Politika

Ivanović: Nećemo dozvoliti partijama u okrilju SPC da posrbe Crnogorce i razdržave Crnu Goru

Anđela Ivanović

Nećemo dozvoliti partijama u okrilju Srpske pravoslavne crkve da posrbe Crnogorce i razdržave Crnu Goru, kazala je danas predsjednica Crnogorske, Anđela Ivanović, povodom političke situacije u Budvi.

“Kao građanska, liberalna i državotvorna partija Crne Gore, ljudska prava su nam iznad svega, ukjučujući i pravo na slobodno nacionalno izjašnjavanje i vjersko opredjeljenje svih, pa i Crnogoraca, kojima se,”o tempora, o mores!” u vlastitoj državi osporava pravo na slobodno nacionalno i vjesko opredjeljenje, i to od svih prosrpskih partija, na čelu sa uzurpatorskom SPC.

Već 100 godina njena glavna misija u Crnoj Gori predstavlja posrbljavanje Crnogoraca i razdržavanje Crne Gore. Njena hrišćanska misija postoji samo u ikonografiji, a njena djelatnost je politička, krajnja desnica kleronacionalističke provenijencije”, navodi se u saopštenju.

Ona hoće, kako kaže Ivanović, bar u Crnoj Gori, da sprovede parolu “Srbi svi i svuda”, kada to nijesu uspjeli da urade u Jugoslaviji.

“Narod su okupli na prevari da hoćemo da otmemo naše svetinje koje oni, otete od nas, neće da vrate. Bestidna je družina domaće pete kolone koja ih u tome pomaže, bilo iz neznanja ili čistog kvislinštva. Kao stranka smo imali nesreću da nas rukovodstvo, odnosno "harizmatski" lider vodi, u početku kao privjezak vlasti, a kasnije kao potporu anticrnogorskoj opoziciji, koja je, uz tanku većinu i našu neprincipijelnu podršku (valjda da se nekom opravdamo da nijesmo privjezak DPS)  uspjela napraviti nekompetentnu vlast u Budvi. Naš potonji lider bio je, ustvari, portparol Demokrata i jedan od predvodnika anticrnogorskih protesta zvanih litije”, rekla je ona.

Razvoj sopstvene infrastrukture i obnavljanje svih odbora nakon vraćanja u korpus crnogorskih državotvornih partija, kako je rekla, ostavljaju kao strateški prioritet u narednom periodu.

“Spremamo se za aktivan rad na Cetinju, Baru, Podgorici, Nikšiću i sjevernom dijelu naše države. U Budvi smo u novoj koaliiciji da spriječimo dalje ekonomsko i kulturno posrnuće grada, u koji ga je uvela litijaška koalicija. Oni na direktnan način, uz vođstvo SPC i podršku iz Beograda, nastoje Budvu pretvoriti u srpski četnički bastion, što je protivno njenoj tradiciji, kulturi i poziciji vodeće turističke destinacije u Crnoj Gori i na Mediteranu.

Mi smo svoje mandate zaradili na prethodnim izborima, otriježnjeni i usmjereni ka regeneraciji Budve nakon našeg Kongresa, te političkom raspoloženju prema mjerodavnim istraživanjima. Vjerujemo da će uspjeh nove državotvorne koalicije u Budvi, biti sjajan zamajac rasta Crnogorske u drugim opštinama i uspješnog učešća na predstojećim lokalnim izborima predviđenim za narednu godinu, te na narednim redovnim parlamentarnim izborima”, zaključuje se u saopštenju.

42

avatar
1000
30
12
0
 
41
MestaromgHogarkokoloSasavica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mestar
Gost
Mestar

Svaka cast Andjeli Ivanovic, svaka joj je na mjestu, bez ustrucavanja i oklijevanja.
Ima vise hrabrosti od mnogih muskaraca.
Zene su snaga Crne Gore.

Hogar
Gost
Hogar

Bravo,Anđela..
Nema više uvijeno i ‘politički korektno’,stvari treba nazvati pravim imenom.

kokolo
Gost
kokolo

Hoćeš, hoćeš, kada ti budu interesi išli u tom pravcu.

Sasavica
Gost
Sasavica

A sto ako se zaljubis na plazi u Srbina ?
🤣🤣🤣🤣

Mujo
Gost
Mujo

Hej ljudi !! O cemu vi pricate ??? Ma ko ugrozava crnogorsku drzavnost ?? I zasto bi to neko iz Srbije radio ?? Pa ni srbima ne smijeta sto postoje dvije Crne Gore, jedna sa sjedistem u Podgorici a druga sa sjedistem u Beogradu.

bozidar
Gost
bozidar

Tako mlada a tako neinteligentna da ne kažem neku drugu riječ ali da je pravi partijski vojnik mora se priznat, šteta moglo je biti nešto od nje.

omg
Gost
omg

Bozidare bitno je da si ti inteligentan. Vjerujemo u tebe!

Fakat
Gost
Fakat

Pusti mi molim te četnike vise i partizane, sto je bilo prije 80 godina, molim te Anđela mlada djevojko, pričaj o zastiti rijeka, platama, računima za struju, omladini, studentima, nauci…. Budi savremena

Mongro
Gost
Mongro

Samo naprijed!

Bexi
Gost
Bexi

I ova se primila na priču.

NIKOLINA
Gost
NIKOLINA

Vama prijete krivicnim prijavama ako izgubite pusti SPC MPC i ostale udruge

Rados
Gost
Rados

Eto tako..objasnila si neznavenima a licno meni je objasnio SLAVKO PEROVIC- VELIKI jos 1991

Čegović
Gost
Čegović

Pušti se ti Slavka Perovića i što je on pričo 1991. Tad je to bilo relevantno i stvarno, a sad je šuplja demagogija. Pričo bi Slavko nešto drugo da je sad u politici, ne bi vazda isto ponavljao kao papagaj.

Čegović
Gost
Čegović

Inače tad kad je Slavko to pričo, DPS je jurio sa četnicima i ratovo po Konavlima.

LscgBd
Gost
LscgBd

Bravo Crnogorska! Samo naprijed🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Zalazi
Gost
Zalazi

Bravo ti ga Crnogorko. Nećemo dati Crnu Goru ovijema koji bi Crnu
Goru zapalili kao Šibicu.

Čegović
Gost
Čegović

Dobro evo, pokušaću da budem ozbiljan sada. Nema u cijeloj ovoj diskusiji ni jedne jedine rečenice koja nije standardna retorika DPS-a, koju smo čuli po 100 puta u medijima i čitali na portalima. Žalsono je vidjeti da ovi mladi i navodno perspektivni kadrovi nemaju apsolutno ništa novo da kažu ni o čemu.

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Nijesam analizirao da li je ovo retorika kao DPS-a,ali sasvim sigurno jeste potpuno utemeljena i istinita.Ova retorika je crnogorska,a to smeta svima koji se ponašaju i djeluju anticrnogorski.Kako ih nazvati nego peta kolona.Šta je neistina u obraćanju gospođe Ivanović?Ako kaže od koga litijaši brane naše svetinje?Pa normalno,svetinje su crnogorske,a svakom normalnom čovjeku je jasno da su nama otete 1918.Prema tome,jasno… Više »

Jasno?
Gost
Jasno?

Tačno Čegoviću. A sa druge strane slušamo takođe istu retoriku srpske opozicije zadnjih 30 godina. I zašto bi neko mijenjao ono što pobijeđuje. Dok god srpski kleronacionalisti ne shvate da su izgubili sve izbore pplus referendum ova retorika će da bude uspješna. Zbog čega bi neko u Crnoj Gori potencirao srpstvo ako nema velikosrpske aspiracije? Potenciranje pitanja koje si religije… Više »

Čegović
Gost
Čegović

Državnost Crne Gore nije upitna, što se mene tiče. Mada, ako ispadne da je nefunkcionalna, moraće se poonovo razmotrit. Države nisu vječne niti bogodane.

Čegović
Gost
Čegović

Evo nestade mi struja. Ušli ste u NATo, pa se možete pozvati na NATO u slučaju napada od strane Srbije ili Rusije. E sad ako ste mislili da NATo garantuje da će vazda DPS biti na vlasti, ne znam bogumi. MIslim da bi vam bilo bolje da se trsite varanja na ovim izoborima, dosadili ste svakome. Jasno ?

omg
Gost
omg

@Čegović Dosadili su i litijasi svakome pa i dalje litijaju i to su se modernizovali pa su poceli auto litije i Internet litije da odrzavaju, kako Bog zapovijeda..

Čegović
Gost
Čegović

On je poslednji čovjek na svijetu koji bi trebao da priča o nekom patriotizmu.

SrbljiPlagijat
Gost
SrbljiPlagijat

Nista slagala nije. Ko to ne vidi corav je pri ocima.

Lemi
Gost
Lemi

Apsulutno se ne slazem…brate ako si crnogorac…ne mozes biti srbin…ti sto se navijaju kako vjetar duva su po meni…niko i nista…sve ostale postujem.

Tomo
Gost
Tomo

Bravo Anđela, sa srećom kad postoji neko ko javno kaže ono što svi vidimo da će da se desi ako ove Amfilohijeve snage dođu na vlast. Svaka čast i priliči ti da ga rečeš…

Karte na sto
Gost
Karte na sto

Bravo, idemo naprijed. SPC ce biti porazena i unistena u CG. Zlo.

Mina
Gost
Mina

Kadc se ovoj gospodji daje medijska paznja,onda pisi,propalo je
Unistise nas mediokriteti.

Miško
Gost
Miško

Borilovićka što manje saopštenja to bolje za listu na koju si!

mirko
Gost
mirko

Bravooo!!! Svaka cast na izjavama! Necemo dozvoliti svetosavlju da zavlada!

marius
Gost
marius

Bravo Andjela ! Da neko javno, i bez uvijanja, hrabro rece o cemu se odje radi, i sto treba preduzet, da se ovaj zli naum SPC zaustavi .

Pencilin
Gost
Pencilin

Bravo Anđela!

Maki
Gost
Maki

Pa to su sve srbi nema sta da ih posrbljavas…svasta….

Đekna
Gost
Đekna

Ne treba im dat, dobro si. No kako krenusmo neće ni imat što da razdržave uskoro.

Jeste...farbamo
Gost
Jeste...farbamo

Andjelka neće dozvolit…fino.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

A šro ćemo mi koji smo već posrbljeni.

Ziva istina
Gost
Ziva istina

Ovoj su samo Srbi na pameti!Zna li idje ista osim da mlati o Srbima i crkvama.

Ivanovic
Gost
Ivanovic

Izgleda da se ne zaboravlja srpski,jos od nas Ivanovica 🚀🚀🚀

Toliko.
Gost
Toliko.

Iznenađen sam prijatno vašim riječima, želim vam sreću u tome.

Liberal
Gost
Liberal

Suva inteligencija…

Čegović
Gost
Čegović

Ma genije je žena, trebalo bi viđet kod Milutina da je nominujemo za Nobela.

Hodzic
Gost
Hodzic

Jesi ovo pričala dok si hodala sa Odupri se?

Send this to a friend