Politika

Iz BS poručuju: Vladajuća koalicija je stabilna

Poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pozvao je opozicione kolege da se vrate u skupštinske klupe, jer, kako je kazao u intervjuu za Pobjedu, upravo je Skupština mjesto za razgovori dogovor. On je poručio da aktivno učešće u radu parlamenta nema alternativu.

“Parlament ima potrebnu većinu za funkcionisanje, ali dodatni kvalitet u parlamentarnom radu svakako bi dalo učešće opozicije. Uvažavam da svaka politička grupacija ima legitimno pravo da bira pravce djelovanjai dabojkotnije nepoznat u demokratskim društvima. Ali, takođe, treba imati u vidu važnost zakonodavne kao jednog od stubova vlasti, donošenja zakona koji obavezuju svakoga pa i samu vlast, čime se osigurava vladavina prava, zatim važnost saradnje Skupštine sa parlamentima  drugih država, te aktivnog učešća na sastancima na multilateralnom nivou, zasijedanjima parlamentarnih skupština međunarodnih organizacija, aktivnosti na regionalnom nivou, kao i sve jasnijih poziva opoziciji sa relevantnih međunarodnih adresa da se vrati u parlament”, kaže Ibrahimović.

Nakon suprostavljenih stavova, i izvinjenja predsjednika Bošnjačke stranke Rafeta Husovića, Ibrahimović tvrdi da krize u stranci nema.

“Program i ciljevi Bošnjačke stranke od njenog osnivanja bili su i ostali ravnomjerni razvoj Crne Gore i poboljšanje socijalno-ekonomskog položaja građana sjevera i područja gdje žive manjinski narodi, evropske i evroatlantske integracije Crne Gore, multietnička i multivjerska Crna Gora, kao i jačanje institucija države, puna vladavina prava i poštovanje zakona. Smatram da posebni kvalitet u radu Bošnjačke stranke i nespornom jedinstvu naše partije daje poštovanje slobode mišljenja i izražavanja unutar BS. U skladu sa svojim programskim ciljevima BS se zalaže za slobodnog građanina, koji ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, ali se i zalaže da se to isto pravo ne može zloupotrijebiti u pravcu ugrožavanja dostojanstva, ugleda i časti drugih. Samim tim program nas obavezuje da nastavimo da se zalažemo za slobodnog čovjeka, sa vjerom, istinom i pravdom”, rekao je on.

Ibrahimović, za Pobjedu dodaje da dešavanja u Petnjici ne mogu da ugroze koaliciju na državnom nivou.

“Vladajuća koalicija ima stabilnu većinu, čiji je jedan od konstituenata i Bošnjačka stranka. U Vladi BS ima potpredsjednika Rafeta Husovića, ministra za saobraćaj i pomorstvo Osmana Nurkovića i ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića. BS će u narednom periodu biti posvećena ostvarivanju programskih ciljeva, realizaciji koalicionog sporazuma i unapređivanju rada Vlade. Poseban akcenat biće na poboljšanju socijalno-ekonomskog položaja građana, većem ulaganju u nerazvijena područja, u vidu krupnih investicionih projekata u putnoj infrastrukturi, drvnoj preradi, turizmu, poljoprivredi i energetici, otvaranju novih radnih mjesta, zaustavljanju iseljavanja građana sjevera, kao i dobijanju punopravnog članstva Crne Gore u NATO”, dodaje on.

Što se tiče dešavanja u Petnjici, Ibrahimović ne bi prejudicirao stvari, tvrdi da treba sačekati da se vidi kakav će epilog u petnjičkom parlamentu imati inicijativa o smjeni aktuelnog predsjednika lokalne skupštine.

“Ne treba zaboraviti kada je slična inicijativa postojala u prošlom sazivu petnjičkog parlamenta, tj. kada su odbornici tada jedistvenog SDP tražili podršku od BS za stvaranje nove većine, odbornici BS-a i pored izdašne ponude SDP da predsjednik Petnjice bude iz redova BS nijesu podržali tu inicijativu. Na taj način su potvrdili posvećenost BS razvoju petnjičkog kraja, a ne funkcijama”, poručio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
japaja
Gost
japaja

Ja ne znam o kojem proslom sazivu Petnjickog parlemanta pricas, ovo je prvi saziv od kada je Petnjica postala nova Opstina. Ti si bogami slabo informisan, a i slabo znas matematiku, jer SDP i BS nikako nisu mogli da formiraju vlast. Tako da ne znam o kakvoj izdasnoj ponudi SDP pricas, posto DPS sam ima vise odbornika nego BS i… Više »

Toni
Gost
Toni

Nijesmo ni mislili da nije stabilna. Zamislite da Husović i Suljo ugroze pozicije, kako da ne.

Send this to a friend