Politika

Ivančević poručio da je Crna Gora neuništiva

Projekat poništenja naše države, nacije i kulture neće uspjeti. Država mora da se brani od “napada sa strane” i da na njih odmah odgovori pravnim sredstvima, kazao je za CdM predsjednik Crnogorske Dragan Purko Ivančević, oštro reagujući na izjavu predsjednika Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića da je Crna Gora uvijek bila srpska zemlja, te da tu činjenicu ne može da promijeni nijedna vlast.

Jovanović boravi u Podgorici, gdje je, kako je kazao, došao da pruži apsolutnu podršku braći iz DF-a, a suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora prošle godine, nazvao lakrdijom i farsom koja se, kako tvrdi, vidi iz svemira.

Predsjednik Političkog savjeta DSS Miloš Ković danas rekao da je u Crnoj Gori na sceni represija države nad svojim građanima.

“Progoni ljudi, višegodišnji pokušaju asimilacija tvrdoglavih Srba u Crnoj Gori, iza svega toga stoji NATO pakt”, rekao je Ković.

Ivančević kaže da je jasno da se nastavlja udar na Crnu Goru, njenu istoriju, kulturu, crkvu i da se to radi u kontinuitetu. Ipak, smatra da će takav projekat doživljava svoj krah.

“Crna Gora je država koja je integrisana u NATO, na pragu je EU, obnovili smo državnost, a sve to je najveći garant da projekat poništenja naše države, nacije i kulture neće uspjeti. Država Crna Gora će se odbraniti od svih nastraja na njen ustavni poredak”, jasan je Ivančević.

Naš sagovornik smatra da država mora da odgovori na ovakve napade, i to pravnim sredstvima.

“Ovdje smo svi jednaki, svoji na svome. Sve vjere i nacije su svoji na svome. Svako miješanje sa strane i svaki nasrtaj je signal da se time moraju da se pozabave državni organi kako bi to zaustavili”, zaključio je Ivančević.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rony
Gost
Rony

Ovo on i nije sam smislio !

flamantes
Gost
flamantes

Bagru proćertati i zabraniti ulazak u Crnu Goru za vazda

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Uvijek CG!

nobel
Gost
nobel

postujem svaciji stav, ali revolucionarnim opozitorima moram reci da se osjecam previse Crnogorac da prosto mi nije dozvoljeno da budem dio Nebeskog naroda, nego samo Slobodni Crnogorac!!! Vazda i bez ikakvih Vodja i lanaca i tim se Ponosim. Zao mi je za Ostale. Crnogorska je partija optimizma i preporoda, u ovom mentalnom i idealistickom mraku. Maksimalna podrska

Ljuta
Gost
Ljuta

Bila bi da je niste ti i takvi ko ti nisu donojeli na ivicu ambisa….

Alex
Gost
Alex

Konacno neko da progovori,podrska za Crnogorsku

Toni
Gost
Toni

Ovo mu je najpametnije što je mogao da smisli?

Send this to a friend