Politika

Ivezaj: Đeljošaj nezakonito postavlja rukovodstvo mjesnih zajednica

Simon Ivezaj

Bahatost i samovolja prvog čovjeka Opštine Tuzi Nika Đelošaja su kulminirali na posljednjem skupštinskom zasijedanju, kada je usvojen niz odluka kojima je izabrano rukovodstvo mjesnih zajednica, a građani uskraćeni za pravo da učestvuju u postupku i biraju, kazao je Simon Ivezaj, odbornik u Skupštini opštine Tuzi.

On tvrdi da netransparentan rad lokalne vlasti u Opštini Tuzi, na čelu sa Nikom Đeljošajem, uzima sve više maha.

“Partijsko zapošljavanje u organima uprave nije bilo dovoljno, već se pokušava nametnuti rukovodstvo mjesnih zajednica koje nema podršku mještana. Sekretarijat za lokalnu samoupravu je sazvao Zborove građana za koje su znali samo Đeljošajevi aktivisti, a šira javnost i mještani Opštine Tuzi nijesu bili obaviješteni na adekvatan način”, navodi Ivezaj.

  

Kako je dodao, da je riječ o režiranim Zborovima građanima, potvrđuje i činjenica se na svih 16 organizovanih Zborova građana, glasalo jednoglasno.

“Iako je članom 57 Odluke o mjesnim zajednicama, Opština Tuzi odredila da se Zbor građana može održati i na njemu se mogu donositi punovažne odluke ako Zboru prisustvuje najmanje 10% punoljetnih građana nastanjenih na području mjesne zajednice, Đeljošaj nije uspio ni toliko partijskih aktivista da skupi prilikom formiranja četiri mjesne zajednice. U zvaničnim Odlukama o osnivanju mjesnih zajednica Vranj (8,5%), Vladne (9,8%), Karabuško polje (4,3%) i Traboin (9,8%), koje su usvojene na posljednjem zasijedanju Skupštine opštine Tuzi, nije ispoštovan ni zakonski minimum od 10% prisutnih građana, zbog čega bi ove odluke trebalo hitno povući”, kazao je Ivezaj.

Uputili su zahtjev Sekretarijatu za lokalnu samoupravu i Glavnom administratoru Opštine Tuzi da reaguju i povuku nezakonite odluke.

“Zbog opravdane sumnje da će svi činioci lokalne vlasti u Tuzima nastaviti da štite svog bahatog šefa i da će ovi zahtjevi ostati neriješeni, uputili smo inicijativu i Ministarstvu javne uprave, gdje očekujemo od nadležnog Direktorata za loklanu samopravu da donese zakonit sud predmetnih odluka”, zaključuje Ivezaj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zvoncica
Gost
Zvoncica

Malo je sto je zaposljavao sve po partijskoj osnovi nego jos i svjesno krsi zakon!

Maslina
Gost
Maslina

I posle da ocekujemo nesto od Djeljosaja da uradi nesto za Tuzi?! On zakon nece da postuje a ne nesto drugo.

Šemsa
Gost
Šemsa

Konacno da izadje na vidjelo kako sve Djeljosaj radi mimo zakona!

Send this to a friend