Politika

Ivančević: Kompromisi DPS- a, kockanje sa džavom

Ivančević

Dogovoreni bojkot parlamenta i pozivi unionističkih stranaka onima koje to nijesu da se ne vraćaju u parlament zbog glasanja o ulasku Crne Gore u NATO samo je novi pokušaj dodatne destabilizacije Crne Gore, ocijenio je predsjednik Crnogorske demokratske unije Dragan Purka Ivančević i dodao  da će sve to sada pratiti i pojačana traženja referenduma.

Ivančević smatra da se iza zahtjeva da građani o ulasku u NATO  odlučuju na referendumu, traži samo još jedna, nova prilika za nestanak države Crne Gore.

“Traženjem referenduma možda se traži i nova šansa za uspjeh propalog „državnog udara“ ili „terorističkog akta u pokušaju“ kako to zovu jedni ili drugi. Uzevši u obzir činjenicu da pomagača sa strane za tako nešto ne nedostaje, što nam je jasnije danas nego prije izbora 16. oktobra, kockanje sa državom više je nego očigledno. Ovo dobro moraju znati ovi na vlasti, jer im ne bi bio prvi put da se kockaju sa sopstvenom državom i više nego ikada ranije moraju znati da politika nije kako satrijeti narod i državu, već kako ih sačuvati.  Tačka kompromisa sa onima koji bojkotuju parlament, nikako ne smije biti odobravanje referenduma za ulazak Crne Gore u NATO”, kazao je on.

Prema njegovom mišljenju, značajan dio parlamentarnih stranaka u Crnoj Gori, i to ne samo u okviru Demokratskog fronta, već i van njega, u prikrivenijem obliku zagovara unionističku politiku čija je ideja jasna, a to je da Crne Gore ne bude u bilo kom obliku.

“Upravo iz tog razloga Crna Gora mora na svim parlamentarnim izborima preispitivati svrhu i formu svoga postojanja, tj. svake četvrte godine Crna Gora mora stavljati na kocku svoju nezavisnost. Zašto je to tako i nakon 10 godina od obnove nezavisnosti nije teško odgovoriti, iz razloga što aktuelna i nepromjenljiva vlast DPS-a politikanski pothranjuje politiku i snagu unionističkih stranaka, a sve to zarad što lakšeg opstanka na vlasti. Naravno, gubitnik je država Crna Gora, njena stabilnost i njen prosperitet”, smatra Ivančević.

Poručuje da moramo biti svjesni da nam se 16. oktobar može ponoviti i nekog drugog datuma, ali u drugačijem obliku.

“I državni udari uspijevaju kada se bolje organizuju”, zaključio je on.

Send this to a friend