Politika

Ivanović: Nastavak ulaganja u modernizaciju opreme

Ministarstvo odbrane Crne Gore nastaviće da ulaže u modernizaciju opreme i edukaciju zaposlenih u tom resoru i Vojsci, u čemu ima podršku norveških kolega kroz uspješnu realizaciju više projekata, saopštio je generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, Ivica Ivanović.

On je danas primio u posjetu delegaciju Ministarstva odbrane Norveške, na čelu sa direktoricom za bezbjednosnu politiku, Borgen Bakevol, povodom bilateralnih konsultacija resora dvije zemlje koje su danas održane u Podgorici.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane Crne Gore, Ivanović je naglasio značaj podrške Ministarstva odbrane Norveške Crnoj Gori kroz uspješnu realizaciju više projekata tokom zahtjevnih procesa reforme crnogorskog sistema odbrane.

„Riječ je o projektima za unapređenje ljudskih resursa, (DSSR), za demilitarizaciju, odnosno uništavanje viškova naoružanja (MONDEM), kao i učenje engleskog jezika (PELT), koji su mnogo doprinijeli unapređivanju znanja i vještina zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, ali i razvoju i jačanju odbrambenih kapaciteta naše zemlje“, kaže se u saopštenju.

Ivanović je, kako je rekao, uvjeren da će dvije zemlje nastaviti uspješnu saradnju i kao NATO saveznice, kroz aktuelne projekte koji doprinose jačanju integriteta u javnoj upravi, izgradnji međunarodne medicinske jedinice i unapređivanju znanja engleskog jezika za zaposlene u sektoru odbrane.

Ivanović je, kako se navodi, upoznao sagovornike sa prioritetima Ministarstva odbrane i aktuelnim planovima integracije Vojske Crne Gore u NATO, i istakao da će ostati posvećeni ulaganjima u procese modernizacije opreme i edukacije zaposlenih u Ministarstvu i Vojsci.

„Tokom bilateralnih konsultacija razmatrane su nove oblasti saradnje u narednom periodu, pri čemu je norveška strana istakla posvećenost jačanju savezničkih odnosa i spremnost za podršku projektima, koji doprinose efikasnosti nacionalnog sistema odbrane, kao i unapređenju regionalnog bezbjednosnog okvira“, saopšteno je iz Ministarstva.

M. B.

 

Send this to a friend