Politika

Ivanović najavio tužbu: Stijović iznio notornu laž, nijesam uradio ništa protiv zakona

Printscreen RTCG

Poslanik DPS-a Petar Ivanović kazao je večeras u emisiji Zumiranje na RTCG da nije gledao medijske nastupe ministra poljoprivrede Aleksandra Stijovića jer ga to ne zanima i ima pametnija posla. On je rekao i da nije tačna Stijovićeva izjava da je 2013. godine obišao sedam država u jednom danu. Pomenutih 5.500 eura, dodaje, odnose se na refundaciju na putovanja od januara do septembra.

Ivanović je najavio i tužbu protiv Stijovića i rekao da je već u konsultacijama sa pravnicima.

„Mislio sam da neće čeprkati po fiokama i iznositi teške optužbe. Nije tačna izjava da sam obišao sedam zemalja u jednom danu. U pitanju je notorna laž, iako sam svjestan koliko je to teška riječ. Reći za bivšeg ministra, da je bio u Podgorici a za dnevnice uzeo preko 5000 eura nema nikakvu konotaciju do jednu – da je namjera bila da uzmem što više novca iz budžeta. On nije pokazao putne naloge”, rekao je Ivanović.

Prema njegovim riječima, nijesu u pitanju fantomska putovanja, već je u jednom danu isplaćena refundacija za putovanja koja su se dogodila tokom godine.

On je kazao da nikada nije dobio poziv za učešće u emisiji na TV Vijesti sa ministrom poljoprivrede.

„Koncen Vijesti ima moj broj. Nijsam ga mijenjao. Ove optužbe dotiču čitavu moju porodicu. Ne sjećam se da je bilo ružnijih optužbi“, kazao je Ivanović i pristao na TV duel na TVCG sa ministrom poljoprivrede Aleksandrom Stijovićem.

Vinograd u vlasništvu porodice Ivanović već 16 generacija

Ivanović je objasnio da je vinograd u vlasništvu njegove porodice već 16 generacija, i da on ima obavezu da se o njemu brine i unaprijedi ga.

On je rekao da članovi njegove porodice nijesu bili privilegovani kada su u pitanju subvencije, te pokazao nekoliko dokumenata koji pokazuju da su njihovi zahtjevi odbijeni.

“Nijesam bio ministar kada su članovi moje porodice dobili kredit. Moja majka može raditi ono što joj zakon dozvoljava i može biti vlasnik pravnog lica. Nije bilo dovoljno udariti na mene, pa idu na moju majku i sina”, rekao je Ivanović.

Preduzeće je. pojašnjava osnovala njegova majka 2018. godine, dok je on bio ministar od 2012. do 2106. godine. Rekao je da je preduzeće na bijeloj poreskoj listi i da je za tri godine na osnovu obaveza prema državi uplatilo preko 379.000 eura.

“Laž je da je moja majka uzela od Abu Dabi fonda, uzela je od IRF-a. Vjerujem da ne postoji bolje obezbijeđen kredit o toga. Koliko god sam se trudio da dođem do cifre od 2,7 miliona nijesam mogao, tako da je obaveza ministra da to dokumentuje”, rekao je on.

Komentarišući akutelnosti vezane za Abu Dabi fond, rekao je da nije uradio ništa protiv zakona.

“Nije bilo nenamjenskog trošenja kredita iz Abu Dabi fonda, to tvrde i revizori”, rekao je on. Ivanović je naveo da su tri firme zatvorile kreditne obaveze prema Abu Dabi fondu, a da Vektra Jakić nije bla u stečaju kada je dobila kredit.

Ivanović dao izjavu u SDT

Ivanović je poručio da ne zna zašto je SDT podnijelo zahtjev za skidanje imuniteta.

“Dao sam izjavu u SDT-u i mislim da je dovoljan. Oni treba da dokažu svoje tvrdnje, ali i ja moje ako bude to išlo prema sudskom postupku. Dragi građani, ja se iza imuniteta ne krijem. Možete da uzmete moj imunitet ako je on prepreka za bilo koju radnju”, istakao je poslanik DPS-a.

On je dodao da neće dozvoliti da prema njemu i njegovoj porodici upućuje bilo kakve optužbe, bez dokaza.

“Najbolja pravda je čista savjest, a ja čistu savjest imam”, ocijenio je Ivanović.

J.L.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
P.I.
Gost
P.I.

Ima li ovaj čovjek obraza….??

jacobrotsild1
Gost
jacobrotsild1

Neka je putovanja platio cak i iz svog dzepa,posteno,cijela Crna Gora zna kakav je,nek se pokrije usima,a da mu nos raste koliko laze…

Eksplicitno
Gost
Eksplicitno

Čuli ga 16 generacija.

Topp
Gost
Topp

Opa, 16 generacija. Pa sigurno postoje istorijski zapisi o tim čuvenim vinogradima u Crnoj Gori iz 1350. godine. To je do sad sigurna neka renomirana vinarija poznata u svijetu.

Rada
Gost
Rada

Koliko ta majka ima godina?
Pametnom dosta poslije ovakvog izlaganja.
Pa ovo je ocigledno konflikt interesa i klasicno namjestanje posla i kredita po DPS liniji.

kme
Gost
kme

Narod prosto moli da ga plackaju

Realno
Gost
Realno

Je li sto maznuo ili nije ne znam jer se dobro nosi sa tim, ali da je miljama ispred ovih apostola sto se tice ovih poslova da ! Profesionalac i amateri

SeaSpirit
Gost
SeaSpirit

Hahaha ovo je onaj sto pusi na racun drzave hahahah

Ja sam
Gost
Ja sam

Nestace Ivanovic poslije izbora u Niksic kad britva sasjece…. Ko sta nestade Simovic i drugari…..

Nešo
Gost
Nešo

Bravo Petre,ne daj se ovim apostolima

Komita
Gost
Komita

Nek neko prenese sumaru da je ispao smijesan u ocima citave Crne Gore….

Janko
Gost
Janko

Odavno neko nekog nije ovako razmontirao cinjenicama i dokazima kao sto je nocas Petar Ivanovic sumaraStijovica! Udrite junaci , na tvrdog ste naisli, nego savjetujem vam da se vise ne blamirate..

free samples
Gost
free samples

cime je demantovao osim sto je rekao da nije tacno???Zaboga kome li je vjerovati?

Progres
Gost
Progres

Najveća uvreda u Crnoj Gori je kad nekome kaže se da je lažov, obični lažov, za to je i često glava padala. Da vidimo onog apostola što će reći….

Zdravko
Gost
Zdravko

Ja bih da se odrzi neki humanitarni koncert za njega koji bi poceo pjesmom Obrase se vinogradi

rajan
Gost
rajan

Hej, covjek je prije 10godina udario dijete na pjesacki prelaz, i slucaj je rijese oslobodjenjem … zbog zastare. Presuda je bila (mozete potraziti), djevojcica se sama bacila na auto koje je stojalo na pjesackom prelazu … ufffff … On je spreman na sve. Mislim da se Stijovic namjerio na veliku zvjeru … bojim se da ce mu se to obiti… Više »

Marks
Gost
Marks

On rece ljudski i posteno odricem se imuniteta a ovi sto svasta napisase o njemu udrite sad po njemu ako imate sa cim dosta je bilo lajanja u prazno i moram da pohvalim ovo sa imunitetom jer se nagledasmo junaka na jezik a ovamo su se krili u skupstinu lajavci sto docekasmo da nam drzavu vode cirkusanti

Darko
Gost
Darko

Hahahahahha, nisi sigurno, pa se sad javljas nakon 10 dana.

Virus
Gost
Virus

Da se otvori SMS linija za pomoć gospodinu kojega nadaju samo zato što je crnogorski patriota

TodorV
Gost
TodorV

Ivanovicu samo ti sto cesce gostuj da Dps izgubi i ovo malo podrske

BosaNova
Gost
BosaNova

A oce li dobiti sad Stojovic istu priliku da kaze sta ima na drzavnoj televiziji ili je ona samo otvorena za Dps kadar?

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Ovo mu je ubjedljivo najgora predstava do sada !

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Svaka čast Ivanović! sve dokumetovano i čisto a apostoli su ispali presmiješni… džaba mrzite loše je po psihu!!! hahahah

free samples
Gost
free samples

sa kojim dokumentima? dokumenta su bila kod Stojovica

Aco GBR
Gost
Aco GBR

mr. Ivanovic Odličn nastup mislim da se stijović dans češe đe najmanje je očekiva

Morpheus
Gost
Morpheus

Rtcg daje sat i po vrem bivsem ministru samom! Stijovic mu je ponudio TV duel ali Ivanovic naravno nije smio nego sat i po prica neku svoju verziju istine

Darko
Gost
Darko

Ponudio kod Petra K ??? Pa smjesni ste !!

Simo
Gost
Simo

Dr Petar Ivanovic – doktorski!

Branko
Gost
Branko

Ivanovic samo koristi partijama poput DF, Demokratama i slicnima. Vrijeme je da se DPS ogradi od ove mutljavine i zastiti svoj ugled.

Drago1
Gost
Drago1

Greota je sto napadate ovoga čoeka. 100% čist. Nocas je dokazao da ova nova vlada nista nezna. Ovaj čovjek jena topla ljudska duša. Bih ve zamolio da napravite da mu pomogermo ako je ikako moguće SMS-om.

Morpheus
Gost
Morpheus

Posaljite euro na 666

Feniks
Gost
Feniks

Svaka čast na iznešenim i detaljno objašnjenim dokazima o optužbama koje je iznio na Vaš račun ministar-istražitelj Stijović! Meni je od starta bilo jasno da je izmanipulisao javnost sa informacijama o putnim nalozima, svako ko je imao priliku da jednom povrati potrošeni novac po osnovu putnog naloga, znao je o čemu se radi. Da biste do kraja skinuli ljagu sa… Više »

Ivan
Gost
Ivan

Najvise mi je zanimljivo to sto, evo npr pominju se ta famozna putovanja, i naravno covjek prilozi svaki datum i obrazlozenja istih, takodje da je svako od njih placeno, ali sve najedno. Ne shvatam sta tu nije jasno? Necete placat majstoru ako vam radi kucu prvo izlivanje ploce, pa onda zidanje i sve ostalo, nego sve najedno po zavrsetku radova.… Više »

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Nije ni on rekao da di putovao, nego da si uzeo pare “6.000€”, kao da si putovao, ali shvataš

mimo
Gost
mimo

Pokosio si ih sve!
Mogu da te vole ili ne vole, ali laži ne smiju pričati!
Stijoviću bruko!

Bill
Gost
Bill

Kako pošten čovjek, pravi dps kadar.

Realna
Gost
Realna

I tako nama niko ne valja. Mi se u sve razumijemo: ekonomiju, pravo, poznajemo zakone , procedure, olako sudimo o drugima. A u sustini teska sujeta i zavist u svima nama. Zaista nijesam simpatisala ovog covjeka ali od veceras mogu reci samo duzno postovanje. Covjek je iznio ciste cinjenice za razliku od ovih sto samo dizu prasinu. A niko od… Više »

Mutna voda
Gost
Mutna voda

Je li ovaj bolovao koronu pa je ovoliko zaboravan,kažu da korona utiče na pamćenje!

Deni
Gost
Deni

Isplaceni iznos je za nekoliko putovanja? Koji je to pobogu ekspert koji ne utvrdi cinjenice pre emisije nego se javno blamira u TV emisiji?
Koji amateri!

Ivan
Gost
Ivan

Necu da ispane da ga branim, ja gledam i iskljucivo uvazavam dokaze prilozene za receno. Kredit je dignut na ime firme ciji je vlasnik njegova majka a koji je dat na osnovu imovinske garancije, cinjenica je da za sve receno ima prilozene dokaze zbog kojih se ne moze pricat nista suprotno.Mogu ja pricat, ukrao ovo ukrao ono a nemam dokaze… Više »

Cola
Gost
Cola

Dobro onda. Uzece ti imunitet i ides na sud. Tamo sve lijepo objasni. Sljedeci, ko je na redu, molim?

Zeljko M
Gost
Zeljko M

21 milion

Bazinga
Gost
Bazinga

Dobro su objašnjene sve optužbe ministra Stijovića na račun bivšeg ministra Ivanovića gostovanju u emisiji Zumiranje. Ako nema štete i ako je kolateral fonda pokriven imovinom firmi, čemu ova priča o šteti koju će snositi država? Nego nisam ja SDT kojeg će da smjeni vladajuća većina i da postavi svoje podobne vojnike u ovom procesu diskreditacije vrha DPS-a iz čistog… Više »

Prvi
Gost
Prvi

Ako je ovo istina, onda onaj Stijović nije sposoban ni trafiku da vodi.

Hurem
Gost
Hurem

Jeli moguce da ste toliko ZLI?????????Sve je dokumentima demantovao i vi opet slijepi od mrznje.

Hurem
Gost
Hurem

Pocitio si ih ,bravo.Ivanovic nije ka snasa rekla kazala nego sve sa papirima (ne mogu rec crno po bijelo zbog onih pih URASA) Postovanje.

Duklja_MN
Gost
Duklja_MN

Ovaj se izgleda vec vakcinisao, nus pojave su vidljive

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Ovo je lakša verzija Sveta Marovića. Šoumen. Reče: ,,Crn pas ne može da pocrveni”. Živa istina. Crni pas. Ne može da pocrveni.
.

Марко
Gost
Марко

А шта ћемо са доказима?

Nadja
Gost
Nadja

Sjeca li se ko one afere s telefonima, koje je marnuo..ehhh, Ivanovicu..

Mijon
Gost
Mijon

Ti si generalno kod ovih što te dobro znaju poznat kao poštenjačina, pa ti sve vjerujemo što kažeš. Iskreno rečeno, ja sam mislio da ćeš se povuć iz javnosti jedno vrijeme, kad ono hop – direktno na televiziju

Masee
Gost
Masee

Da sam ja u dps, ovog bi pod hitno izbacio iz partije.
Ovo je sramota da dobije mediski prostor.
Uništavaš dps, ako ovo ne vidite…
Daješ gorivo df i klero-šovinistima

Podgoricaa
Gost
Podgoricaa

Uuuuu Gospodine spusti se malo ,
Narod nema za struju za racune komunalije
Dok se vi bahatite. Pitateli se kako narod prezivljava….
Hvala na objavi

CorsoCorso
Gost
CorsoCorso

Nije gledao Stijovica na vijestima, ali zato moze da odgovara na optuzbe Stijovica?
Nelogicnost je velika kod tebe moj bivsi ministre.

Hurem
Gost
Hurem

Moze li se sto procitat ili mu neko kazat.Ni ja onog masnog ne slusam niti gledam.

Rade
Gost
Rade

Ivanovicu ti, Boskovic, Pazin i jos neki ste nagrdili Mila i treba da se zavucete u misiju rupu no vi obraza nemate. Majci svojoj koja ima 80 godina si dao kredit od 2 miliona eura eeeej

Zeljko M
Gost
Zeljko M

21milio niko nista

Djuka
Gost
Djuka

Petre ne volim te. Ali ti moram priznati da si nocas pokazao da si i moralna i ljudska veličina u odnosu na onog uhlebljenika sto pretura po fijokama.

The Stig 🇲🇪
Gost
The Stig 🇲🇪

Petar I. velicina? Idi umij se.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nisi tako pričao kad su udarili na Pipunovu majku

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Perne je samo otpalo.

Ivan
Gost
Ivan

A blago opoziciji, pa jel ima neko iz vrha DPS da ga zamoli da se nigdje ne pojavljuje, ubi nas potpuno

Vlada
Gost
Vlada

Zahvaljujuci ovome i slicnima je dps izgubio izbore

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

E da ima pravne države,davno bi ti bio u prugasto odijelo.

Homer Simpson
Gost
Homer Simpson

Rasplakah se…🤔😂😂😂

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Maher svoga posla . Vrijeme ti je da odes iz politike pomiri se sa tim . Ima Crna Gora kapaciteta ali od vas iskusnih svaštočina i bezsramnika mladji obrazovani ljudi puni pravde ne mogu doći do izražaja . Jer medju vama svim politicarima na gomilu, najmanje je postenih i pravicnih . To Crnoj Gori treba ali vama ne odgovara da… Više »

Śedi
Gost
Śedi

Šefe,imam i ja babu od 80 godina…
Imam i americko grozdje ispred kuće..
Kako bi bilo da mi jedan kredit odobriš,jedno
milion i pet,šest stotina? Onaj te se pola.ne vraća..

Haris
Gost
Haris

A kako ga viditeljka mirno pita, a kod komnenica ne bi znao da pogodi vrata da izadje.

Anchi
Gost
Anchi

E svaka cast na komentaru

Marija
Gost
Marija

Petre dobili ste 2.4 miliona nepovratnih sredstava od drzave 50% investivije znaci da ste morale da ulozite 2.4 miliona vaseg novca, za taj novac se mogao napravit vinograd koji se sa mjeseca vidi… trzisna cijena plantazna je 15 miliona…

Ja sam
Gost
Ja sam

Ha ha ovo je jedan oblik mutacije korone

Panda
Gost
Panda

🤣🤣🤣🤣🤣🤣………..

D&G
Gost
D&G

A kad ste Pipunu majku hapsili u cik zore nijesi našao za shodno da kažeš MAJKA je svetinja, pa i Pipunu, no si ćutao kao prethodna dva dana. Na pravom si putu, samo tako nastavi.

Milan
Gost
Milan

jeli puštio suzu?Kako je majka?

Moja CG
Gost
Moja CG

Koliko samo Arogancije prema građanima CG i postenim glasačima DPS-a od IVANOVICA, ovakvi ministri su satrli državu i građane CG , umjesto da klečite i sramno živite do kraj života Vi prkosite građanima, Sram Vas bilo

Ja sam
Gost
Ja sam

A moj brate kad tebe Katnic juri nisi ti u vinklo

Rulet 2
Gost
Rulet 2

Jeste jeste ali ne znam dje je to poznat. Ja sam mu komsinica, o njegovom postenju se nadaleko culo

Simon
Gost
Simon

Cinjenice vs lazi, sve je jasno

Komovi CG
Gost
Komovi CG

Neka se sad Stijovic češka po bradi,
Svaka ti čast Ivanoviću.
Bolje bi bilo ministru sadasnjem da malo vidi odakle Daki milioni.

Sefket
Gost
Sefket

Sir Oliver.

Milan
Gost
Milan

Toliko si cist da te je Katnic tvoj morao pozvati i zahtjevati da se makne imunitet😂😂😂

Ja sam
Gost
Ja sam

Cuo sam da eu kredit nije jednak drugim kreditima, on je na izvolte mamama i babama

🇲🇪bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪bernini🇲🇪

Dokazati ko govori istinu, ako se Stijović koristi pidmetanjima, da podnese ostavku i ne bruka državu.

Prešo
Gost
Prešo

Hapsi.

Danko
Gost
Danko

Nova vlada se ocito muci da pronadje greske u poslovanju stare vlade pa pocela da izmislja.

mrki
Gost
mrki

znao sam ja da si ti ok ali nikako drugoga da ubijedim

Mico
Gost
Mico

Njega drzava nagrdila😂😂😂

Benelux
Gost
Benelux

Ne podržavam DF i novu vladu ali dps je ocerupao gradjane milioni nam fale !!!! Posetio si tobas 7 država za dan kako te nije sramota da krades tolike pare piii !!

Deni
Gost
Deni

Koja nepismenost novog ministra? Ni putne naloge nije pogledao!! Ko vodi u zemlju i na sta trose vrijeme novi ministri.

Limenka
Gost
Limenka

Xaxaxxaxaaxxaaxxaaxaxaxax
A gdje je pecat😂😂😂😂😂😂😂

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Glavni dokaz nevinosti je putni nalog iz knjižare.

Dzo
Gost
Dzo

A vidi se u Doljanima koliko si pokrao i napravio zadnjih 10 godina

Vinograd
Gost
Vinograd

Kakav lopov ha ha faca sve govori

Grbljanin
Gost
Grbljanin

Ivanovic Stijovicu:
Stijovicu ne vjeruj svojim ocima , vjeruj sto ja pricam.

Joko
Gost
Joko

Kako majci odobri kredit kao ministar😂😂😂

Brza Isidora
Gost
Brza Isidora

Samo dokaži odakle ti onolika imovina u doljanima i nema frke. Kao laik tvrdim da je vrijednost (samo) objekta preko milion evra!
Radove vam je u dužem periodu izvodio BEMAX, a to se može provjeriti kod njih!

Šah
Gost
Šah

Ovaj je poznat kao pošten covjek

Send this to a friend