Politika Bošković - Cahi Hanegbi

Izrael spreman za jaču saradnju sa Crnom Gorom

Izrael je spreman da se aktuelna bilateralna saradnja sa Crnom Gorom ojača na svim nivoima, saopštio je tamošnji  ministar za regionalnu saradnju, Icah Cahi Hanegbi, na sastanku sa ministrom odbrane naše zemlje, Predragom Bošković, danas u Tel Avivu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Bošković je kazao da je zadovoljan ponovnim susretom, te je ukazao na značaj produbljivanja saradnje savezničkih i partnerskih zemalja u cilju što efikasnijeg suočavanja sa bezbjednosnim izazovima sa kojima se suočava međunarodna zajednica.

“On je apostrofirao značaj odbrambene saradnje zemalja Zapadnog Balkana, naglašavajući da integracija regiona u EU i NATO predstavlja glavni preduslov garancije dugoročnog mira i stabilnosti na ovim prostorima. Dodatno,
Bošković je informisao sagovornika o aktuelnim projektima i budućim planovima za dalji razvoj crnogorskog odbrambenog sistema”, navodi se u saopštenju.

Hanegbi je istakao da je zadovoljan činjenicom da punopravno članstvo Crne Gore u NATO pruža ne samo garanciju nacionalne i regionalne bezbjednosti, već i preduslov za unapređenje ekonomskog prosperiteta Crne Gore.

Bošković se sastao i sa zamjenikom generalnog direktora Direktorata za međunarodnu odbrambenu saradnju u Ministarstvu odbrane Izraela (SIBAT), Polom Fridbergom, a na tom sastanku je naglasio da je Ministarstvo odbrane Crne Gore snažno posvećeno modernizaciji Vojske, kao i ispunjavanju NATO ciljeva sposobnosti.

“Fridberg je čestitao ministru Bokoviću na rezultatima koje je Crna Gora ostvarila na svom evroatlanskom putu, posebno na polju modernizacije svoje Vojske, naglašavajući da današnji susret predstavlja dodatni podsticaj za nove zajedničke projekte između dvije države”, zaključuje se u saopštenju.

.

Send this to a friend