Politika

Ivan Vuković i zvanično novi gradonačelnik Podgorice

Ivan Vuković

Odbornici vladajuće koalicije izabrali su danas tajnim glasanjem Ivana Vukovića za gradonačelnika Podgorice. Na toj funkciji Vuković će zamijeniti Slavoljuba Stijepovića koji će u narednom periodu obavljati funkciju generalnog sekretara predsjednika države. Vuković je izabran za gradonačelnika nakon što je Skupština konstatovala ostavku Slavoljuba Stijepovića na tu funkciju, u skladu sa važećom legislativom u ovoj oblasti. Za Vukovića je glasalo 35 odbornika, jedan listić je bio nevažeći, od ukupno 36. Prije glasanja odbornici opozicije su napustili salu.

Sjednica je počela minutom ćutanja povodom smrti Slobodana Stojanovića bivšeg predsjednika parlamenta Glavnog grada. Od 61 odbornika sjednici je prisustvovalo 54.

“Tesko je pronaći riječi zbog časti koje ste mi ukazali. Učiniću sve da Podgorica postane evropski grad. Uvjeren sam da svi uprkos političkim razlikama želimo da naš grad postane evropski centar. Kako budem radio tako mi Bog pomogao”, kazao je Vuković nakon što je izabran za gradonačelnika.

Prema njegovim riječima nakon perioda intenzivne urbanizacije tokom kojeg je Podgorica dobila konture modernog grada, “naša ideja vodilja u narednim godinama biće njena evropeizacija”.

“Uz dalju izgradnju saobraćajne i komunalne infrastrukture, te unaprjeđenje poslovnog ambijenta u Podgorici s ciljem rješavanja problema nedovoljne zapošljenosti naših sugrađana, osnovni cilj buduće gradske uprave biće kreiranje novih sadržaja kojima ćemo upotpuniti kulturni, sportski i ukupan društveni život našeg grada“, rekao je Vuković.

On je istakao da, kao neko ko je duže vrijeme boravio u inostranstvu, nema nikakvu dilemu da bi, u dogledno vrijeme, Podgorica mogla postati jedno od najljepših mjesta za život u regionu i šire, a, zahvaljujući jedinstvenom geografskom položaju, uz mudro korišćenje izdašnih prirodnih potencijala ovoga kraja, kvalitet života u našem gradu uskoro bi mogao postati uistinu evropski.

“Da bi Podgorica bila ono što može i treba da bude, potrebno je da i mi koji sjedimo ovdje pokažemo novu vrstu političke kulture i odgovornosti prema opštem društvenom interesu. U tom smislu, nemam dilemu da je ono što nas razdvaja gotovo beznačajno u poređenju s onim što nas povezuje. I siguran sam da neću pogriješiti ako kažem da, bez obzira na političke razlike i bez izuzetka, svi volimo ovaj grad i želimo mu svijetlu budućnost, da želimo sigurniju, čistiju i zeleniju Podgoricu, trotoare i rasvjetu u svakoj ulici, vodovod i kanalizaciju za svako domaćinstvo, pješačke zone širom Mirkove varoši, šetališta uz Ribnicu i Moraču, novo Gradsko pozorište, istočnu tribinu Gradskog stadiona i novi Stadion malih sportova, nova i održiva radna mjesta za naše sugrađane”, naglasio je gradonačelnik Podgorice.

On se zahvalio dosadašnjoj gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom Stijepovićem.

“Privilegiju da nastavimo voditi Podgoricu u velikoj mjeri dugujemo Vašoj posvećenosti i odgovornom odnosu prema poslu koji ste do danas radili”, zaključio je gradonačelnik Vuković.

Odbornik Momčilo Vujošević je, obrazlažući prijedlog Liste “Za dobro građana Podgorice-Pobjednička koalicija Milo Đukanović” da Vuković bude gradonačelnik, naglasio je da je izborom  Ivana Vukovića za gradonačelnika Podgorice, Glavni grad dobio prvog čovjeka izvršne vlasti koji je u stanju da realizuje izborni program koji garantuje nastavak ključnih infrastrukturnih projekata koje su počele još u mandatu dosadašnje gradske uprave, kao i početak realizacije novih, a sve zajedno će obezbijediti unaprjeđenje kvaliteta života naših građana.

Tokom rasprave o izboru gradonačelnika Glavnnog grada opozicioni odbornicu su komentarisali i rad dosadašnjeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića.

Odbornik Demokrata Vladimir Čađenović je kazao da Stijepović nije uradio ništa što je obećao.

“Kamo srece da je to uradioprije dvije godine. Ne samo da nije ispunio to što je obećao, već imamo gradonaćelnika koji se zadržao samo jedan mandat. On je pokušao da obezbijedi još funkcija za sebe. Ali ovog puta je izgubio, njegovi najbliži saradnici su mu pomogli sa ode sa ove funkcije. Danas se za stvarnog gradonačelnika bira Milan Roćen koji je izjavio da će Žabljak biti glavni grad. Ali ako DPS ovako nastavi Podgorica neće biti glavni grad”, poručio je Čađenović.

On je najavio da će opozocija napustiti sjednicu Glavnog grada te da neće glasati za prvog čovjeka Podgorice.

Luka Rakčević iz Građanskog pokreta URA je istakao da mu je jako mi je žao što je Vuković prihvatio ulogu piona kriminalnih interesa DPS-a.

“Želim da ne zavrsi kao Marović, Kuljača, Pavićević. Ne želimo da učestvujemo u neligitimnom izboru gradonačelnika. Ne postoji nijedan opravdan razlog da učestvujemo u današnjem glasanju”, kazao je Rakčević.

Prije rasprave o novom gradonačelniku i glasanju Slaven Radunović, Snežana Burzan i Jasna Gajević podnijeli su ostavke na odborinička mjesta.

Podsjećamo Vuković je na lokalnim izborima u Podgorici 27. maja bio nosilac liste koalicije “Za dobro građana Podgorice Milo Đukanović” koju čine DPS sa koalicionim partnerima Bošnjačkom strankom, Liberalnom partijom, Demokratskom unijom Albanaca, Crnogorskom i Pozitivnom Crne Gore.

Ovu partiju na izborima je podržalo 48.047 građana čime su osvojili apsolutnu vlast, odnosno 32 mandata u gradskom parlamentu.

Za vršioca dužnosti sekretara Skupštine Glavnog grada-Podgorice izabran je Veselin Vukčević, koji je i u prethodnom mandatu obavljao tu funkciju

A.G.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nick- Brozomora
Gost
Nick- Brozomora

Ne no kad ukuca ivan vukovic nailazi se na fuzbalera Hajduka i ex Buducnosti..?

Ima li ko da potvrdi da to nije ista osoba.

Mujo
Gost
Mujo

Sto će uraditi sa Starom Varosi? Po tome ćemo vidjeti koliko mu je Pg u srcu umjesto u džepu

centar
Gost
centar

vlada pavicevica za zamjenika gradonacelnika👍

milan
Gost
milan

Sve je rekao o sebi ovim- kako budem radio neka mi tako bog pomogne! Je li moguće da se ovako u 21. vijeku zaklinje univerziutetski profesor i gradonačelnik glavnog grada? Neka on sa tim svojim bogom održava kakve god hoće veze, a mi građani PG pomoćićemo mu kako bude radio. Nagradom ili smjenom!

Hello
Gost
Hello

Sto si ocekivo od momka iz Pive?

Stevo kubura
Gost
Stevo kubura

Ide li u crkvu ili pod Tendu?

Hello
Gost
Hello

Ako ne uvede Belgiju u NATO nista nije napravio.

Italijanka
Gost
Italijanka

Nismo mi zaostali no nema fudbala 👍💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃😃

Italijanka
Gost
Italijanka

Za mog bivšeg druga vladu srbijanca oj dunav dunave dunave ti si znao za naše sastanke 👍💃♩♩♩♩♩💃💃💃💃💃💃💃💃👍

Italijanka
Gost
Italijanka

Na ovoga kozar liči 💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃👍

Slavko Šćekic
Gost
Slavko Šćekic

Da ima trunku od trunke obraza, sramota bi ga bilo da izađe do pjace, posle one blamaže sa “neutralnom Belgijom”, a ne da sjedne u fotelju gradonačelnika ili (zamisli!!!) da se vrati da predaje studentima. Ali, #obrazaBez

vasojevic
Gost
vasojevic

strikov nasljednik, u Baru tatin nasljednik, svak normalan ko moze i ima uslova treba da bjezi iz drzave, jer ovi ce sa koljena na koljeno vladat,zalosno

Nikola
Gost
Nikola

Juce razgovaral sa jednom simpatizerkom dpesa Zena uporno tvrdi da my niskom vujovic nije nikakav rod.?

Nikola
Gost
Nikola

Da mu Misko Vukovic nije rod2

Komentator
Gost
Komentator

E, e… Nego treba tebi da preda diolomu, pa da ti predajes i budes gradonacelnik, jer ti nikad nisi napravio lapsus u zivotu…

Slavko
Gost
Slavko

Lapsus se lako prepoznaje i ispravi, a ono nije bio lapsus nego elementarno nepoznavanje materije o kojoj je predavao NA FAKULTETU. Isto kao da učiteljica kaže da je prvo slovo azbuke “B”. Ne treba mi ništa ni njegova diploma ni gradonačelnička fotelja, objema se nezasluženo kiti.

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

ODAJES UTISAK VELIKOG GOSPODINA KOJI ZNA STO ZELI !
SRETNO I TEBI I PODGORICI I CRNOJ GORI!

vasojevic
Gost
vasojevic

na strika, prepre…pametan,od njih pametnijih u drzavi nema

Ve$a
Gost
Ve$a

Srecno kralju 💪

Ve$a
Gost
Ve$a

Dje si ti, eno se opet nevaspitani i nekulturni stranci povredjuju na Žabljaku! A to je tvoja ispaša.

Sicuro
Gost
Sicuro

Ha, ha…on je kralj za sve tamo

Danilo
Gost
Danilo

Kad se ukuca Ivan Vukovic na net odma izlazi pored Belgija 🙂 🙂 🙂 a vrh..
Kako Podgorica nije glavni grad?! Meni su rekli odje da dodjem.. Petnjica..? Aha, ok..

DPS Ljubović
Gost
DPS Ljubović

Što se ođe sve lupeta… A Vlado Pavićwvić bi mogao državu voditi, a ne menadžerisati gradom. Ljubomornih i zavidnih puna CG

Mr.Bad
Gost
Mr.Bad

Mr.Good, je li ti Vlado brat?

Komšo
Gost
Komšo

Ivane,
Uzmi knjigu u ruke I uči sad čitav avgust,Pa u septembarski rok da budes spreman.

Ivo
Gost
Ivo

Dobro, striko!

Ve$a
Gost
Ve$a

Guba je teska bolest….jadan ti 😁

djoma
Gost
djoma

Nametnuo se sukljanjem po tv emisijama,braneci vlast u svojstvu nezavisnog strucnjaka..koji predaje studentima o NATO-u, a ne zna koje drzave su njegove clanice..

NBA
Gost
NBA

SRECNO GOSPODINE VUKOVICU! ZASLUZUJETE PO SVEMU MJESTO PRVOG COVJEKA PODGORICE!

Mr.Good
Gost
Mr.Good

Cestitke novom gradonacelniku Ivanu Vukovicu.

Koko
Gost
Koko

Obzirom da Časlav Vešović ostaje zamjenik, a Vlado Pavićević postaje menadžer, mislim da će mu operativni dio posla biti olakšan

Šule Ljumić
Gost
Šule Ljumić

NEKA JE SA SREĆOM, GOSPODINE VUKOVIĆU!!!!!

Komšija
Gost
Komšija

Šule, treba bi još jednom čestitati, ko zna je li vidio?

tugomir
Gost
tugomir

Prica se sljedece> ko sad bude gradonacelnik PG, taj je Milov nasljednik. Sjetite se ovoga za koju godinu…

Šule Ljumić
Gost
Šule Ljumić

NEKA JE SA SREĆOM GOSPODINE VUKOVIĆU!!

Šule Ljumić
Gost
Šule Ljumić

Neka je sa srećom!!

Zoro
Gost
Zoro

Oće li se išta raditi na Starom Aerodromu, ili ga svi zaobilaze

2006
Gost
2006

Zna li se je li prof dr saznao da je Belgija članica NATO saveza.

Belgiju u NATO
Gost
Belgiju u NATO

Zasad je neutralna. Kako neutralna? Doktorski neutralna!

Gost
Gost
Gost

Ja ne vjerujem da će nešto od nabrojanog ispuniti. Biće sve isto kao i do sada. Navikli smo na laži i prevare predizborne.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Jel to stvarno promrmolja nesto? Jesi li ti bio u Podgorici prije 20godina? Bila je selendra, kasaba, sad makar lici na grad mada jos mnogo treba

Italijanka
Gost
Italijanka

Bokeljka je veliki zalogaj za mene. 👍💃👍💃😃ciganin sam al najlepši 💃💃💃😃😃😃👍

MUHAREM
Gost
MUHAREM

DPS izrod

Ve$a
Gost
Ve$a

Izroda ti jedino tata ima… greote…

Ve$a
Gost
Ve$a

Ih, kad se puštiš po portalu!

MUHAREM
Gost
MUHAREM

Jos jedna prodana dusa DPS a grad ce biti u istom stanju kada je MIGO bio grdonacelnik, P

Ve$a
Gost
Ve$a

A sto se krijes iza laznih nickova?

Ve$a
Gost
Ve$a

Kako neko može biti toliko blesav?

Ve$a
Gost
Ve$a

A kako moze neko da krade? Aj objasni nam to direktore stada? Hahahah! I to ni manje ni vise no nickove po portala hahahahha! Greoto…

Nick
Gost
Nick

Gradu je potrebna nova energija…Stijepovic mozda i nije imao neke vidne afere i nije bio los ali mu je falilo energije i i icijative…mislim da se vise moraju pritisnuti investitori koji su preuzeli obavezu izgradnje infrastrulturnih objekata(bulevara ,obilaznica,gradskog pozorista itd)…do sada to nije bio slucaj,narocito neki investitori kao sto je Cijevna komerc…oni koce razvoj ovog grada a jos za to… Više »

Italijanka
Gost
Italijanka

Da pozdravim deja zecanina 😃😃😃😃😃

Anela
Gost
Anela

Puna podrska za novog gradonacelnika cestitam od srca , nama je i potreban neko ovako mlad i ambiciozan prije svega vrlo pametan, koji ce od Podgorice napraviti Evropski moderni grad. Nasli su dobrog zamjenika postovanom Migu nastavice njegovim stopama i izgraditi Podgoricu na najbolji moguci nacin u to se ne sumnja.

Crni
Gost
Crni

Ne poltronisi se.

Italijanka
Gost
Italijanka

Ima li kakav filozofski program osim ovoga CDM a da idem tamo 😃👍💃

Italijanka
Gost
Italijanka

Milane ja mislim da ti je najveća kazna što te mrzim 😃😃😃

Transporter
Gost
Transporter

DPametan, elokventan, mlad, Doktor Nauka od Podgorice će napraviti Evropski grad.Puna podrška za Novog Gradonačelnika!

Čajo
Gost
Čajo

Misliš evropski pari sen žermen, ka Migo?

Crni
Gost
Crni

A ti ces i dalje biti sofer

Italijanka
Gost
Italijanka

Bolja je ivana ima veću cuclu ima se može se 😃😃😃😃😃😃

tiki
Gost
tiki

Pion.

NLO
Gost
NLO

Ovo je pravi potez.Budite dobar gradonacelnik kao profesor!Srecno!

Midruz
Gost
Midruz

Cestita Vam na izboru za gradonačelnika, a posebno pozdravljam gospodina VeskaVukcevica.

veki
Gost
veki

školuje, ljubi i gura ga striko Miško

Italijanka
Gost
Italijanka

Ivana hljeba i igara 😂😂😂😂😂😂udala se moja crna ranka 😂😂😂😂😂😂😃👍

Italijanka
Gost
Italijanka

Kako bokeljka zna da je tražim na cat 😃😃😃😃😃😃😃😂👍

Stjuardesa
Gost
Stjuardesa

Bravo,svu sreću u radu vam želim!!!!Trebao nam je neko ovakav!!!

Bobo
Gost
Bobo

Idemo stadion malih sportova da sredite kao sto ste obecali!

2006
Gost
2006

Bez brige. Nići će neka soliterčina pod Goricom.

IvAnA
Gost
IvAnA

Srecno! Nove generacije, nove ideje, novi ideali… za napredak i boljitak svih gradjana.

Enigma
Gost
Enigma

Neka je Srećno Gradonačelniče,Podgorica je dobila čovjeka koji će nastaviti tamo đe je Dr Mugoša stao.Podgorica od Evropske metopole sa Ivanom do najljepšeg grada na svijetu ……e viva Montenegro

djoma
Gost
djoma

Trenutno je bez premca najruzniji glavni grad u Evropi. Ako neko zna ruzniji neka mi kaze..

Zabjelcanka
Gost
Zabjelcanka

Najbolji je izabran!!Srecno Ivane

Vuk
Gost
Vuk

Je li ovo onaj “nezavisni” analiticar :)))

mshsg
Gost
mshsg

Jeste,pridruzio se nezavisnom novinaru,nezavisnoj novinarki i svim ostalim nezavisnim..

Titograd
Gost
Titograd

Kuku lele ko nam je gradonacelnik. E moj titograde nista od tebe ne osta. Ostali samo dugmici😀

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Ako bude dobar koliko je lijep imacemo dobrog gradonacelnika.

realan
Gost
realan

a puca od ljepote inace,ne mogu da provalim jesi li ozbiljan ili ironican

Ve$a
Gost
Ve$a

Ti si onaj od onih ruznih seljacina koji crkose jer se ne zene hahhaha! Manje gubaj i mrzi druge, mozda ti Bog da srecu…brate napaceni 😂😂😂😂

Ve$a
Gost
Ve$a

Hahaha, što da ti kažem?

Ve$a
Gost
Ve$a

Ovce te zovu kradljivce… 😂😂😂😂

Ve$a
Gost
Ve$a

Ti si bio ovčica dok se nijesi portala dovatio! Kao opčinjen, prazniš se na ljude koji iznose svoje mišljenje, vrijedjaš, potcjenjuješ! To može samo glup čovjek ili Blesa!

Glik
Gost
Glik

Momak nije bitan u ovoj prici vec striko Misko ideolog partije i najveci grobar Crne Gore.Presao je put od ektremnog Srbina do odanog Crnogorca od podrzavanja Momira I trazenja hapsenja Mila do ljubljenja skuta gospodara.Jedno ljudsko pih…

Jenefer
Gost
Jenefer

Vala.. no ovdje sve prolazi..

Blago nama
Gost
Blago nama

Eh kuku…

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Kukala ti kuka

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Pravi covjek na pravom mjestu! Sa srecom Ivane, pa da nastavis sa pozitivnim djelovanjem u nasem gradu.

Glik
Gost
Glik

Nisi ti ni druga generacija Podgoricana.

tul
Gost
tul

Ovim je i zvanicno zavrsena legalizacija otimanja ovog prostora od genereacije mladih i lijepih. Mila i Aca su naslijedile generacije njihovih sinova i sinova njihovih prijatelja. A ponosna sirotinja crnogorska ce nadnicariti kod njih za najbjednije nadnice u Evropi. Nika vise 1918

Migo sen žermen
Gost
Migo sen žermen

Je li njemu nadimak Butko?

Crni
Gost
Crni

I na kraju odose sportisti u politiku…

Kush bre
Gost
Kush bre

Fuuuuuj

Filipa
Gost
Filipa

Cudan li smo narod, dozvolite da mladic pocne sa radom ne postavljajte mu nogu prije nego je i krocio.

Crni
Gost
Crni

A evo svima pruzismo pa nista ne dobismo…tako ste i za Liksica govorili pa je danss predsjednik KK Mornar…sve po partijskoj i rodbinskoj vezi dolaze…dajte da vidimo sta je to toliko do sada uradio da bi ga preporucilo za ovo.mjesto….

Saša
Gost
Saša

Ivane srećno,konačno više smjena generacija!!

Dobrota
Gost
Dobrota

Jesi li mislio to na njegovog strica,strinu,..jos poneke iz Sudova?

Glik
Gost
Glik

Ha ha ha zar stvarno vjerujes u to sto pises bas je smjena generacija Dusko (stariji) zamijenio Mila,Simovic nikad mladji kao i Tarzan sa cuvenim urlikom sa lijane AAAAaaaaaaaa.

vasojevic
Gost
vasojevic

pravi komentar! Smjena generacija, tate vladale 30 godina sad ce sinovi i sinovci narednih 30

Bojke
Gost
Bojke

Iskreno se nadam sa ce bar umjeti da sveze dvije recenice

Ve$a
Gost
Ve$a

Ma ti ces da “svezes” djelujes tako inace… 😂😂😂😂 hahahhaha… svezan!

Ve$a
Gost
Ve$a

Ihihihi

Ve$a
Gost
Ve$a

Krades nickove i stidis se sam sebe? Aaaa bravoooo 😂😂😂😂

Ve$a je konj
Gost
Ve$a je konj

To je tvoj jezik!

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Kakav će biti Vuković,treba ga sačekati da radi.Kakav je bio Migo?Gorega od 1945. ovaj grad nije imao.To svi znamo i dobro je za građane što ide.Srećan mu put,a da nikada više takav ne dođe na mesto gradonačelnika

crnogorac
Gost
crnogorac

Podgorica podgoričanima, sa ovakvima gubi!

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Pametan, rječit, bastašan, zaslužuje šansu i da mu se poželi sreća i uspjeh i nama s njim!

Onako samo
Gost
Onako samo

Neka Zoja

Gost
Gost
Gost

Kakav će biti Ivan Vuković gradonačelnik? Ako bude sarađivao sa svim građankama i građanima Podgorice i ispunio sve što su potrebe biće dobar za taj jedan mandat. Treba da razgovara sa svima koji žive u Podgorici. Dakle saradnja će biti najvažnija.

Ranko
Gost
Ranko

Samo da nije MIGO

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani

Bratimimo se sa Briselom 🙂

Belgiju u NATO
Gost
Belgiju u NATO

Ne možemo dok Belgija ne udje u NATO!

Horhe
Gost
Horhe

Čeka ga previše posla .. Treba nam nova bolnica, vrtić i škola u City kvartu, PLANSKA gradnja sa dosta zelenih površina, zaobilaznica od kružnog kod Osmanagića do nikšićkih semafora, izmještanje kolektora, još jedan most jer je sve više stanovnika u glavnom gradu, bulevar od Zagoriča do Gimnazije, sanacija Krivog mosta kako bi povezala kompletan bulevar od Zabjela do Capital Plaze,… Više »

gost
Gost
gost

Striko mu je čovjek, kažu kakav je bolji ne može bit.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

E vidi se da si nasa funjara. Cus “kazu”. Sta ti to znas o Misku? Da nije sto ukrao? No tako lainjas iza pseudonima po portalima i nikad u zivotu nista neces postici no s telefona (koji su tajo i mama platili) kuckati

Ivo
Gost
Ivo

Je li ti prevruće unutra, jadan? Sad će sok!

Vojo
Gost
Vojo

Miškov mali… 😉

Send this to a friend