Politika

Ibrahimović: Purišić održao riječ na radost svih penzionera u Crnoj Gori

Kemal Purišić

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić je održao riječ datu prije mjesec dana da će se u Parlamentu naći Zakon o PIO, poručio je Ervin Ibrahimović, poslanik Bošnjačke stranke.

On je danas u Skupštini, tokom rasprave o Zakonu o PIO istakao da će predložene izmjene obradovati veliki broj penzionera, a posebno one sa najmanjom penzijom.

„Vi ste ministre donijeli jednu novinu u ovom društvu i napravili jedan korak u demokratizaciji, a to je da ste ojačali socijalni dijalog i socijalni konsenzus u našem društvu. Važno je da kažemo da ste prije mjesec dana ovdje rekli da će se Zakon o PIO naći u ovom domu, prije kraja saziva ovog parlamenta. Ovo kažem zbog javnosti. I kao uvijek, održali ste riječ. Na radost, ne naše partije, već onih koji će dobiti benefite od ovog zakona. Ovdje smo čuli da je ovo dobar zakon i čestitam vam na ovakvom dokumentu. Oni koji vas poznaju, znaju da držite riječ“, kazao je Ibrahimović.

Ocijenio je da je ovaj zakon mnogo važniji od političkih poena i prepucavanja i da se pokazala odgovorna briga prema penzionerima.

„Ne smije se stati na tome. Raduje me da ste kao predlagač prepoznali da je minimalna penzija niska i predložili povećanje od 13 odsto. Pozdravljam vaš prijedlog u ovom pravcu. Ne možemo da ne pomenemo da je najugroženijim penzionerima pružena dodatna podrška, grade se stanovi za penzionere. U narednih pet godina očekujemo da će svi penzioneri riješiti to pitanje. Imamo izgrađene Domove za stare u nekoliko gradova, sve pohvale i u tom pravcu. Penzioneri, koji su gradili ovu državu, zaslužuju dostojanstvenu starost. Pozivam vas da ne stanete na ovome“, poručio je poslanik BS.

7

avatar
1000
7
0
0
 
7
ooooSeaNikolaMarkozaPenzioner
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
oooo
Gost
oooo

3.14 Od ovakvih tipova mi se smuci. Treba im spomenike dizat zato sto rade u korist naroda a ne pomisle da su oni tu zbog naroda a ne narod zbog njih. Da je srece da immamo normalnu drzavu, normalne poslanike, normalnu vladu,…. pa da nas 650000 zivi od normalne plate normalnim zivotom bilo bi sve u CG NORMALNO. Ovako desava… Više »

Sea
Gost
Sea

Nema goreg poslanuka od tebe ibrahimoviću.Narod te pamti kao čovjeka koji je digao ruku da se ukinu naknade majkama,za uzvrat si dobio kredit od vlade i zaposlio svoju suprugu na mjesto pomoćnika
Durektira inspekcije.
Sada lazno pokušavaš okačiti medalju purišiću za pivećanje penzija.
Samo Rasko Kinjević i SDP su zaslužni za pivećanje penzija.

Nikola
Gost
Nikola

hahahaha kako je ovo smijesno

Markoza
Gost
Markoza

Oh fa ga nema trebalo bi ga stvoriti. Oh mukice ove. On ispostovao i odrzao rijec a igra kako mu se svira. Sto majke ne zastiti nego sve na biro rada.

Penzioner
Gost
Penzioner

Brukate moj DPS.
Debelo ste se uhljebili.

Aura
Gost
Aura

Zar Ministar nije bolivao coronu , a gde je period izolacije ??? Dosao u Skupstinunu da siri viruse !!!!!!!!!

Nena
Gost
Nena

Gdine Purisicu…Fond PIO je zajednicka kasa i nije u redu da se nekome vrse povecanja ko je najmanje ulagao u taj fond i da se retroaktivno vrse isplate…moj otac je otisao 2016 godine u penziju i zaracunat mu je 38 godisnji prosjek…na taj naci mu je penzija manja za 50 eura…mogli ste naci neki nacin da se i toj grupi… Više »

Send this to a friend