Politika

Izbori u Podgorici i još 13 opština 23. oktobra

Ilustracija

Izbori u Podgorici, Tivu, Budvi, Plužinama, Žabljaku, Bijelom Polju, Šavniku, Baru, Danilovgradu, Kolašinu, Podgorici, Pljevljima, Golubovcima, Plavu i Rožajama biće održani 23. oktobra ove godine, saopštio je savjetnik predsjednika Crne Gore za ustavni sistem i pravna pitanja Boris Bastijančić.

Kako je 27. saziv Skupštine Crne Gore juče ponovo izglasao Zakon o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, postupajući po ustavnom imperativnom utvrđenju proglasio pomenuti zakon, koji je time zadobio svojstvo izvršnosti i (pretpostavljene) pravne perfektnosti.

Pošto je pomenuti Zakon stupio na snagu danom objavljivanja u Službenom listu Crne Gore ranije raspisani lokalni izbori odgađaju se i biće održani 23. oktobra 2022. godine.

Boris Bastijančić
Boris Bastijančić

“To je određeno današnjim odlukama, koje je donio Đukanović i to Odlukom o izmjeni Odluke o raspisivanju prijevremenih izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat, Odlukom o izmjeni Odluke o raspisivanju prijevremenih izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, Odlukom o izmjeni Odluke o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Plužine i Skupštine opštine Žabljak, Odlukom o izmjeni Odluke o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Bijelo Polje i Skupštini opštine Šavnik, Odlukom o izmjeni Odluke o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Bar, Skupštini opštine Danilovgrad, Skupštini opštine Kolašin i Skupštini Glavnog grada Podgorica i Odlukom o izmjeni Odluke o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Pljevlja”, pojasnio je Bastijančić.

Prema njegovim riječima navedene odluke stupaju na snagu danas (danom donošenja) i integralni su dio crnogorskog pravnog poretka, a biće objavljene u Službenom listu Crne Gore i u Službenom listu Crne Gore – opštinski propisi, na osnovu kojih će nadležni državni organi i izborne komisije dalje postupati.

“Neophodno je naglasiti da će Odluka o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Golubovci (opštine u okviru Glavnog grada), Skupštini opštine Plav i Skupštini opštine Rožaje, koji će se takođe održati 23. oktobra ove godine, biti donesena pravovremeno i to u unaprijed definisanom periodu (najranije) od 15. jula, do (najkasnije) 24. avgusta, ove godine”, zaključio je Bastijančić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PODGORICA🇲🇪
Gost
PODGORICA🇲🇪

Glasam DPS

Baranin
Gost
Baranin

Uffff vidjeces na sta je DPS spao poslije izbora, ni 20% nece uzet.

Moša Dajen ❤💙
Gost
Moša Dajen ❤💙

Ja glasam dps.

milka
Gost
milka

Evropa sad <3

Bar napustitiD
Gost
Bar napustitiD

Jedva čekam.

Fedja
Gost
Fedja

E aj sa srećom više i ta priča da se završi za spas četničkih fotelja

marius
Gost
marius

Bravo ! Dako se malo smire tenzije, a i ovizi popovi i Vuckovi “trabanti” , malo skalaju, i poizmaknu se iz naseg dvorista .

MilionDay loto
Gost
MilionDay loto

Jedva čekam glasaću dps.

Bosi prkosi
Gost
Bosi prkosi

21 maj …..odlicna ekipa …..samo urase ne, oni prodrzavne glasove dadose cetnicima a demokrate imaju samo Cemana da nije cetnik ….sve jasno

Send this to a friend