Politika

Izaslanik odbrane Rusije u posjeti Ministarstvu odbrane

Novoimenovani izaslanik odbrane Ruske Federacije, pukovnik Sergej Iljnickij boravio je u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore i tom prilikom se sastao sa generalnim direktorom Direktorata za politiku i planiranje odbrane, general majorom Rajkom Pešićem i vršiocem dužnosti zamjenika načelnika Generalštaba, pukovnikom Aleksandrom Pantovićem.

“Pešić sagovornika je informisao o sveobuhvatnim procesima modernizacije Vojske Crne Gore koje je Ministarstvo odbrane realizovalo u proteklom periodu, unapređujući nacionalne odbrambene
sposobnosti i stvarajući uslove za dalju izgradnju kapaciteta i razvoj interoperabilnosti Vojske Crne Gore. Pešić je, ukazujući na posljedice pandemije virusa COVID-19, apostrofirao doprinos Vojske Crne Gore u domenu podrške civilnom stanovništvu i to putem obezbjeđenja karantina, dekontaminacije javnih površina i značajnih objekata, kao i medicinske evakuacije i prevoženja oboljelih”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

On je pukovniku Iljnickijom poželio uspjeh u budućem radu u okviru mandata izaslanika odbrane Ruske Federacije. Uspjeh na novoj dužnosti poželio je i pukovnik Pantović.

“On je tom prilikom naglasio da Vojska Crne Gore, pored učešća u mirovnim misijama i operacijama i nastavka započetih procesa modernizacije, tokom aktuelne pandemije daje puni doprinos u pružanju pomoći građanima i institucijama u suzbijanju širenja zaraze izazvane virusom COVID-19”, navodi se u saopštenju.

Pukovnik Iljnickij zahvalio je na dobrodošlici u Ministarstvu odbrane Crne Gore i izrazio uvjerenje da će, uprkos globalnom epidemiološkom izazovu, međunarodna zajednica ostati posvećena jačanju saradnje i
očuvanju stabilnosti.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Gaga
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gaga
Gost
Gaga

Veći su poćeli pritići bačuške ,bravooooo

Send this to a friend