Politika

Italija traži da Crna Gora primi migrante, Vlada još bez stava

Brod Dikoti sa migrantima (Foto: AP)

Vlada Crne Gore još se nije odredila prema zahtjevu Italije da naša država prihvati dio migranata sa broda Dikoti i on je u proceduri.

“Ambasada Italije je kontaktirala Ministarstvo vanjskih poslova o mogućem prihvatu dijela migranata sa broda Dikoti. Crnogorske vlasti se jos nijesu odredile prema tom zahtjevu i on je u proceduri”, kazao je CdM-u šef Vladinog Biroa za odnose s javnošću Srđan Kusovac.

Italijanska vlast tražila je od Crne Gore da primi dio migranata koji su se u nedjelju iskrcali u jednoj od sicilijanskih luka nakon što su ih italijanske vlasti nekoliko dana zadržale na brodu kojim su došli u tu državu,pišu italijanski mediji.

Zamjenik premijera Italije, iz desničarske Lige, Mateo Salvini, kako pišu italijanski mediji, zahvalio je Albaniji koja je izrazila spremnost da preuzme 20 od oko 140 migranata koji su danima bili zatočeni na brodu Dikoti, ali i da je zvanični Rim kontaktirao Crnu Goru i Srbiju, tražeći od njih da preuzmu dio migranata.

Irska je pristala da prihvati do 25 migranata sa broda, a migranti će do upućivanja u druge države biti smješteni u jednoj od katoličkih crkava na Siciliji.

<<<Crna Gora se sprema za priliv migranata, vojska i policija čuvaju državnu granicu<<<

A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
A, nu, čoče
Gost
A, nu, čoče

Crna Gora nije član EU i nema obaveza te vrste. Ako EU želi ucijenit CG, adio! No, kad je vlast autistična sve je moguče

Weky
Gost
Weky

Nek ih Milo vodi svojoj kuci posto ina milijarde na racunima on ih taman moze smjestiti nedje a ne na racun ovog izmucenog i gladnog naroda sad treba jos neki migranti da ulaze u drzavu da pljackaju,otimaju i siluju zene.Jesu li u vladi normalni sta odobravaju??? Znaju li kako su migranti opasni i spremni na sve??? Ne znaju jer nemaju… Više »

Pegejac
Gost
Pegejac

Žalosno je što se tim ljudima dogadja. Ja sam za to ds primimo izbjeglice ali samo maloljetne do 15 godina. Jer momci od 20 i kusur nisu socijala nego vojni rwgruti kojk u svakom momentu mogu destabilizovati zemlju. Djeci treba pomoći ali tako da prime našu hrišćansku kulturu i postanu razvijeni priladnici ljudske vrste.

Msse avetinjo
Gost
Msse avetinjo

POSLUSACE VAS VLADA CIM IM NAREDE IZ EU..
SAMO NE ZNAM DJE CE IH ZAPOSLITI KADA NI ZA NAS POSLA NEMA
HOCE LI IM NASELJE OGRADITI KAD VEC MI NEMAMO DA IH SMJESTE…
TADA CE DOBITI BOLJI STATUS NEGO NI GRADJANI C.G.
BLAGO NAMA A OKLE CE SE PREHRANITI…OD 200 E KAO MI !!!!
DIVNO

Viva E libertas
Gost
Viva E libertas

Talijanski premijer je obrusio Merkelovoj za migrante nema resenja a za rome raseljenje po italiji kaze da su zasticena vrsta…
Citah to i gazeta della italia 🙂

Aziz Keljmendi
Gost
Aziz Keljmendi

Stav….biće onako kako kaze ona ili onaj posto su je smijenili iz one blindirane kućice sa ogradom od 4m u parku Kruševac…a u onoj zgradi gdje piše na zid “Predsjednik” i gdje piše “Vlada” čekaju naredjenje….i biće “Postupi po naredjenju” E Crna Goro….crna si da crnja ne možes biti…

Proporcionalno
Gost
Proporcionalno

Ako posmatramo Irsku koja ima 7.66 puta više stanovnika i čiji bdp po glavi stanovnika je 9.19 puta veći od crnogorskog, i ako će Irska da primi 25 migranata, proporcionalno gledano, Crna Gora bi trebalo da primi 0.36 migranata. Ovo je proporcionalni proračun troška – ekonomska strana. Onda imamo i to da je Irska članica EU, a Crna Gora nije,… Više »

Gost
Gost
Gost

Među tim migrantima ima dosta ekonomskih migranata kojih ima na milione u Africi. Ne vidim da će se skoro zaustaviti ta ljudska rijeka, sem ako bogate zemlje ne pomognu afričkim zemljama. Ovaj potez Italijana je više u panici i ništa ne rješava. Pogriješili su ako misle da je rješenje u tome da nerazvijena Crna Gora prima migrante. Može samo izazvati… Više »

Rapido
Gost
Rapido

Ni slucajno!!!!!!!!!

xyz
Gost
xyz

Vlada CG nema stav! Čudo, što im ne jave ovoliko vremena?

Sikkii
Gost
Sikkii

Dako Americka ambasada izda neko saopstenje. Banana drzave nemaju stav.

Msse avetinjo
Gost
Msse avetinjo

Nek ih smjeste u Americku ambasadu…Taman nemamo ni mi dje

Ne ne
Gost
Ne ne

Necemo.

Šaćiri
Gost
Šaćiri

Ocete, ocete

Rumh
Gost
Rumh

Vlada CG je grupa neznalica. Ako nam sad udju migranti, onda ih eto na hiljade

H. Novi
Gost
H. Novi

Da ih primimo, naravno. Nijesu gori od ovih migranate iz šumske koji su već 20 godina okupirali H. Novi.

Rakelsa
Gost
Rakelsa

Tako razmišlja rob ove vlasti kojoj su svi bliži od brace. Trk po sendvic

H. Novi
Gost
H. Novi

Kome su braća? Nama? Ovi iz šumske? Ajde ne sprdaj se.

Leleku
Gost
Leleku

Vama botovima je već objašnjeno da većina takvih ni nema pravo glasa i pored toga što su tu u braku 20 god. Tu ustvari i pokazujete pravo lice. Znamo i da bi ste opet otvorili konc logor po uzoru na susjede i taman sa njima. Goli otok čeka plače.

Leleku
Gost
Leleku

Koga ces ti da primis? Kao da si nekad nekoga primio!

Steamroller
Gost
Steamroller

Smiješ li to što ovdje pišeš komšijama u lice reć?

Pegejac
Gost
Pegejac

CG da primi 0,5 – 1 migranta. Ako ćemo proporcionalno da gledamo.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ти мигранти су дошли у Италију. Зашто би их ми требали примити може ли неко од Италијана појаснит. Има ли ЦДМ новинара који би могао посјетити амбасадора Италије и питати га ово?

Tipay
Gost
Tipay

Nema, novinari CDM čekaju stav vlade, nemaju svoj

Mare
Gost
Mare

A Vlada ceka stav Amerika. Polako treba vremena ….

Glukoza
Gost
Glukoza

A kad je ova vlada imala svoj stav?

HN-CG
Gost
HN-CG

Ajmo sada molim lijepo,izbjeglice iz ’90-tih sto smo ih mi primili na pjeni od mora i koji su zaboravili kojim putem da se vrate kuci(poslije rata)i masovno ostali pogotovo u Herceg Novom,javi te se i primi te migrante kao sto smo i vas primili.I da se ne zaboravi;dobili licne karte i na prvim izborima okrenuli se protiv drzave koja im… Više »

Glukoza
Gost
Glukoza

Da li ti je poznato da neke od tih izbjeglica nisu imale gdje da se vrate? Npr. oduzet stan ili srusena kuca. Da li ti je poznato da neke izbjeglice nisu dobile

Realan
Gost
Realan

Glukoza,da poznato mi je i treba da ostanu, a sta cemo sa vecinom sto su ima li gdje da se vrate ili sa onima sto im je obnovljen dom kojeg nisu smjeli prodati pet godina,sacekali pa prodali da li ti je to poznato,a i te kako se bahate se po Novome.No me zanima ako dodje do nekih nemira oce li… Više »

Glukoza
Gost
Glukoza

drzavljanstvo ni nakon vise od 20 godina zivota u CG, vec imaju status stranca sa stalnim nastanjenjem. U prevodu, nemaju pravo glasa na izborima. Da li ti je poznato da ima izbjeglica koji su vise decenija u braku sa crnogorskim drzavljaninom ili drzavljankom I odbijen im

Gost
Gost
Gost

Glukoza
a dali je tebi poznato da ima naseg naroda koji jedva sastavlja kraj sa krajem…
dali je tebi poznato koliko naseg naroda ima nezaposlenog….da li je tebi poznato kako je nasem narodu….
A,svima smo pomogli kad god smo mogli,a pojedinci bolje zive nego narod sto je odavde..

Glukoza
Gost
Glukoza

je zahtjev za drzavljanstvo? Koliko je izbjeglica iz Dubrovnika doslo u HN? Da li je povod za to JNA I crnogorski rezervisti koji su pljackali tamo? Da li su crnogorski rezervisti senlucenjem

Pigaronče Fafar
Gost
Pigaronče Fafar

A nema ih u PH, BD, KO, itd!?

Kax
Gost
Kax

Idi negdje da se opismenis, dukljanine.

Savo
Gost
Savo

Italijani shvatili da je to najbolji nacin da se migranti sami vrate svojim kucama. Kad dodju u Crnu Goru, vidjece da je Sirija zlatna. Oce italijani da prezentuju migrantima da postoje i gora podrucjaa od mjesta odkud su pobijegli.

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Neka prihvate proporcionalno broju stanovnika i standarda u odnosu na druge drzave.

Pegejac
Gost
Pegejac

Znači 0,5 migranata da primimo.

innis
Gost
innis

Eto vam cedemovci, a vi napali Medojevica

budala
Gost
budala

Ima I crna gora socijalnih slucajeva gorih od ovih migranata, neka o njima brine

Mrgud
Gost
Mrgud

Ko su bile koalicione snage napada na Irak,Libiju,Siriju ko su režiseri arapskog proljeća,čije su to bile kolonije. Svaka čast nevoljnicima,ali mi nismo adresa za njh. Put Evrope,Amerike,V,Britanije tamo je vaše mjesto. Amerikanci vješto zakuvaše i uvališe vruć kolač Evropi. Svo zlo modernog doba potiče iz SAD-a njenih satelita Engleza. A ni rusi nisu daleko odmakli.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ми смо чланица тог савеза не заборави.

Milosnik
Gost
Milosnik

Još gore. Sve znali, a potpisali “pakt sa djavolom”.

Leleku
Gost
Leleku

Već zabadate noz u ledja saveznicima, a McSotona samo sto je bacio kasiku….

Emilo
Gost
Emilo

GeneralnO treba svakom u nevolji pomoći. Ne bjže od kuće iz obesti. Samo bi pošteno bilo da ih u svoj dom prvo prime oni što su ih isceli, pa ostali po redu.

nikša
Gost
nikša

Ne možemo s mirom živjeti od ovih migranata iz SRB i RŠumske, samo nam još trebaju i ovi.

Savo
Gost
Savo

A mozda ti i nijesi Niksa. Mozda tebe žulja sto je Srbija iz ratnih desavanja izasla sa teritorijalnim prosirenjem. Mozda ti krivo sto ne ostvariste amanet Alijin. Nista od zelene transferzale. A.

Traktorijada
Gost
Traktorijada

Lol kakvim prosirenjem? U pasaluk cete brzo bajo moj

nikša
Gost
nikša

Ja koliko znam vi ste se teritorijalno skupili, a ne proširili

Integrali
Gost
Integrali

Primicemo kako necemo, primamo mi kol’ko idje mozemo. No bi valjalo da nam premijer ode na par casova kod Orbana, samo da ga i ovaj ne poćuška.pi, kad se narodu kicma amputira.

e, viđi, ovako
Gost
e, viđi, ovako

A evo pukosmo od komšijskih migranata, pa viđećemo za dalje

Pesa
Gost
Pesa

Red je da Crna gora primi ove nesrećnike, i ne samo njih već i hiljade ostalih. Mi imamo mali priraštaj i treba nam naroda vazda. A to su uglavnom čestiti ljudi, od nevolje utekli. Ne treba narod ništa da brine, naš predsjednik zna kako će nas zaštititi ka i vazda. Budimo humani i spokojni.

Zivka
Gost
Zivka

Da budemo humani jel ?! Sprdas li se ti to ? Ti ne znas sta sve primas kod sebe u dvoriste , koliko tu bolesnih izopacenih umova ima koje nije briga na kojoj su teritoriji i kako ce se docepati kore hleba … kradjom , plackanjem , silovanjima , ubistvima … ti nisi svjestan da ugrozavas sjutra bezbjednost sebe i… Više »

tschugo
Gost
tschugo

pa i u njemackoj je slicno ko u italiji,ali mediji sve kriju pod tepihom

Integrali
Gost
Integrali

Ovim humanim po jevropi na nos izadje njihova humanost, no ih u vazduh dizu i nasrcu nozevima na njih. Nije fora da se rijesi problem u njihovim zemljama, no da se destabilizuje Evropa i preplavi ektremistickim islamom. A oni koji su to sve zakuvali s.ru o miru demokratiji ljubavi i slobodi. Sad cemo svi da primamo 😉

Zivka
Gost
Zivka

Evo sad vidim da sam mozda pogrijesio posto si pomenuo predsjednika i njegove sposobnosti da zastiti narod ,pa rekoh sad sarkazam je u pitanju … ponijelo me prije hahha ali stojim pri svakoj rijeci .. nema pustanja nikoga , samo probleme sebi stvaramo a malo li ih je !

Boom
Gost
Boom

Vele da oce prirastaj da poraste prilivom “bombasticnih” migranata. Moze bit na Cepurke. Bistar si ti mladic!

Boom
Gost
Boom

S tim sto je sad malo tesko provalit jesi li ironican..koliko zabalave poneki branitelji vlasti, moze bit da si od tija 🙂 ako je u pitanju bila ironija, izvinjavam ti se.

Jeronimo
Gost
Jeronimo

A i da dodju ne bojte se nece ovdje ostati, pobjeci ce glavom bez obzira.

e, viđi, ovako
Gost
e, viđi, ovako

Jeronimo, a čudo ti osta? Nema niđe kao ođe,ne bogomi!

Jeronimo
Gost
Jeronimo

Nema za neke,odabrane, i odakle znas da sam ostao.

iff
Gost
iff

Čudma mi je ova vladina statistika. Vele u CG ušlo 2800 migranata a u BiH CG rutom 10.000!? Đe je ovih 7200 neevidentiranih? Inače prilično su vidjljivi po gradovima CG pa i centru Pgd posebno van radnog vremena. Nije mi bilo neki dan svejedno proći pored jedne grupe od 7 mladića.

Kotor
Gost
Kotor

Neka ih proslijede Andjeliji u Njemačku. Ona sve prima

Crmničanin
Gost
Crmničanin

Sto ce djavo u krstenu zemlju,bez da gajimo zmiju u njedrima. Petar II Petrovic Njegos, “Gorski vijenac”

Milosnik
Gost
Milosnik

Imamo mi domaćih, da ih izvozimo… Miraš, Stevo, Novak, drugi Novak, Milo, Ivan, Aco, Miško, Predrag, Milutin itd. To su naše zmije u njedrima!

Djoka
Gost
Djoka

Nema primanja ni jednog jedinog migranta. Neka se nose u tri pm…i Italijani i migranti. Napali su Libiju, bombardovali je do kamenog doba, i sad oce da ne snose posledice. Ko im yehe mater, neka ih sad prihvataju. Cigani

Milosnik
Gost
Milosnik

Kao clanica NATO saveza, čije su države sve to i uradile, saveznica Crna Gora treba da podnese dio tog tereta i olakša Italijanima, Njemcima, Englezima… sto se bunite, kad ste ušli u NATO? Sad sa njima dijelite i dobro i loše!

Leleku
Gost
Leleku

Brzo zabadate nož u ledja saveznicima hahahaha tek ćete!

crnogorac
Gost
crnogorac

A u vezi čega je ova Vlada imala stav? Pri čemu mislim na korist naroda i države.

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Ako ga budu i imali bice to za 5-6 dana kad zaboravimo oko cega je taj stav uopste.

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

neka ih prime oni sto ih organizuju i salju po evropi, erdogan i putin…

Todor
Gost
Todor

Pušiš li, knjaže? Zapali slobodno!

Evropljanin
Gost
Evropljanin

Knjaz Danilo je bio vladar Egipta. E kako si vrisnuo, Knjaže!

loky
Gost
loky

Mi zalud prosle godine primismo 350 migranata a oni jadnici kad su vidjeli dje su dosli pobjegose glavom bez obzira…Odose za BiH i odatle za Njemacku

Mr. Perfect
Gost
Mr. Perfect

Ni slučajno!

Viva E libertas
Gost
Viva E libertas

Kad prodje turisticka sezona apartmani i stanovi si prazni i uselite ih u iste pa nek placaju nesto sitno…da se spasi postsezona u turizmu i poveca BDP 🙂

loky
Gost
loky

Oce povecat ce se BDP od 20 migranata. Sjedi 1….

Replika
Gost
Replika

Naravno da je vlada jos bez stava. Ne budi se Soros rano ujutro tek oko 2-3 sata. Cekaju sto ce im reci mali tata Soros. Vlada je Soroseva a predsjednik i njegova ekspozitura poslisnici MI-6. Opozicija takodje placenici zapadnih sluzbi i sektaskih udruzenja. Kad mi izgubismo ovu Crnu Goru casnu i postenu zna li iko. Ustani iz groba Sv. Petre.

Leleku
Gost
Leleku

2006! Dali ste im apsolutnu vlast 😉

Mariminija
Gost
Mariminija

Ipak je Kurc rekao da ne može.

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

A milo ti ga pomenut Mari…!

aaa
Gost
aaa

Crna Gora je primila dosta imigranata iz regiona

Mexi
Gost
Mexi

Da se prihvate ovi migranti. Pa za koju godinu da im se da drzavljanstvo. Tako da Crnogorci iz Srbije cija su imanja i groblja vjekovima ovdje a oni igrom sudbine otisli da hljeb zaradjuju u Srbiji, ne mogu imati crnogorsko drzavljanstvo, a ovi ISIL ratnici da se prihvate i da im se za koju godinu da drzavljanstvo. A za koju… Više »

Joxim
Gost
Joxim

Mexi svaka ti je na mjestu. Već smo svjedoci da 20.000 Roma kreira političku situaciju u Cg. A tek referendum kad su glasali i živi i mrtvi iz Bosne, Sandžaka i Kosova,da bi na zadovoljstvo Zapada,a protiv pravoslavlja i većine,izglasali tkzv. nezavisnost Cg.

Vučina
Gost
Vučina

Joxime ,to ti je priča iz debelog crijeva

Nenad
Gost
Nenad

Vec su ti je napisali,2006.

lipovo
Gost
lipovo

Zna se ko je izazvao krizu u Libiji, Siriji… pa ih gospodo Italijani uputite na njihove adrese. Samo g-din Orban ima “petlju” da javno brani svoju Drzzavu od “iscenirane bijede”

NATO
Gost
NATO

Neće moći to tako drug moj!

nemamime
Gost
nemamime

Interesantno, Italija i Francuska izazovu rat u Libiji, a onda Crna Gora da plaća smještaj emigrantima. Toliko o tome koliko je ova država nezavisna. Počele su istorijske kukavičke i uvjek poražene države poput italije da nam ispostavljaju zahtjeve na koje ne smijemo ni da odgovorimo.

NATO
Gost
NATO

Uhapsicemo vam državu onda!

Kiki
Gost
Kiki

Postali smo svjetska deponija. One koje niko nece salju u Crnu Goru. Okorele teroriste iz Gvantanama Amerika posalje nama da se mi sa njima nosimo. Cijela Evropa nece da prihvati migrante i zbog njih podizu zidove od 6 metara i zilet zice, a mi da ih dobrovoljno ugostimo. To je sudbina banana drzava.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Normal..treba Bit human i primit nevoljnike.

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Evo humanog čojeka! Svakako je u inostranstvu i daće kuću nevoljnicima da bude human!

Dukljanin
Gost
Dukljanin

A sto smo primili srbe i albance a ove ne mozemo…

no1
Gost
no1

treba biti human ali primiti ih u CG nije humano nego najveca kazna

Send this to a friend