Politika

Izglasano – poslanici Vladu biraju online

Crnogorski parlament usvojio je danas izmjene Poslovnika, kojima je predviđeno da poslanik kojem je, zbog vanredne situacije izazvane epidemijom koronavirusa, ograničena sloboda kretanja, može glasati na sjednicama Skupštine i njenih radnih tijela na daljinu (on-lajn). Za je glasalo 49, a jedan poslanik je bio protiv.

Dopune Poslovnika podržali su svi poslanički klubovi.

<<<Bečić: Postignut dogovor, poslanici 23. novembra o dopuni Poslovnika Skupštine<<<

Taj način glasanja prvi put će se primijeniti na sjednici parlamenta 2. decembra, kada će mandatar Zdravko Krivokapić obrazložiti program i personalni sastav nove vlade.

Šef poslaničkog kluba Demokrata Boris Bogdanović kazao je da su izmjene Poslovnika predložene zbog pandemije, kojima se omogućuje poslanicima da elektronski glasaju. Kako je rekao taj način glasanja uveden je i u Evropskom parlamentu.

“Pokazalo se kao i mnogo puta do sada u crnogorskoj istoriji, da kada je najteže možemo pronaći kompromis. Predlog odluke potpisali su svi šefovi klubova poslanika i parlamentarne većine i opozicije”, dodao je Bogdanović.

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Danijel Živković, kazao je da se njegova stranka kao opozicija od početka rada novog saziva ponašala konstruktivno. On je tražio i da svi poslanici nose maske, a to je zatražio i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

“Smatramo da onim što sada činimo ugrađujemo još jedan stub u demokratskom društvu. Kao mnogo puta do sada trasiramo put novim modelima ponašanja. Mislim da je ovo demokratski iskorak. Nijesmo našim postupcima usporavali ništa, da smo imali makar trećinu takve konstrukivnosti od opozicije u prethodnom sazivu danas bi živjeli u boljem društvu”, istakao je Živković.

Na početku sjednice ostavke na mjesto poslanika podnijeli su Milutin Simović i Nik Đeljošaj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Roberto
Gost
Roberto

ONLINE sad mogu iz spavaće sobe da glasaju daleko od nas da ji ne gledamo na TV mogu da rade šta hoće a na SAHRANE NISU MOGLI ONLINE CRNA GORO ĐE IDEŠ

delboj
Gost
delboj

Podostroska online Vlada. Cuda se cine.

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

Zar andrija Popović nije govorio zašto njega izostaviste i dobro je rekao da je skupštini danas opozicija pbezbijedila kvorum a nije morala da su uglavnom odsutni bili poslanici nove veććine toliko da se zna

Djoko
Gost
Djoko

On line birana Vlada na baterije.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ja samo da pitam može li se glasati putem Vibera? 😂

Ilija
Gost
Ilija

Ma sve, sve može, samo da se śede u tu fotelju!
Jadnici! Prodate duše! Pih!

Darko
Gost
Darko

Bravo pameti
Baš ste pametni😝

garden
Gost
garden

Zasto prvo ne izglasaju rezoluciju u kojoj objasnjavaju kako su dobili koronu ?
Navikli da plate primaju online pa bi da tako i rade.
I jos nas ubjedjuju da je jedino tako ispravno.

Branka
Gost
Branka

Vlada on line. Sve ostalo off minde.

stef
Gost
stef

Skoro 100 dana od izbora prodje, nijesu u stanju ni da se okupe, mučenici. Ne znam šta ovaj narod misli, kako će?!

Send this to a friend