Politika

Jakić: Da su se zakoni sprovodili, izbori bi davno bili završeni

Da su se zakoni sprovodili i pravovremeno i kako treba sankcionisalo, izborni proces u Šavniku bi davno bio završen, poručio je aktuelni gradonačelnik te opštine Jugoslav Jakić za Pobjedu.

On je podsjetio da je Državna izborna komisija odlučila po prigovoru nosioca izborne liste DPS-SD „Prava stvar“ Srećka Kotlice i donijela odluku da se ponovo glasa na dva biračka mjesta – zgradi Opštine i selu Kruševice.

“Najave nekih funkcionera izvršne vlasti da bi komplet izbore trebalo ponoviti nijesu predviđene zakonom i nijesu moguće. To je potvrdilo i ovo rješenje Državne izborne komisije. To je stanovište na kojem smo i mi”, kazao je Jakić.

Ukazao je i da je DIK apelovala na najviše državne funkcionere da ne unose zabunu u vezi sa izbornim procesom.

“I prije tih najava mi smo imali situaciju da izvršna vlast optužuje Tužilaštvo da ne radi dobro posao, pa kada su se pojavile nove okolnosti to se prebacilo na drugi teren”, podsjetio je Jakić.

To je, prema njegovim riječima, opasno i dodatno podgrijava atmosferu u Šavniku, ali i vjeruje da će se situacija brzo riješiti.

“Siguran sam da će se situacija u državi brzo rješavati i da će doći do promjene vlasti i vlade i da ćemo moći da sprovedemo i ovaj i druge izborne procese i konačno se vratimo normalnom funkcionisanju države, koje smo imali ranije”, istakao je Jakić.

Naglasio je i da su najbolji pokazatelj puta kojim Vlada u tehničkom mandatu vodi Crnu Goru opomene i upozorenja koja dolaze od Evropske unije.

Glasanje na dva biračka mjesta u Šavniku do sada je prekinuto devet puta, zato što članovi biračkih odbora iz redova koalicije „Za budućnost Šavnika“ nijesu dozvoljavali glasanje biračima za koje tvrde da ne žive u tom gradu. Prethodne neđelje glasanje nije ni održano, zato što su na sjednici Opštinske izborne komisije četiri člana bila uzdržana, a četiri za, tako da nije bilo moguće donijeti odluku. OIK je odluku o ponavljanju izbora trebalo da donese na osnovu rješenja Državne izborne komisije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bot botski
Gost
bot botski

Za Šavnik mu odgovara da bude zakonski. Za Podgoricu mu ne odgovara da bude zakonski

Orli-Ban Kenobi
Gost
Orli-Ban Kenobi

Da radite na turizmu 10% kao na izbornom turizmu, Šavnik bi bio grad

Netka inzenjerk
Gost
Netka inzenjerk

Druže – prijatelju, zašto ne igraš fer? Kod nas na ŽB je bilo fer političko natjecanje i tvoji istomišljenici su naravno poraženi. Ali su bar ostali dosledni i dostojanstveni.

Rezultat
Gost
Rezultat

Druže , da li znaš da su u ŠN koalicije DF i Demokrata , za ove izbore, prepisale iz drugih op ština oko 200 gladača , koji su predhodno već glasali u tim opštinama. Izgovor im je da oni vode porijeklo uz ŠN. A kad je DPS prepisao sličnu cifru , onda je nastao problem. Samo da podsjetim da je… Više »

Netka inzenjerk
Gost
Netka inzenjerk

Ne širi dezinformacije druže. Da vam nije ovih što ih “ekran prepoznaje” izbori bi davno bili završeni a vi na političkom smetlištu. Ka što ćete svakako. Nego kad je ova sjednica skupštine na kojoj će Lekić postati premijer?

Send this to a friend