Politika

Ivanović: Kao što su Kotoranima suve slavine – presušiće izvori glasova DPS-u

Foto: Socijalisti

Nosilac kotorske izborne liste “Dr Branko Baćo Ivanović – Socijalisti“ Branko Baćo Ivanović, saopštio je da je nedopustivo da se u 21.vijeku dešavaju restrikcije vode u Kotoru, a Crna Gora se predstavlja se kao elitna turistička destinacija.

“Zato rješavanje problema vodosnabdijevanje mora biti prioritet. Neprihvatljivo je da se trenutna vlast žali na gubitke na mreži i pravda njima, umjesto da konačno riješi taj problem. Umjesto nekontrolisanog trošenja novca za razne „reklamne“ projekte koji sada zjape prazni dok su nam istovremeno slavine suve, trebalo je ući u potpunu rekonstrukciju vodovodnog sistema”, saopštio je Ivanović.

Ne može se pričati o gubicima od 84 odsto kao o opravdanju za restrikcije vode u Kotoru. Toliko gubici koji dan danas nisu riješeni su povod, dodaje, da više nikad niko ne glasa DPS-SDP-SD vlast koja je krivac za to.

“Kao predsjednik Opštine Kotor svojevremeno sam riješio pitanje vodosnabdijevanja za Muo, Prčanj i Stoliv izgradnjom podvodnog cjevovoda. Valjda je lakše danas zamijeniti dotrajale vodovodne cijevi na kopnu, nego što je meni prije više od 20 godina bilo postaviti podvodni cjevovod. Vidim da je popularnije za one koji više vole da se slikaju, nego da rade nešto za građane, rezati vrpce na vidnim mjestima, nego ulagati u infrastrukturu koja je pod zemljom. Ali, sve dođe na naplatu. Kao što su građanima suve slavine, tako će presušiti izvori glasova onima koji su krivi za to”, istakao je on.

Nedopustivo je i površno i nekvalitetno održavanje lokalnih puteva, kao i njihova rekonstrukcija samo uoči izbora.

“Mi ćemo ih održavati stalno i neselektivno. Takođe, Kotorani ovih dana muku muče sa enormno visokim iznosom poreza za nepokretnosti, koji je dodatno opterećenje baš ove godine kada su porodični budžeti značajno smanjeni zbog loše turističke sezone, kao posledica pandemije”, ističe u saopštenju.

Zato će Socijalisti predložiti novu odluku kojom će se način obračuna poreza urediti na drugačiji način i smanjiti iznos poreza.

“Mi držimo riječ. Zato građani imaju povjerenje u nas, a to će se pokazati i 30. avgusta”, zaključio je Ivanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MnNK
Gost
MnNK

Ko su ovi?

Delboj
Gost
Delboj

Sto ce Ivanovici u Kotor?

Cika miki
Gost
Cika miki

Sto ne drzis i Jonicu za ruku,moj zubare nit si voda nit si vino, tutu papa, po Kotorski

Ih!
Gost
Ih!

Malo varaju. Izveli su na ulicu cjelokupno članstvo, a u pozadini turisti.

Nikad čuo
Gost
Nikad čuo

Ko su ljudi?

Anonimous
Gost
Anonimous

A regionalni vodovod?

Riki
Gost
Riki

Oni su krivi, a i ti i tvoja partija a i sve ostale koje su se vatale vlasti u Kotoru. Tačnije kriv je narod, jer narod je stoka a vi ga šišate tj. kradeta evo 30 godina.

Send this to a friend