Politika

Ivanović: Sada nam je jasno zašto gospoda iz bivše vlasti toliko kukaju za državom

Dragan Ivanović

Izvještaj Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou potvrdio je sumnje koje postoje već godinama da su brojni funkcioneri bivše vlasti koristili svoj privilegovani položaj kako bi, na teret državnog budžeta, rješavali svoja stambena pitanja. Naročito je problematično što je među njima mnogo sudija i tužilaca, što otvara sumnju da oni nisu bili nepristrasni i nezavisni u svom radu, već su vrlo vjerovatno u brojnim slučajevima donosili odluke koje su odgovarale pripadnicima DPS vlasti, kazao je Dragan Ivanović, predsjednik Kluba poslanika SNP-a.

“Nevjerovatno zvuči da su pojedini od njih aplicirali za stanove i stambene kredite iako su već imali po dva ili više stanova, a poznato je da hiljade građana Crne Gore žive kao podstanari i nemaju šansu da steknu krov nad glavom. Međutim, sada nam je jasno zašto gospoda iz bivše vlasti toliko kukaju za državom koju navodno ugrožava aktuelna vladajuća većina”, ističe Ivanović.

Iz tih razloga smatra da bi trebalo ispitati način na koji su dodjeljivani stanovi i stambeni krediti nosiocima vlasti, po kojim kriterijumima, te da li u ovim slučajevima ima elemenata za otvaranje eventualne istrage.

“Jedan od načina da se obešteti država jeste da funkcioneri koji su dobili stanove po povoljnim uslovima doplate u budžet razliku do tržišne cijene stana i na taj način dođu do stana kao i svi drugi građani Crne Gore”, navodi Ivanović.

Poznato je, kaže, da su građani Crne Gore prinuđeni da podižu izuzetno nepovoljne kredite u bankama kako bi riješili stambeno pitanje i da dvadeset godina plaćaju visoke mjesečne rate u iznosu od nekoliko stotina eura.

“Smatramo da ovdje ima posla i za specijalnog državnog tužioca, da provjeri na koji način su dodjeljivani stanovi, te posebno da li je u periodu tehničkog mandata bivše Vlade dodijeljeno 119 stambenih jedinica. Ukoliko je to tačno, jasno je da bivša vlast nije prezala ni od čega kako bi obezbijedila svoje kadrove, a sve na štetu građana Crne Gore. Vrijeme je da se ovakvi postupci detaljno provjere i da se građanima jasno kaže gdje je otišao njihov novac”, poručuje Ivanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Savo Pg.
Gost
Savo Pg.

Tako je !

pješivci
Gost
pješivci

Što ti znaš o državi CG kad je tvoja država srbija bez Kosova.

Send this to a friend