Politika

Izbore poništiti ili izmijeniti odluku o njihovom raspisivanju

Đorđije Blažić, Foto: gradski.me

Da li će biti održani lokalni izbori u 14 crnogorskih opština u oktobru kako je planirano ili nas očekuje novi datum, još je neizvjesno nakon odluke Ustavnog suda da je odlaganje bilo neustavno. Sve će biti jasnije danas, kada bi kako je za TVCG saopšteno iz kabineta predsjednika Crne Gore, šef države trebalo da donese konačnu odluku. A, pred predsjednikom su, kaže dekan Fakulteta za državne i evropske studije Đorđije Blažić, dvije opcije.

“To su dvije mogućnosti da poništi svoju odluku o raspisivanju lokalnih izbora i da raspiše nove izbore. Druga situacija je da uradi što je prošli put, da izmijeni svoje odluke i raspiše nove izbore vodeći računa da svojim odlukama niti produžava niti skraćuje mandat Skupstine”, kazao je Blažić.

Advokat Veselin Radulović, s druge strane, smatra da je i odluka Ustavnog suda donijeta sa zakašnjenjem te će novi izbori svakako morati da budu raspisani.

Sagovornici TVCG dodaju da bi zbog svega neko trebalo da odgovara.

“Društveni i pravni haos, problem što ne mogu da se iščupaju, i ko gubi, narod gubi, oni ne gube, ne sjekirajte se”, kazao je Blažić.

Ipak, od suda javnosti političari ipak neće moći da pobjegnu, pa kad god da budu raspisani izbori, poručuju sagovornici TVCG.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mili
Gost
mili

E kako pojedini bjeze od izbora…a niko kao oni…i svaki put zadovoljni rezultatom a po duplo manje glasova od ranijih izbora

Dzoni
Gost
Dzoni

Već je svima jasno da u Crnoj Gori ne funkcioniše pravda te da su političari iznad nje u svakom pogledu – ustavni sud kakvu god da je presudu donio, niko od političara neće odgovarati za to. I eto.

MarshalDuklje
Gost
MarshalDuklje

Pravda i pravo nijesu isto !

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Ada naravno da će da ih ponište i odlože, jer im odgovara odlaganje, i računali su i navijali su za ovakvu odluku Ustavnog Suda

Send this to a friend