Politika

Ivanović: Crna Gora će i dalje promovisati evroatlantske vrijednosti

Crna Gora će nastaviti da promoviše vrijednosti evroatlantske zajednice, uz uvjerenje da je integracija u NATO i Evropsku uniju najbolji garant mira i stabilnosti regiona, kazao je generalni direktor za politiku odbrane Ivica Ivanović predstavnicima Univerziteta za odbranu Kraljevine Švedske, koji borave u dvodnevnoj studijskoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Ivanović je naglasio da je punopravno članstvo Crne Gore u najmoćnijoj političko-vojnoj Alijansi od izuzetnog značaja kako za našu zemlju, tako i za stabilnost cijelog Zapadnog Balkana.

“Ivanović je istakao da će Crna Gora nastaviti sa aktivnim učešćem u međunarodnim misijama i operacijama, kako bi potvrdila svoju poziciju kredibilnog saveznika, doprinoseći globalnoj bezbjednosnoj sceni”, navode u Ministarstvu.

Generalni direktor za ljudske resurse Mihailo Volkov ukazao je da Crna Gora razvija saradnju sa savezničkim i partnerskim zemljama u cilju obrazovanja i edukacije svog komandnog kadra.

“Volkov je upoznao goste iz Švedske sa projektima koje Ministarstvo odbrane implementira u cilju promocije vojnog poziva, izražavajući očekivanje da će današnji sastanak doprinijeti uspostavljanju saradnje sa ovim Univerzitetom na polju razvoja ljudskih resursa”, dodaje se u saopštenju.

Predstavnici švedskog Univerziteta imali su priliku da se bliže informišu o bezbjednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu, progresu Crne Gore sa fokusom na NATO i EU, kao i organizaciji Vojske Crne Gore i njenim najznačajnijim zadacima.

Gosti iz Švedske su obišli Vazduhoplovstvo Vojske Crne Gore u Golubovcima i upoznali se sa kapacitetima i prioritetima ove jedinice. Upoznali su predstavnike Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore sa strukturom i organizacijom ove eminentne institucije, njenim nastavnim programom, kursevima i obukama, a razmotrene su mogućnost uspostavljanja međusobne saradnje.

Send this to a friend