Politika

Imenovanja u Ministarstvu pravde i ljudskih i manjinskih prava čekaju novog ministra

Na današnjoj sjednici Komisije za kadrovska pitanja Vlade Crne Gore nijesu prihvaćeni prijedlozi o imenovanjima u resoru Ministarstva pravde, ljudskih i manjinska prava koja je predložio aktuleni ministar Vladimir Leposavić, saznaje CdM.

Prema saznanjima CdM-a ministru je objašnjeno da je to stavr procedure jer je kasno dostavio prijedloge za nova imenovanja. Međutim, kako saznaje CdM, čuva se prostor za novog ministra da imenuje svoje nove saradnike.

Na Komisiji za kadrovska pitanja Vlade Crne Gore nije prošao prijedlog ministra Leposavića da se Božidar Čarmak imenuje za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za krivično i građansko zakonodavstvo, Lidija Mašanović za v.d. generalne direktorke Direktorata za međunarodnu saradnju, Momir Jauković za v.d. generalnog direktorata Direktorata za organizaciju pravosuđa i nadzor, Nataša Radonjić, za v.d. generalne direktorke za izvršenje krivičnih sankcija i Andrijana Medojević, za vršiteljku dužnosti sekretarke Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava.

Svi prijedlozi imenovanja se prvo razmatraju i utvrđuju na Kadrovskoj komisiji pa potom idu na imenovanje na sjednici Vlade.

Radonjić je bila javni funkcioner i u ranijoj vlasti. Nakon 100 dana Vlade Zdravka Krivokapića, ministar Leposavić je navodeći dostignuća u radu njegovog resora kao jednu od važnijih dostignuća naveo zamjenu članice Tuzilačkog savjeta iz Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava iako ta zamjena tada nije bila ni realizovana. Tek nakon njegove javne pohvale predstavnica tog resora u Tužilačkom savjetu Nataša Radonjić je podnijela ostavku.

Čarmak je i do sada radio u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava po osnovu Ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova za koje u nevladinoj organizaciji “Forum slobodnih građana Luča” tvrde da su česti u ovom državnom organu i da su protivzakoniti jer u tom resoru već ima dovoljno zaposlenih kadrova da obavljaju sve predviđene poslove.

Osim Čarmaka po istom tipu ugovora, prema podacima koje je, po osnovu zahtjeva za slobodan pristup informacijama, dobila NVO “Forum slobodnih građana Luča” angažovani su i Marija Popović, novinar iz Bara Mladen Stojović, Nikola Pejović, Dušan Radulović, takođe iz Bara, dok je po ugovoru o djelu angažovan Himzo Rovčanin.

A.O.

Send this to a friend