glasove

Send this to a friend