Politika

Italija traži da Crna Gora primi migrante, Vlada još bez stava

Brod Dikoti sa migrantima (Foto: AP)

Vlada Crne Gore još se nije odredila prema zahtjevu Italije da naša država prihvati dio migranata sa broda Dikoti i on je u proceduri.

“Ambasada Italije je kontaktirala Ministarstvo vanjskih poslova o mogućem prihvatu dijela migranata sa broda Dikoti. Crnogorske vlasti se jos nijesu odredile prema tom zahtjevu i on je u proceduri”, kazao je CdM-u šef Vladinog Biroa za odnose s javnošću Srđan Kusovac.

Italijanska vlast tražila je od Crne Gore da primi dio migranata koji su se u nedjelju iskrcali u jednoj od sicilijanskih luka nakon što su ih italijanske vlasti nekoliko dana zadržale na brodu kojim su došli u tu državu,pišu italijanski mediji.

Zamjenik premijera Italije, iz desničarske Lige, Mateo Salvini, kako pišu italijanski mediji, zahvalio je Albaniji koja je izrazila spremnost da preuzme 20 od oko 140 migranata koji su danima bili zatočeni na brodu Dikoti, ali i da je zvanični Rim kontaktirao Crnu Goru i Srbiju, tražeći od njih da preuzmu dio migranata.

Irska je pristala da prihvati do 25 migranata sa broda, a migranti će do upućivanja u druge države biti smješteni u jednoj od katoličkih crkava na Siciliji.

<<<Crna Gora se sprema za priliv migranata, vojska i policija čuvaju državnu granicu<<<

A.O.

94 Komentara na "Italija traži da Crna Gora primi migrante, Vlada još bez stava"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend