Politika

Ivanović na čelu liste budvanske URE: Budva ne smije biti talac bilo čijih interesa, razvoj grada primaran cilj

Foto: GP URA

„Ono što želim da obilježi predstojeću kampanju jeste prestanak međupartijskih uvreda, naročito onih na ličnom nivou. Za one koji rade u interesu našeg grada, najmanje je važna partijska pripadnost. Ključno je da se usresredimo na razvoj našeg grada, jer Budva ne smije biti talac bilo čijih interesa. Njen razvoj se tiče svih nas“, saopštio je večeras nosilac liste budvanske URE Ivan Ivanović nakon predaje liste „dr Dritan Abazović – Može Budva, može Crna Gora“.

Ivanović je istakao da je stagnacija Budve tokom poslednjih godina u odnosu na druge gradove očigledna, te da je neophodno da se to promijeni u što skorijem vremenskom periodu.

„Nakon pobjede na predstojećim izborima, ruka pomirenja će biti pružena prema svima onima koji nisu kršili zakon“, dodaje Ivanović.

„Budvanska URA je spremna za drugačije vođstvo u ovom gradu u odnosu na bivši režim i kriminalne grupe koje su unazadile ovu opštinu, ali i na njihove nasljednike koji nijesu opravdali očekivanja građana“, saopštio je ministar unutrašnjih poslova i potpredsjednik URE Filip Adžić.

Adžić je naveo da je glas za ljude sa budvanske liste garant da Budvom nikada više neće upravljati ogranci kriminalnih grupa, već isključivo Budvani koji vole svoj grad, imaju adekvatnu viziju i znanje, kako bi razvijali opštinu u pravcu kojim je odavno trebala da krene.

“Budva će dobiti ono što joj pripada, a to je pozicija lidera, ne samo na Mediteranu, već i na širim prostorima“, dodaje Adžić.

„Svjedoci smo da je Budva prethodnih godina postala poprište borbe oko toga ko je manje ili više doprinio padu bivšeg režima, a što je rezultiralo i raspuštanjem lokalnog parlamenta. Budvi je potrebna stabilna uprava i vlast koja je konsolidovana oko ključnih strateških ciljeva koji neće biti predmet kompromisa, već odlučne borbe za njihovo ostvarenje“, saopštila je kandidatkinja za odbornicu i članica Predsjedništva URE Milijana Vukotić Jelušić.

Ona je istakla da je građanima Budve potrebna čista površina, uredni parking prostori, novi vrtići i škole, efikasna i brza uprava, kao i stimulativne mjere za preduzništvo, a sve navedeno upravo mogu da ponude ljudi na budvanskoj listi.

„Svjedoci smo da u proteklom periodu stvari u Budvi nijesu funkcionisale na način na koji zaslužuje kraljica Mediterana, a mi smo spremni da to promijenimo. Počećemo od Buljarice i riješiti kanalizacione probleme koji tište građane ovoga lokaliteta. Nastavićemo sa investicijama u Petrovcu, a posebno nas interesuje da završimo sa projektima – Hotel AS u Perazića dolu, i da vratimo zasluženi sjaj Svetom Stefanu“, istakao je kandidat za odbornika i predsjednik budvanske URE Blažo Rađenović.

Kao jedan od ključnih problema, Rađenović je takođe istakao i problem garaže u Rafailovićima, kao i rješavanje komunalnih problema u tom mjestu. Uz to, dodaje i da URA neće posustati kada je riječ o zdravstvu i školstvu, kao jednim od najbitnijih problema koji okupiraju građane Budve.

„U saradnji sa Vladom Crne Gore, izgradićemo nove domove zdravlja i dnevnu bolnicu koja će pružati usluge od vitalnog značaja za građane i turiste Budve. Imamo stav kada su u pitanju vjetroelektrane i brza cesta, a očekujemo i gradnju savremenog bulevara koji će spajati Tivat i Budvu“, zaključio je Rađenović.

Izbornu listu čine:

Ivan Ivanović, mr evropskog biznisa i marketinga

Berislav Fabris, diplomirani pravnik

Jelena Mudreša, farmaceutski tehničar

Vladimir Đurić, diplomirani menadžer

Aleksandar Vađon, elektro tehničar

Beti Đurđić, dr farmaceutskih nauka

Miloš Mediković, student menadžmenta

Miško Konić, Spec. strukovne ekonomije

Marnela Marković, Spec. menadžmenta u pomorstvu, poreska savjetnica

Borislav Rabrenović, diplomirani ekonomista

Igor Krivokapić, inženjer menadzmenta

Božidarka Mrvaljević, dimplomirani turizmolog

Goran Kalađurđević, turistički tehničar

Ana Račić, mr ekonomije

Mirko Mijušković, diplomirani turizmolog

Dragan Marković, preduzetnik

Ana Janković, turistički tehničar

Vuk Radunović, diplomirani turizmolog

Ivan Milošević, doplomirani ekonomista

Slađana Moračanin, profesorica Italijanskog jezika i književnosti

Admir Skenderi, diplomirani menadžer u turizmu

Goran Bubanja, mr istorije

Tijana Lopičić, inokorespodent

Vanja Pejović, fudbalski trener

Đuro Samardžić, diplomirani menadžer za pomorstvo i sudski tumač za engleski jezik

Vasilisa Lazović, studentkinja kriminalistike

Rajna Dapčević, dr medicine

Dejan Mijović, diplomirani ekonista

Mićo Vujović, muzičar

Milijana Vukotić Jelušić, mr za ljudske resurse

Vukan Tomović, električar

Božena Jelušić, mr književnosti

Blažo Rađenović, mr ekonomskih nauka

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

Jel im ono u pozadini cjelokupno clanstvo?

Vesna
Gost
Vesna

Loše, gore, najgore …

Scherlok Holmes
Gost
Scherlok Holmes

E crno Mićo, voljeli smo te nekad slušati, i mislio sam da si pametniji

tomo k
Gost
tomo k

a sve preletačevići iz drugih partija, uglv DPS-SDP… čim je pala vlast prešli su u URU i postali obični URIN… ka da ih niko u BD ne zna. Sa dna kace su. Lijepo je bilo ove dvije godine da se ovo malo pročisti i sazna ko je gdje. Pola njih je zaslužno što je grad raspao već 30 godina, sad… Više »

Slavica
Gost
Slavica

Ko ce urase glasat posle ovih afera

Itana
Gost
Itana

Ozbiljna lista!

Podgorica
Gost
Podgorica

Nadam se da idete u politicku proslost urasi

Send this to a friend