Politika

Ibrahimović sa ambasadorom Grčke: Manjinski narodi u Crnoj Gori zabrinuti, očekujemo uključivanje međunarodne zajednice

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović primio je u Podgorici, ambasadora Grčke u Crnoj Gori Panajotisa Parcosa, saopšteno je iz BS.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i potpredsjednik BS Damir Gutić i generalni sekretar BS Admir Adrović, razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji, kao i o odnosima Crne Gore i Grčke.

Ibrahimović je ambasadora Parcosa upoznao sa aktivnostima Bošnjačke stranke na planu političkog dijaloga u Crnoj Gori.

“U trenutku kada imamo podignute tenzije u društvu i kada je većinska Crna Gora zabrinuta, mora se otvoriti demokratska rasprava o svim važnim pitanjima. To je jedini način da se prevaziđu podjele”, kazao je Ibrahimović.

On je poručio da Crna Gora mora biti faktor mira i stabilnosti u regionu i da će Bošnjačka stranka i dalje insistirati da se kroz razgovor i dijalog rješavaju sva otvorena pitanja u društvu.

“Posebno su zabrinuti manjinski narodi u Crnoj Gori. Očekujemo snažnije uključivanje međunarodne zajednice”, kazao je predsjednik BS.

Ambasador Parcos, uz zahvalnost na prijemu, istakao je da Bošnjačka stranka igra značajnu ulogu na političkoj sceni Crne Gore. Poručio je da je važno da se ponovo uspostavi dijalog između političkih partija.

On je istakao da je Grčka podržala put Crne Gore u NATO, a nastaviće da pruža podršku i na putu ka EU, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Send this to a friend