Politika

Ivanović smatra da su CG i Izrael faktori mira i stabilnosti

Crna Gora teži pospješivanju saradnje, kako sa zemljama NATO saveznicama, tako i sa partnerskim zemljama, kazao je generalni direktor Direktorata za politiku odbrane Ivica Ivanović na sastanku sa delegaciju Ministarstva odbrane Izraela, na čelu sa Dimom Golubom, direktorom Odjeljenja za Evropu u Birou za politiku odbrane i bezbjednost.

Ivanović je ukazao na značajnu ulogu koju Crna Gora i Izrael imaju kao faktori mira i stabilnosti u regionima Zapadnog Balkana i Bliskog Istoka.

Riječ je o susretu u okviru prvih bilateralnih konsultacija ministarstava odbrane Crne Gore i Izraela.

Ivanović je izrazio uvjerenje da će prve bilateralne konsultacije značajno doprinijeti boljem razumijevanju crnogorskog i izraelskog sistema odbrane, kao i budućem jačanju odbrambene saradnje dvije zemlje.

On je upoznao sagovornike sa aktuelnim planovima i prioritetima Ministarstva odbrane za naredni period, te apostrofirao posvećenost daljim procesima modernizacije Vojske Crne Gore i nabavki vojne opreme.

Izraelska strana istakla je posvećenost unapređenju sveobuhvatnih odnosa sa Crnom Gorom, sa posebnim akcentom na razmjenu ekspertskih iskustava i najboljih praksi koje bi doprinijele kvalitetnijoj bilateralnoj saradnji, odnosno jačanju efikasnosti nacionalnih sistema odbrane.

Tokom bilateralnih konsultacija razmatrane su oblasti saradnje za naredni period, a predstavljen je i plan zajedničkih aktivnosti za 2018. godinu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milton
Gost
Milton

Ivanovicu,TI izgleda ne poznajes dobro davremenu ISTORIJU.Da znas nebi LUPAo takve gluposti.

Send this to a friend