Politika

Ibrahimovića ponovo zadržavali na granici više sati: Ovakva politika Srbije pokazatelj da se udaljavaju od evropskih vrijednosti

Predsjednik Bošnjačke stranke i poslanik u Skupštini Crne Gore Ervin Ibrahimović, danas je ponovo od strane granične policije Srbije doživio neprijatnost, baš kao i prije dva mjeseca, saopšteno je iz Bošnjačke stranke (BS).

Granična policija Srbije je, kako su naveli, jutros i danas popodne, bez ikakvog razloga, detaljno pretresla automobil u kojem se nalazio Ibrahimović i bez razloga ga zadržala na granici više od sat ipo vremena.

„Nastavlja se praksa koja se već mjesecima sprovodi prema poslanicima Skupštine Crne Gore, od strane granične policije, po nalogu države Srbije. Prilikom odlaska za Srbiju, gdje je prisustvovao jednoj dženazi, a kasnije i prilikom povratka, prema predsjedniku Ibrahimoviću su ponovo sprovođene protiv zakonite radnje, koje su u suprotnosti sa međunarodnom praksom.

Ponašanje policajaca je bilo krajnje profesionalno, ali ovakva politika Srbije je pokazatelj da u trenutku kada svi govorimo o ujedinjenoj Evropi, Evropi bez granica, danas se Srbija udaljava od evropskih vrijednosti. Ako se država susjed na ovaj način ophodi prema lideru bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, onda je kristalno jasno kakav odnos državni vrh Srbije preferira ne samo prema Bošnjacima, već i prema svim građanima Crne Gore”, navode iz BS.

Prema njihovim riječima, ovakvim odnosom prema poslaniku u Skupštini Crne Gore, koji posjeduje diplomatski pasoš, svjesno se krši Bečka konvencija. Međutim, kako dodaju, očigledno da do poštovanja međunarodnih ugovora našim susjedima nije stalo.

“Uvjeravamo sve da nas ovakvi postupci neće pokolebati da nastavimo našu borbu za evropsku, građansku i multietničku Crnu Goru, koja želi najbolje odnose sa svim susjedima”, kazali su iz BS-a.

Ovo je, smatraju u toj partiji, dodatni pokazatelj da je Crna Gora usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici napravila civilizacijski iskorak, “jer su se nakon usvajanja navedene rezolucije, otkrile namjere brojnih aktera, kako u Crnoj Gori, tako i šire”.

“S obzirom da se ovakve provokacije i neprijatnosti, kojima smo izloženi posljednjih mjeseci, nijesu dešavale ranije, pokazatelj su da aktuelna Vlada nema kapaciteta da očuva integritet legitimno izabranih predstavnka naroda, ali i države Crne Gore. Pozivamo međunarodnu zajednicu da omogući slobodan protok ljudi i kapitala, koji spadaju u kategoriju osnovnih ljudskih prava i sloboda i koji čine suštinu evropskih vrijednosti”, zaključuju u saopštenju.

7

avatar
1000
6
1
0
 
7
HuseinRozajUčoEvo meLimenka
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Husein
Gost
Husein

To je sandzak i nemaju pravo ni granicni prelaz tu da postavljaju a ne da zadrzavaju ….

Rozaj
Gost
Rozaj

Jos malo ce da bude tako, pa ce srbi na Bg pasaluk, ovo ionako nije njihovo

Evo me
Gost
Evo me

Sto ces tamo casti ti

Učo
Gost
Učo

Čital li tekst ili samo naslov. Vidiš da je čovjek imao obavezu prisustvovati sahrani.

Limenka
Gost
Limenka

A sto ces ti svako malo u drzavu koju mrzis?

Neko sa strane
Gost
Neko sa strane

Obavijestite medjunarodnu zajedncu o maltretiranju na granici !!!!!

gora
Gost
gora

Mi nemamo ni MIP a ni Vladu…

Send this to a friend