Politika

Ivančević: Nema ozbiljne turstičke priče sa postojećim aerodromskim uslugama

Foto: rtcg

Crna Gora ne može graditi ozbiljnu turističku priču na aerodromskim uslugama kakve trenutno nudi aerodrom Tivat, niti sa tako nepodnošljivim stanjem smije čekati sljedeću turističku sezonu, ocijenio je predsjednik Crnogorske, Dragan Ivančević.

“Nedostatak prostora, zagušljivost, sporost servisa i svaka druga vrsta skučenosti koja očekuje turiste na aerodromu Tivat, najgora je moguća reklama crnogorske turističke ponude. Sa ovako nepodnošljivim stanjem Crna Gora, kao pretežno avio-destinacija za najveći broj turista, ne smije čekati sljedeću turističku sezonu“, naveo je Ivančević u saopštenju.

On je dodao da je svima odavno jasno da kapaciteti tivatskog aerodroma ni približno ne zadovoljavaju potrebe značajno povećanog broja putnika u posljednjih nekoliko godina.

“Prvi i posljednji utisak koji turisti nose sa tivatskog aerodroma morao bi da zabrine svakog dobronamjernog građanina Crne Gore, jer takav servis putnika ne priliči nijednoj civilizovanoj državi“, kazao je Ivančević.

On smatra da se na takvim aerodromskim uslugama ne može graditi nikakva ozbiljna turistička priča i da svi treba da se stide uslova koji se pružaju turistima na tom aerodromu.

Ivančević je poručio i da situacija na aerodromu Podgorica slična onoj u Tivtu, ali da njegova adaptacija može i mora sačekati hitnu i neodložnu adaptaciju tivatskog aerodroma.

On je saopštio da se u posljednje vrijeme često mogu čuti politička nadgornjavanja predstavnika Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije i Socijaldemokrata o budućnosti aerodroma Tivat.

“Sva tri politička subjekta su, posredno ili neposredno, upravljala tim aerodromom u posljednje dvije decenije, a sada na vizijama njegovog budućeg razvoja pokušavaju steći sitne politikanske poene“, rekao je Ivančević.

On je poručio da aerodrom Tivat nema vremena za “prazne priče“.

“Ta naša najznačajnija turistička recepcija ovog ljeta više liči na zaostale afričke avio destinacije, nego na bilo koji aerodrom u normalnom svijetu“, naveo je Ivančević.

Iz Crnogorske su pozvali političke strukture koje su upravljale ili upravljaju aerodromima posljednjih 20-ak godina da, za početak, održe stranačke sastanke na tom aerodromu i shvate u kakvoj haotičnoj i ljudski neprimjerenoj situaciji se nalaze putnici na njemu.

“Vjerovatno će im tada biti jasno da su zajedno krivci što je aerodrom došao u takvo stanje kakvo je sada, jer dugo nijesu preduzimali ništa na neophodnom planiranju njegovog razvoja“, poručio je Ivančević.

On smatra da ovo mora biti posljednja godina maltretiranja putnika na aerodromu, ukoliko Crna Gora želi turistički razvoj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ano Minus
Gost
Ano Minus

Red bi bio da se izjasnis, “Crnogorski”, da li zagovaraš prodaju ili državno ulaganje, uz dokazani menadžment ili nešto treće? Od patriota se očekuje da brani interes države, a ne kapitalista. Đe ste vi?

Eto tako
Gost
Eto tako

Znaci ipak se sprema prodaja, stari dobri oprobani recept… stvarno treba bjezat odavde a ostavit lopove i njihove glasace da se međusobno kradu.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

A prilaz s ceste izgleda vrhhunski. ..Mi smo zaostali svijet

Vuko S.
Gost
Vuko S.

Ni na aerodromu u Briselu servis nije ništa bolji nego u Tivtu. To znaju ovi što putuju pa i g. Purko, pa ga ne prodaju. Či je da je.

Rony
Gost
Rony

Koja odvratna faca.

Cane
Gost
Cane

Bas ce zakupac da vodi brigu o potrebama turisticke privrede. Isto tako sigurno nece naplacivati bilo koju uslugu Montenegro Airlines-u jer im odlukom Vlade sada ne naplacuje. I to je malo nego uzima pare od aerodromskih taksi koje pripadaju aerodromu pa ce im i to zakupac oprostiti. I posebno ako je guzva 3 mjeseca 9 je skoro prazan sa par… Više »

Maka
Gost
Maka

Ni na vecim evropskim aerodromima situacija nije bolja…..takodje se ceka i na chek in, guzva na pasoskoj kontroli….trake za prtljag ne rade…..itd.
Nego dajte jeftinine karte za i iz CG pa ce da cveta……sama karta povratna za crnu goru npr. kosta kolko cijeli aramzman uklj. avioprevoz za skoro svaku destinaciju u evropi

kerkez
Gost
kerkez

Koji stručnjak i pametnjaković . Da je ovakvih manje , bilo bi nam bolje

2779
Gost
2779

Fino recite da hocete da ga prodate…I da ste nasli kupca…
Inace aerodromTivat funkcionise mnogo bolje nego većina evropskih aerodroma, bez obzira na veliki broj letova.

kerkez
Gost
kerkez

I ogovorili masan pocenat. Kao i obično.A mi smo stvarno budale .

Send this to a friend