Politika

Ivanović: Izborili smo se za koncesiju da bi sačuvali Luku Kotor, a ne da je neko proda

Luka Kotor predstavlja najvažniji privredni subjekt Kotora i ne smijemo dozvoliti da se ostvari naum o njenoj prodaji. Ponosan sam na rezultate koji je menadžment Luke Kotor, na čijem sam čelu bio, ostvario za samo dvije godine upravljanja, rekao je Branko Baćo Ivanović, nosioc kotorske izborne liste “Dr Branko Baćo Ivanović – Socijalisti”.

“Dobili smo prvenstvenu koncesiju koja se deset godina čekala, vratili pilotažu, dobili saglasnost UNESKO-a za sve investicije, ostvarili najbolji poslovni rezultat od kad postoji Luka Kotor i ostavili 3,2 miliona eura na računu DPS-SDP-SD upravi, koja nas je smijenila, da može bezbrižno da prebrodi krizu. Na žalost, novi menadžment je postavio drugačije ciljeve.

Udvarali su se Vladi Crne Gore donacijom NKT-u od 25.000 eura u vrijeme dok su radnicima smanjivali plate. Apsurdno je da Luka, koja je zatvorena za promet i time ostavljena bez prihoda donira toliku cifru, a „Voli“ u isto vrijeme ima utrostručen
promet, a donira svega 10.000 eura”, navodi se u saopštenju.

Nova DPS-SDP-SD uprava, kako je rekao Ivanović,  podijelila je ogroman iznos dividende od dobiti koju su im oni ostavili.

“Cilj je, očigledno, bio da se krpe rupe u budžetu Opštine, iako je logično i domaćinski bilo da se novac čuva za investicije i plaćanje tekućih troškova.

Imam razloga da sumnjam i to danas javno kažem – da neko svjesno i sa vrlo ciljanom namjerom unazađuje Luku Kotor kad god mu se pruži šansa. To su isti oni koji nisu željeli da se dobije koncesija, isti oni koji su željeli da obezvrijede i nekom jeftino prodaju Luku Kotor”, kazao je Ivanović.

On je rekao da ne može drugačije da objasni ponašanje sadašnjeg menadžmenta bez kao ostvarivanje starog nauma – namjere da se nekom proda Luka Kotor, da neko od toga privatno zaradi, ali da Kotor zauvijek izgubi svoj najveći privredni subjekt i na taj način izgubi kontrolu nad vratima od grada.

“Srećom izbori su brzo, pa neće još dugo biti u prilici da upropaštavaju ono što je urađeno. Uprava DPS-SDP-SD je smatrala važnijim i hitnijim da prvih dva mjeseca nakon imenovanja provede u smjenjivanju naših kadrova, umjesto da je od njih učio kako se radi za dobro Luke Kotor.

Tvrdim da je naš menadžent ostao da bi se danas radovi na pilonu i drugoj fazi marinskog dijela već privodili kraju, a da bi radnici primali pune plate i imali osmišljen pun radni dan bez obzira na nedolazak brodova”, zaključuje se u saopštenju.

8

avatar
1000
7
1
0
 
5
Boka KotorskaBrankoBoskoZeljkoNebojsa
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Izborio si se ti da zaposlis Srbe iz cjele Crne Gore u Luku Kotor. Jedno to nista drugo.

Bosko
Gost
Bosko

Izuzetno velika stvar da LUKA KOTOR ostaje na raspolaganju stanovnicima Kotora. Konacno da se neko izbori za opste i dobro Kotorana. Cestitke dr. Ivanovicu i socijalistima.

Zeljko
Gost
Zeljko

Kotorani znaju svoj izbor to su ovi ljudi koji su sacuvali LUKU KOTOR. Bravo za Kotorske socijaliste, dr. Baca i socijaliste Snezane Jonice.

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Da su i drugi gradovi sacuvali ovakve i slicne prihode za svoj grad sigurno bi uslove zivota i poslovanja podigli na mnogo visi nivo. Neka se drugi ne kite ovim sto treba da je na ponos svakom stanovniku Kotora, sacuvati koncesiju luke Kotor, zastititi jedan od najvecih privrednih subjekata, dijeliti svoje prihode u punom kapacitetu licno a ne preko posrednika… Više »

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Ti se Ivanoviću boriš samo za licni interes to znaju svi Kotorani , makni tu Jonicu da je ne gledamo vise u Kotoru

Vaso
Gost
Vaso

Kotorani znaju ko se izborio za koncesiju LUKE KOTOR inace bi davno otisla na dobos. .Pravi ljude se bore za svoj grad kao dr Ivanovic i Socijalisti.

Neka ti to
Gost
Neka ti to

Jonice, dome, ne možeš opet u Luku, pa da ćeš na glavu da se posadiš 🤣🤣🤣

Branko
Gost
Branko

A nema dje greote neće je niko pa ona i nogama i rukama kopa da ostane u Kotor 😂

Send this to a friend