Politika

Izvršni i Opštinski odbor DPS Bar dali saglasnost na koalicioni sporazum

Koalicioni sporazum, koji je prethodnih dana uz koordinaciju člana predsjedništva DPS-a, Branimira Gvozdenovića i predsjednice OO DPS Bar Branke Nikezić, pripremao pregovarački tim, dobio je večeras punu saglasnost Izvršnog i Opštinskog odbora DPS-a Bar.

Time su stvoreni uslovi za potpisivanje Koalicionog sporazuma, koji nakon toga treba da verifikuje predsjedništvo DPS-a.

Sporazum podrazumijeva formiranje skupštinske većine od 28 odbornika, koju će činiti Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Grupa građana ”Biram Bar” i Bošnjačka stranka, o čemu je CdM već izvijestio.

<<<Dogovorena vlast u Baru, podijeljene i funkcije<<<

“Ovako formiranom većinom, Bar je nedvosmisleno pokazao da njeguje koncept građanske Crne Gore i pune podrške unutrašnjim i spoljnopolitičkim prioritetima države”, poručuju u DPS-u.

Sporazum je, ističu, odgovornog odnosa prema razvoju Bara, s obzirom na činjenicu da se dominantno bazira na ekonomskom razvoju Bara, uz stvaranje uslova za nova zapošljavanja u gradu pod Rumijom.

“Osnovni programski cilj budućeg koalicionog djelovanja biće dinamizacija ekonomskog napretka Bara, na načelima održivog razvoja zasnovanog na valorizaciji prirodnih potencijala, obezbjeđenju novih investicija i podizanju kapaciteta postojeće privredne strukture, sa ciljem povećanja zaposlenosti i obezbjeđivanja boljeg kvaliteta života svih građana Bara”, kazali su u oovj partiji.

Sporazum je veoma ambiciozan, ali i realan, imajući u vidu program i viziju Demokratske partije socijalista, a posebno kadrovske kapacitete sa kojima raspolaže ova partija.

“Jedan od ključnih zadataka definisanih Sporazumom je pozicioniranje Bara kao najkonkurentnije jedinice lokalne samouprave u Crnoj Gori. Osim toga, ciljevi sporazuma u potpunosti odgovaraju programima na osnovu kojih su politički subjekti i grupe građana – konstituenti sporazuma, osvojili ubjedljivu većinu na Lokalnim izborima u maju tekuće godine, čime smo dobili puno povjerenje građana Bara da razvijamo grad u narednom periodu”, navode u DPS-u.

Send this to a friend